Zítra se zřejmě dozvíme první informace o novém NFS
Need for Speed: Rivals Novinka Zítra se zřejmě dozvíme první informace o novém NFS

Zítra se zřejmě dozvíme první informace o novém NFS

Michal Burian

Michal Burian

11

Na Facebooku závodní arkádové série Need for Speed se objevil v pořadí druhý obrázek s popiskem “Rivalita začíná“. Více se dozvíme již zítra. Na obrázku je Ferrari.

Reklama

Trošku překvapivě se na oficiální Facebookové stránce závodní arkádové série Need for Speed objevil dnes večer druhý obrázek z dosud neohlášeného dílu. První obrázek doprovázel slogan "Už žádná pravidla, žádné slitování", zatímco druhý láká na začátek rivality.

Ještě dnes ráno se počítalo s tím, že nové NFS bude odhaleno 10. června na E3, jak to ale vypadá, oznámení bychom se mohli dočkat již zítra. Jak jinak si vysvětlit zprávu tvůrců, že více informací bude 23. května?

Všimněte si, že na obrázku je Ferrari, které se v NFS sérii moc často neobjevovalo z důvodu, že italská automobilka si nepřála, aby jejich skvosty byly ve hře demolovány. Pokud mě paměť nešálí, tak se Ferrari objevilo v základní verzi NFS v prvním a druhém dílu. Pak ještě v NFS III: Hot Pursuit, High Stakes a Hot Pursuit 2. Nakonec bylo přítomno i ve Shift 1, ale to pouze prostřednictvím DLC, které bylo exkluzivně pro Xbox 360 - výměna s Turn 10 (tvůrci série Forza), potažmo Microsoftem, za Porsche do Forza Motorsport 3. Právě Microsoft totiž vlastí licenci na vozy Ferrari na platformě Xbox. Na to ostatně narazil Project Ferrari od Slightly Mad Studios, který mělo vydat EA. Nakonec se ze hry stalo Need for Speed: Shift.

Každopádně obrázek Ferrari odhaluje i poznávací značku, kde je NEED4SPD a pravděpodobně Nov, což by znamenalo November, tedy listopadu, což je většinou měsíc, kdy tato série vychází – stalo se tak u Undercover, Carbon, Most Wanted (u obou, i když to nové od Criterionu vyšlo koncem října v USA a v Evropě až začátkem listopadu), The Run, Hot Pursuit nebo Underground 2.

Připomeňme, že zatím není známo, kdo na novém díle pracuje. Podle náznaků by mohlo jít o švédské studio EA Gothenburg (nedávno přejmenováno na Ghost Games), které lákalo nové vývojáře na práci na Need for Speed sérii, přičemž právě Ghost Games má využívat Frostbite engine. Je tedy více než pravděpodobné, že letošní NFS poběží na enginu Battlefieldu, stejně jako NFS: The Run.

Ghost Games má podle vyjádření EA vytvářet AAA hry na Frostbite enginu ve spolupráci s EA DICE a Criterion Games.

"Chtěli byste být součástí EA? Chtěli byste pracovat na Need for Speed sérii? Nyní máte příležitost stát se součástí EA Gothenburg a splnit si tyto dvě přání! Hledáme spoustu nových lidí," dočteme se na oficiálních stránkách EA Gothenburg.

Pokud tedy vezmete informace, které máme k dispozici, tak nové Need for Speed by mělo běžet na Frostbite 3 enginu, který ovšem s tím z Battlefieldu nemá moc společného. Jde spíše o marketingový tah EA. Dokud budou na novém díle spolupracovat kluci a holky z Criterion Games, tak tam pořád bude kus enginu Burnout Paradise.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama