Chet Faliszek odchází z Valve
Left 4 Dead Novinka Chet Faliszek odchází z Valve

Chet Faliszek odchází z Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Scénárista a tvář virtuální reality podle Valve se vydává jiným směrem, a tak mají fanoušci další důvod k obavám o budoucnost Half-Life a dalších sérií.

Reklama

Chet Faliszek, jeden z významných scénáristů Valve, po 12 letech opouští studio. Se zprávou přišel server GameIndustry.biz. Faliszek tvrdí, že nejde o nic dramatického nebo vzrušujícího, po letech práce ve Valve a vytvoření mnoha kvalitních her a hardwaru zkrátka chce změnu. I když zatím není jasné, jaká ta změna bude.

Faliszek se podílel na příběhu Half-Life 2: Episode One a Episode Two, pracoval i na sérii Portal a na obou dílech Left 4 Dead, které byly zjevně jeho nejmilejším počinem. Později přesedlal na virtuální realitu. Právě on se stal tak trochu tváří virtuální reality v podání Valve a také headsetu HTC Vive.

Pro mnoho fanoušků je odchod dalšího scénáristy z Valve důvodem k obavám. Minulý rok odešel Marc Laidlaw, otec série Half-Life, a letos v únoru se brány známého studia zavřely za Erikem Volpawem. Ten se jako scénárista podílel na stejných titulech jako Faliszek (a také na Team Fortress 2 a obou dílech Psychonauts od Double Fine). Tak častý odchod zaměstnanců budí mnohé otázky týkající se budoucích projektů Valve, i když ve studiu samozřejmě někteří scénáristé dál pracují.

Největší rána je to nepochybně pro stále optimistické fanoušky Half-Life. S každým odcházejícím scénáristou, který pracoval na některém titulu ze série, se zmenšuje šance, že ve Valve stále pracují na Half-Life 3 nebo jiné podobě pokračování otevřeného příběhu Gordona Freemana, na které čekáme už téměř 10 let. Teď už jsou všichni scénáristé, kteří se na příběhu Half-Life kdy podíleli, pryč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama