Známe další podrobnosti o Zaklínači 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Známe další podrobnosti o Zaklínači 3

Známe další podrobnosti o Zaklínači 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43

Nový rozhovor s vývojáři z CD Projektu, o který se postaral proslulý Angry Joe, poodhaluje další detaily o hře v čele s podvodními monstry, podrobnostmi importu uložených pozic a možnosti využívání prostředí během boje.

Reklama

Jedna z herních YouTube ikon, Angry Joe, je známý především zajímavými a vtipnými videorecenzemi, které svou upřímností a postižením všech problémů často dalece předčí mnoho profesionálních plátků. Zároveň jde o však o člověka, který se nikdy netajil nadšením pro Zaklínače. Díky tomu jsme se dočkali zajímavého rozhovoru se dvěma vývojáři z CD Projektu, který pochází ještě z E3 a odhaluje nové detaily o hře.

E3 trailer poprvé představil možnost prozkoumávat podvodní svět. Už víme, že pod hladinou bude možné hledat různé poklady a také sběratelské předměty, které najdeme po celé mapě. Nyní však bylo potvrzeno, že bude možné bojovat i s monstry, které pod hladinou čekají, a to především s pomocí kuše. A pokud jde o celkový počet monster, které Zaklínač 3 nabídne, mělo by jich být zhruba 80.

Pár slov padlo i na adresu dlouho diskutovaného importu uložených pozie ze Zaklínače 2. Znovu tu máme potvrzení, že na PC něco takového bude jistota a dokonce import má přenést nějaké vybavení ze Zaklínače 2, což už nastalo i v případě importu mezi prvními dvěma díly. V případě konzolí tvůrci stále zkoumají možná řešení importu.

Tradičně přišla řeč také na konce hry, které by opravdu, jak také víme z dřívějška, měly prezentovat především stav světa po našem konání. V podstatě můžeme očekávat 36 různých zakončení, ale samozřejmě stále není zodpovězená otázka, jak moc se ty konce budou lišit.

Nicméně vás zklameme, pokud očekáváte, že bude Geralt moci nasednout i na něco jiného než na koně. Těžko si představit něco jiného, na čem by se v takto zaměřené hře dalo jezdit, ale zkrátka nic jiného nebude. Pokud nepočítáme lodě pro přesun po moři.

Zaklínač 3 je open-world titul, takže je na místě možnost rychlého cestování. Ta podle slov vývojářů probíhá víceméně standardním způsobem. Stačí, abyste nějakou lokaci navštívili a tím se vám zpřístupní pro rychlé cestování odkudkoliv. Rychlé cestování je také jediná součást hry, u níš se setkáme s nahrávacími obrazovkami, jinak by hra pospuštění měla být zcela oprostěna od jakýchkoliv loadingů. Nebo toho alespoň v CD Projektu chtějí dosáhnout.

Očekávat můžeme i další klasiku, a to možnost využívat prostředí při boji ve svůj prospěch. Angry Joe popisuje situaci, kdy Geralt využil plyny z bažiny v kombinaci s ohnivým znamením Igni. Snad netřeba říkat, co taková kombinace asi mohla způsobit nepřátelům. V každé potyčce by prý měla být možnost nějakým způsobem využít okolní prostředí, pokud bude hráč dost pozorný.

Vývojáři také znovu zdůraznili, že Zaklínač 3 znamená konec Geraltova příběhu. Což však neznamená, že bychom se už nikdy neměli dočkat žádné hry ze světa Zaklínače, jen už se asi obejde bez Geralta, pokud vůbec něco vznikne. "Tohle je konec Geraltovy ságy. Pokud jde o Zaklínače, kdo ví." Říká Jonas Mattsson.

Navíc se opravdu není třeba bát, že by byl Zaklínač 3 nepřístupný nováčkům. Ve hře by měl být prolog, figurující jako kapitola příběhu, jenž by měl neznalé hráče pořádně zasvětit.

Stejně jako v mnoha jiných rozhovorech, i zde přišla řeč na setkání s postavami z předešlých dílů a na HW nároky PC verze. A stejně jako v jiných rozhovorech, i tentokrát jsme se v tomto ohledu nic nedozvěděli. Musíme zkrátka čekat. Nicméně bych osobně doporučil alespoň částečně omrknout původní rozhovr níže, třeba jen kvůli zajímavému popisu situace, kdy měla být podepsaná kopie Zaklínače 2 darovaná americkému prezidentovi Barracku Obamovi.

Těšíte se? Předobjednejte si u nás již tak bohatou edici Zaklínače, ke které od nás navíc obdržíte výjimečný dárek, jenž odhalíme později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama