Konzole Ouya v prvních recenzích vyhořela
Novinka Konzole Ouya v prvních recenzích vyhořela

Konzole Ouya v prvních recenzích vyhořela

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

26

Na trhu se sice tahle herní mašinka neobjeví dřív než v červnu, ale pár zahraničních redakcí už dostalo příležitost trochu se s ní pomazlit v předstihu. A prý svině kouše.

Reklama

Jak sajta Engadget, tak i The Verge se shodly na tom, že v současné době a hlavně v dané podobě nemá investice do Ouyi valného významu. Víc než hotový produkt prý připomíná testovací vzorek.

Recenzenti přitom spílali na vše od nevábného uživatelského rozhraní, přes mizernou odezvu ovladače až po špatné hardwarové zpracování. To jsou ale naštěstí všechno věci, na kterých se dá před oficiálním launchem ještě zapracovat.

V první řadě by se ale tvůrci údajně měli zaměřit na způsob jakým hodlají zacházet s hráči. Při registraci je totiž vyžadováno číslo kreditní karty, přičemž následné nákupy působí do jisté míry problémově.

Před koupí totiž nevyskakuje žádné dialogové okno ujišťující se, že za daný produkt opravdu chcete zaplatit. Stačí se tedy ukliknout, nebo aby vás neposlechnul lagující ovladač a máte koupené i věci, které vás třeba vůbec nezajímají.

A zajímat vás jich asi nebude spousta. Největší exkluzivitou v Ouya Storu je podle všeho třetí Final Fantasy, které tu s námi je už nějaký ten pátek.

Zbytek her pak ve většině případů představují klasické mobilové záležitosti povětšinou s ošklivou grafikou a v nejlepším případě nudnou hratelností. Z letargie proto zájemce nejspíš nevytáhne ani fakt, že všechno v obchodě musí být zadarmo. Jenže…!

Tohle pravidlo sice zní příjemně, ale není tak úplně pravdivé. Ano, všechno si můžete stáhnout bez placení, ale buď vás pak zahltí reklamy, nebo otravná tlačítka nabízející odemknutí titulu v neořezané podobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama