Attack on Titan nabídne 10 hratelných postav
Novinka Attack on Titan nabídne 10 hratelných postav

Attack on Titan nabídne 10 hratelných postav

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Nový rozhovor s producentem Hisashi Koinumou a režisérem Tomoyuki Kitamutou odhalil také režimy Free a Outside the Walls Investigation. Podívat se můžete také na trojici nových videí.

Reklama

Na Famitsu byl nedávno uveřejněn nový rozhovor s producentem hry Attack on Titna od Koei Tecmo Hisashi Koinumou a režisérem tohoto titulu Tomoyuki Kitamutou. Kromě již známých věcí jsme se ale dozvěděli několik dalších podstatných informací. Níže najdete výcuc těch nejdůležitějších a také trojici videí, představující základní pohyby, kooperaci a boj a hraní za elitní bojovníky.

Velmi pozitivně hodnotím rozšíření hratelných postav na 10. Kromě dřívě zmíněných, Eren, Mikasa, Armin a Levi, přibyli také Krista, Sasha, Connie, Jean, Hange a Erwin. Postavy jsou přímo spjaty s příběhem. Prožijete s nimi od začátku do konce celou první sérii anime a v závislosti na tom se vám budou odemykat, a budete ovládat, příslušné postavy.

Příběh pak budou posunovat kupředu předělové scény z původního díla, zaměřující se na každou postavu. Příběh byl navíc napsán tak, aby jej pochopili i lidé neznalí předlohy. Objeví se zde ale originální epizody, vytvořené původním autorem a za dohledu původního editora, které se budou více zaměřovat na jednotlivé charaktery.

Kromě příběhového režimu zde bude k dispozici také Investigation Outside the Walls Mode, kde se zhostíte role své oblíbené postavy, a bude plnit různé mise. Tento režim lze využít k vývoji postavy, hledání zbraní, materiálů a získávání finančních prostředků. Po dokončení příběhového režimu se vám otevře Free Mde ve stylu série Warriors, ve kterém si můžete zahrát jednotlivé epizody se svými oblíbenými postavami.

Během bitev se budete moci pohybovat a bojovat po celém území, ale musíte dosáhnout hlavního cíle. Ve středu prostranství ale můžete narazit na vedlejší mise, jako je třeba Save So-and-So from a Dilemma a mají se objevit také tajné mise.

Hráči pak mohou bojovat s titány sami, ale aby dokázali rychle způsobovat smrtelné zranění, bude důležité, aby bojovali po boku spojenců. Zároveň můžete rozdávat spoluhráčům základní pokyny a na vámi zvolené postavě můžete někdy rozdávat i přímé rozkazy.3D manévr můžete použít kdykoli v libovolném místě, pro vystřelení lana používáte kolečko a pro boost křížek. Vystřelit hák můžete automaticky na místo, kde se zahákne. Ve vzduchu pak můžete měnit směr letu tlačítkem R1. Koei Tecmo se při tvorbě setkali s různými problémy 3D manévru, ve spojitosti s rychlostí, ale prý je byli schopni vyřešit.

Postavy mají dva režimy. Režim pohybu a boje. Když se budete blížit k titánovi, tlačítkem R1 se přepnete do režimu boje. Během boje se pak výstřely háku zaměřují spíše na titany, než na okolní prostředí.Při pohybu vzduchem se budete jakoby „houpat“, takže to bude vypadat jako v původním anime a i když se při boji téměř nikdy nedotknete země, zůstane hra věrna předloze. Pokud se pak váš hák zabodne do titána, můžete se pohybovat i po něm. Účinek vašeho útoku a poškození závisí na rychlosti a načasování. Nepřítele lze zabít jediným úderem. K tomu využijete boost, tlačítko X, a následně trojúhelník k dokončení úderu.

Čepele a plynový pohon výbavy pro 3D manévr půjde upgradovat. Zvětší se vzdálenost, na kterou vaše lano dosáhne a kam doletíte. Hráči si budou moci přizpůsobit i výdrž svých zbraní, ostrost, kapacitu plynových bomb a třeba i rychlost pohybu. Ve hře ale existuje velké množství nových zbraní, včetně ostří, připomínající tradiční japonské meče.

Po zabití titána budete mít chvíli čas získat předměty. Někdy budete moci obnovit své prostředky nebo je použít pro vývoj nových zbraní. Velkou odměnu získáte za zásah šíje, což je slabé místo titánů, ale slíbena je velmi dobrá odměna i pro ty, kteří zničí všechny jeho ruce a nohy.

S prodlužující se délkou používání jedné postavy, se vám postupně odemknou nové dovednosti a téměř všechny budovy ve městě mohou být zničeny.

Attack on Titan od Koei Tecmo má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu 18. února a následně také v Severní Americe a v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama