Dota 2 formálně vyjde během léta
Dota 2 Novinka Dota 2 formálně vyjde během léta

Dota 2 formálně vyjde během léta

Martin Cvrček

Martin Cvrček

26

My víme, že už všichni zájemci Dotu 2 dávno hrají, ale hra stále ještě nebyla oficiálně vydána. To by mělo Valve změnit v průběhu léta.

Reklama

Z určitého pohledu by se dalo říct, že už je Dota 2 dávno hotová a vydaná. Každý zájemce už nejspíš ve hře je, především díky neustálému bombardování našich Steam účtů pozvánkami pro přátele. Valve několikrát řeklo, že současný stav neberou jako klasickou betu. Ale když neznalý jedinec zkusí najít Dotu 2 na stránce obchodu Steamu, nemůže si jí jakožto free-to-play titul bezplatně stáhnout.

Tento fakt je asi jediný faktor, který ukazuje, že se Dota 2 ještě stále nedá považovat za zcela hotový a vydaný titul. Jak ale uvádí PC Gamer, ke změně by mělo dojít během léta, kdy má být hra formálně vydaná, tedy k dispozici zcela zdarma pro každého, bez nutnosti se někde hlásit nebo žádat o pozvánku. Letní vydání následně potvrdil Erik Johnson z Valve známé fansite ValveTime.net.

Nutno však říct, že se po ostrém startu prakticky nic nezmění. Vaše předměty v inventáři nezmizí, zůstane vám i úroveň Bitevních bodů. Nic se prostě mazat nebude, což Valve prohlásilo už před dávnými časy. Dá se nicméně očekávat, že se konečně dočkáme odemčení achievementů a snad i přidání nových hrdinů v čele s Abbadonem a Legion Commanderem.

Bližší datum vydání bohužel neznáme, i když bude mít určitě něco společného s třetím ročníkem turnaje The International, který se koná od 7. do 11. srpna. Přidávat nové hrdiny do hry těsně před turnajem je ale nesmysl, takže pokud má Valve plány s novými hrdiny, očekávali bychom vydání Doty 2 až po turnaji.

Mimochodem, v blízké době se také můžeme těšit na dokumentární film nazvaný Free to Play popisující život progamerů kolem Doty 2. Nedávno byl film interně promítán jistým šťastlivcům, takže uvolnění filmu pro veřejnost snad na sebe nenechá dlouho čekat. Prozatím můžete omrknout oficiální trailer ze srpna loňského roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama