Outerra Engine umožní manipulovat s planetou
Novinka Outerra Engine umožní manipulovat s planetou

Outerra Engine umožní manipulovat s planetou

Michal Maliarov

Michal Maliarov

19

Pobíhání po celé planetě v reálném čase možná není tak daleko, jak jsme si mysleli.

Reklama

Kromě samotných titulů dnes svádí kruté boje i grafické enginy, jež se předhání ve svých kvalitách a vymoženostech. Mezi špičkami průmyslu se však tají i menší, méně známé projekty, které však nemusí být o nic horší. Jedním takovým příkladem je i Outerra Engine, který dokáže v reálném čase vyprodukovat celé planety.

To je možné díky unikátní schopnosti postupného nahrávání dat přímo během hraní. Není tedy problém vidět naši matičku Zemi z vesmíru a poté ihned zazoomovat až na nedaleký lesík. Samotný klient přitom nepřesahuje velikost 200 MB a veškerá potřebná data jsou nahrávána za běhu. Nejedná se jen o jednoduché vykreslení, nýbrž detailní mapování s vysokým rozlišením, díky čemuž by mohly budoucí hry nabízet obrovská prostranství bez jediného loadingu.

Na oficiální stránce projektu si můžete již stáhnout a vyzkoušet ranou verzi editoru a trochu si s ním pohrát. Tým, který za vším stojí, navíc připravuje svou vlastní hru s názvem Anteworld. Ta se bude zaměřovat na stavění a budování, chybět by ale neměla ani vozidla a další dopravní prostředky. Na malou ukázku enginu se můžete podívat ve videu níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama