Další střípky informací o Forza Horizon 2
Forza Horizon 2 Novinka Další střípky informací o Forza Horizon 2

Další střípky informací o Forza Horizon 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17

Detaily světa, hudba, framerate a další <strong>+ teaser trailer</strong>.

Reklama

Vývojáři z Playground Games poctivě trousí detaily o jejich chystané závodní pecce Forza Horizon 2. Zahraniční magazín IGN z nich pak vytváří pořádně výživné články. Pojďme se podívat na pár posledních žhavých aktualit.

Horizon 2 přinese pořádně obohacený vozový park. Kromě vlajkového stroje celé hry, Lamborghini Huracán, se tedy dočkáme obrovského množství více či méně výkonných mašin z širokého spektra druhů závoďáků. Zatímco v prvním díle jste naráželi povětšinou na vozy, které už jste proháněli ve Forze 4, ve dvojce se dočkáme spousty dosud neviděných kousků. Hráči Horizonu si jistě pamatují na nepojízdné kousky poschovávané všude možně po mapě v zastrčených stodolách, které jste si mohli opravit a zařadit do své garáže. Tento “Barn” systém se vrací a autoři tvrdí, že minimálně polovinu takto nalezených vozů jste ještě v žádné Forze šanci řídit neměli.

Hudba je dle Playground Games prakticky stejně důležitá, jako samotné vozy. Nejenom proto, že spolu řvoucí motory a řízná muzika prostě ladí, ale také proto, že Horizon, kolem kterého se celá hra točí, je hudební festival. Pro navození správné atmosféry tak vývojáři sehnali profesionála, DJ Rob da Bank, pracujícího pro BBC. Ten především namluví tři nejdůležitější hudební stanice ve hře a postará se o to, aby byl soundtrack ještě živější a bohatší než minule.

Poslední dobou se hry na next-gen (často opravdu zbytečně moc) hodnotí podle framerate a rozlišení. Tentokrát museli tvůrci sáhnout po 1080p při 30 fps, stejně jako u prvního dílu. Argumentují především tím, že mají absolutně nulovou toleranci vůči jakýmkoliv fps dropům. Na druhou stranu zatím vypadá grafika opravdu pěkně a při správně zvládnutých barvách a atmosféře festivalu by mohlo jít o pastvu pro oči. O vozidla strach nemáme, ty si Forza drží na maximální úrovni, takže očekáváme stejný standard i u Horizon 2. A pokud vás stále zaráží, proč běží Horizon 2 jen na 30 snímcích za sekundu, když okruhový bratříček Forza 5 drží stabilních 60, je třeba si uvědomit, že hra na rozdíl od uzavřeného okruhu renderuje obrovský svět plný různých detailů.

Forza Horizon 2 vychází na podzim letošního roku pro Xbox One a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama