Dnešním dnem oficiálně vyšla DotA 2
Dota 2 Novinka Dnešním dnem oficiálně vyšla DotA 2

Dnešním dnem oficiálně vyšla DotA 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

46

Přesně jak Valve slíbilo, tak i dodrželo. Počínaje dnešním dnem je Dota 2 formálně hotová a je zdarma k dispozici pro každého.

Reklama

Po dvou letech testování je Dota 2 od Valve konečně k dispozici naprosto pro každého, aniž by musel žádat o přístup nebo o pozvánku od kamaráda. Stačí jen zamířit na Steam a kliknout na tlačítko "Get Dota 2". I když, jak se to vezme.

Pokud patříte mezi natěšené nováčky, kteří dosud s Dotou 2 nepřišli do styku, dejte si pozor na jednu věc. Do hry se nemusíte dostat hned, Valve chce totiž zabránit masivnímu návalu hráčů, který by mohl zavinit pád serverů, a tak nováčky pouští po vlnách. Tlačítko na Steamu vás tak spíše zařadí do fronty na hraní, nezaručí vám okamžitý přístup. Postupem času ale bude Valve pouštět ke hraní víc a víc hráčů, takže snad nebudete muset čekat moc dlouho.

Více informací o vydání najdete na oficiálním webu, kde si můžete projít i pár důležitých otázek. Valve také uvedlo, že už se testuje verze hry pro Mac a Linux.

Za zmínku ještě stojí jedna věc. Každý hráč, který už Dotu 2 zkoušel, obdrží při spuštění hry předmět Bloodstone of the Precursor, a to buď v rare kvalitě (tu získáte za pouhé hraní), mythical (pokud jste rozeslali několik dárkových kopií Doty 2 přátelům) nebo legendary kvalitě, to pokud jste těch kopií rozeslali trochu víc. Já sám obdaroval deset přátel a mám "jen" mythical kvalitu.

Mimochodem, pozornější fanoušci Valve si jistě uvědomují, že s launchem Doty 2 už Valve nemá v zásobě žádný nedokončený titul. Tím pádem musí dříve či později konečně oznámit něco nového. Nejlépe něco s trojkou a za doprovodu představení nového enginu. Nezbývá než čekat a doufat, protože Valve může své věci oznámit naprosto kdykoliv.

S Gamescomem ale moc nepočítejte. Vývojáři na něm sice budou, ale zatím vše nasvědčuje tomu, že tam dorazí spíše kvůli byznysu se Steamem než kvůli oznámení nebo prezentaci něčeho nového.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama