Zero Time Dilemma už v červnu na Vitě a 3DS
Novinka Zero Time Dilemma už v červnu na Vitě a 3DS

Zero Time Dilemma už v červnu na Vitě a 3DS

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

PC verze hry dorazí o něco později. Nabízíme první trailer i screenshoty.

Reklama

Zero Time Dilemma je třetím "dílem" značky Zero Escape. Aksys Games a Spike Chunsoft, po nedávném oznámení hry, již teď přišli s konkrétním datem vydání, které pro Severní Ameriku a Evropu připadlo na 28. června a hra vyjde následně i 30. června v Japonsku. Pro PS Vitu a 3DS ji bude možné koupit fyzicky i digitálně v Severní Americe a v Japonsku, v Evropě bude k mání opět pouze digitální verze. Aksys Games ale také plánuje vydání pro PC platformu přes službu Steam, ke kterému má dojít někdy později.

Hra začíná 31. prosince 2028 v nevadské poušti. Od začátku experimentu v zařízení Dcom uběhlo 6 dní a právě zde se probouzí devět mužů a žen, bez šance opustit zařízení. Na svém levém zápěstí mají černý náramek, který nikdo z nich nikdy předtím neviděl.

Na scéně se objevuje člověk v masce a oznámí jim začátek hry zvané Decision: "Přežití vás všech, mne, i celého lidstva, závisí na této hře."

Poté jsou transportováni do podzemního úkrytu a rozděleni do tří sekcí: C, Q a D. Otázkou je, který tým přežije? Budoucnost celého lidstva, všech osm miliard lidí, stojí a padá s jejich rozhodnutím.

Zero Time Dilemma je dobrodružná hra, ve které jde hlavně o únik pryč. Skupina lidí je zavřená tajemnou postavu známou jako Zero v neznámém zařízení a je nucena hrát hru smrti.

Podzemní protiatomový úkryt se skládá ze tří částí a centrální výtahové haly. Každou část obývají tři lidi a cílem je dostat se do centrální výtahové haly a uniknout nad zem. Cestu blokují zamčené dveře a k otevření je třeba znát šest hesel.

Každé heslo pro X dveří, potřebných k jejich otevření, souvisí pokaždé s jedním člověkem a dovíte se jej, až dotyčný zemře. Zabijete tedy druhý tým, uniknete a vyhnete se pastem v objektu, nebo budete hledat jiné řešení? Volba je čistě v rukou hráče.

Hra samotná se dělí na dvě markantní části. V jedné z nich budete řešit úkoly/únik a druhá popisuje příběh (Cinema Part). Zde budete prožívat jednotlivé události, konverzovat s postavami v dialogu, bez použití textových oken. Tyto postavy jsou zcela nadabovány, aby vytvořily pocit reality, podobně jako u filmu.

Jednotlivé týmy, jak jsme již uvedli, se skládají ze tří osob. V týmu C je také hlavní postava hry Carlos (hasič se silným smyslem pro spravedlnost, který již zachránil mnoho životů), Akane (ideální mladá hezká Japonka..., která je ve skutečnosti chytrá podfukářka) a Junpei (Akainin přítel z dětství).

Tým Q zastupuje Q (naivní a laskavý chlapec, který ztratil paměť), Eric (veselý prodavač zmrzliny, který občas upadne do krize a má vztah s Mirou) a Mira (necitlivá, bez emocí, chladně jednající žena).

Do týmu D patří Diana (pacifista s úsměvem na tváři, na experimentu se podílí na doporučení svého šéfa), Phi (cool intelektuálka s hrubým způsob mluvy) a Sigma (22letý mladík, který vedl složitý a tajemný život a jeho mysl je na úrovni 67letého vyzrálého muže).

Mezi další postavy hry patří Zero (duchovním otec hry Decision) a jediný charakter, který se může pohybovat volně úplně všude, protože se protáhne i tam, kde lidé nemůžou. Je to starý pes Gabu, pomocí něhož si budou postavy v příběhu posílat zprávy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama