Jak je to s doplňováním obsahu do nového Hitmana?
Novinka Jak je to s doplňováním obsahu do nového Hitmana?

Jak je to s doplňováním obsahu do nového Hitmana?

Jan Kalný

Jan Kalný

28

Vysvětlují tvůrci a zároveň potvrzují, že příští rok se bude hra prodávat i v krabici.

Reklama

Nejen u nás, ale všude po světě způsobilo „epizodické early access” vydání nového Hitmana rozruch. Někteří očekávají placené DLC, jiní se bojí toho, že hra prostě nebude dodělaná. Studio IO Interactive ale své rozhodnutí brání a vysvětluje, o co přesně jde.

„Co děláme je to, že hra vyjde 8. Prosince. V té době půjde o velkou hru. V průběhu roku 2016 přidáme více lokací, více misí a budeme mít věci jako to, že se cíl objeví jenom na, řekněme, dva dny,” prozradil šéf studio Hannes Seifert pro VideoGamer na E3.

„Tohle není Early Access hra, protože Early Access hra je prostě nehotová už z principu. Všechno co bude 8. prosince dostupné bude kompletně hotové a bude to fungovat. Bude to opravdu velká hra. Jsou tu produkty, které stojí 60 dolarů (1460 Kč) a pak se k tomu ještě prodává Season Pass za 40 dolarů (970 Kč), takže utratíte 100 až 120 dolarů (2430 až 2900 Kč) za další obsah. My jsme tomuhle řekli ne. Myslíme si, že takový přístup k hráčům je špatný, protože hráči chtějí být součástí toho zážitku, ale zároveň nechtějí být prostě oškubáni jako kuře. My plánujeme prodat hru i Season Pass, ale všechno to bude součástí jednoho balíku za cenu hry.”

„Ještě jsme úplně nerozhodli, co bude v den vydání dostupné, ale slibuji vám, že to bude opravdu velká hra. Budou tam hodiny a hodiny zábavy. Procestujete nejrůznější lokace po světě. Začneme v Paříži, kterou už jste mohli vidět, a budeme pokračovat na trh do Marrákéše, pak na italské pobřeží a dál a dál. Co mohu prozradit je to, že plánujeme vydávat obsah pro hráče každý týden. Každý týden na ně bude čekat nějaká mise, do které se mohou hned pustit.”

„Jde o plnohodnotného Hitmana. Vlastně je to největší Hitman vůbec a bude to větší než Absolution. Levely budou větší než ty v Blood Money. Respektive to budou největší levely, jaké jsme kdy udělali. Na mapě už nemáme 40 až 50 AI entit, teď už jich tam je kolem 300. Opravdu jde o obrovskou hru, kterou budeme nadále rozšiřovat. 60 dolarů (cca 1460 Kč), ani o korunu víc, žádná DLC, žádné mikrotransakce, nic takového. Koupíte si to a ještě budete mít zábavu na měsíce dopředu.”

Pro GameSpot se vývojáři ještě podělili o tom, že hra ve finále vyjde i na disk.

„Na konci celého vývoje hra vyjde i na disku. Takže pokud si myslíte, že si raději počkáte, můžete. Někteří hráči chtějí být součástí vývoje, jiní ne. Sice zmeškají některé časové kontrakty, ale myslím, že jde i tak o dobrý kompromis.”

Pro úplnost ještě dodáme, že hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One. Co si o tomto přístupu myslíte? Vrhnete se do hry už 8. prosince, nebo si počkáte na disk až bude opravdu kompletní?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama