Zítra si hráči budou moci konečně změnit své PSN ID
Novinka Zítra si hráči budou moci konečně změnit své PSN ID

Zítra si hráči budou moci konečně změnit své PSN ID

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4

Návod a odpovědi na důležité otázky.

Reklama

Možná jste si před mnoha lety na PlayStation Network založili účet s přezdívkou, která vám už nevyhovuje. Může být trapná, již se s ní neztotožňujete nebo máte jiné důvody. Ať už jsou ty důvody jakékoliv, od zítřka bude možné změnit PSN ID. Společnost Sony očekávanou funkci oznámila na svém blogu a poskytla samozřejmě instrukce jak na to.

Ještě před instrukcemi si ale řekneme pár důležitých informací. První změna PSN ID je zdarma. Případná další změna vás bude stát 9,99 euro - pokud si platíte PlayStation Plus, tak zaplatíte 4,99 euro za každou další změnu. Když si změníte své PSN ID, můžete vedle nového v profilu účtu zobrazovat staré ID po dobu 30 dnů, aby vaši přátelé nebyli zmateni ze změny. Pokud se někdy rozhodnete přejít zpět na své staré PSN ID, tak můžete - nikdo jiný vaší starou přezdívku nebude využívat. Tato změna je zdarma a návrat ke starému ID není omezen žádným počtem.

Změna PSN ID je podporována pouze u her na PlayStationu 4. Sony testovala většinu dostupných her na PS4 (jejich seznam zde) a slibuje, že všechny hry vydané po 1. dubnu 2018 podporují změnu.

Hry s vážným problémem, kdy hráč po změně PSN ID může ztratit herní měnu (jak zakoupenout, tak i záskanou), ztratit herní postup včetně skóre a postupu k získání trofejenebo ztratit vytvořený obsah, jsou: Disc Jam, Everybody's Golf, Just Dance 2017, LittleBigPlanet 3, MLB 14 (15 a 16) The Show, Onrush, The Golf Club 2 a Worms Battlegrounds.

U jiných her se zase může místo nového PSN ID zobrazovat to staré, případně můžete mít herní nastavení ve výchozím nastavení (například nastavení zvuku či nastavení ovladače). V této kategorii jsou mj: Absolver: Downfall, Assassin's Creed IV Black Flag, Bloodborne, Call of Duty: Ghosts, Crossout, Dark Souls 2: Scholar of the Firt Sin a Dark Souls 3, FIFA 17, Grand Theft Auto V, The Last of Us Remastered, Titanfall 2, Trackmania Turbo, Uncharted 4, Injustice 2, WipEout Omega Collection, Warframe, PlayStation VR Worlds nebo NBA 2K19.

Změna PSN ID na konzoli PlayStation 4

  1. Přejdi do nabídky [Nastavení] > [Správa účtu] > [Informace o účtu] > [Profil] > [online ID].
  2. Zadej své nové online ID.
  3. Změnu uskutečníš podle pokynů uvedených na obrazovce.
  4. Po dokončení procesu změny budeš odhlášen od všech zařízení

Změna PSN ID ve webovém prohlížeči

  1. Přihlas se ke Správě účtu a na boční liště vyber možnost Profil služby PSN.
  2. Vyber možnost [Upravit] vedle svého současného Online ID.
  3. Zadej nové Online ID a podle pokynů na obrazovce změnu dokonči.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama