Multiplayer ve Stardew Valley až v roce 2018
Stardew Valley Novinka Multiplayer ve Stardew Valley až v roce 2018

Multiplayer ve Stardew Valley až v roce 2018

Michal Burian

Michal Burian

3

Testovat se začne v letošním roce. Jaké plány mají autoři s hrou více hráčů?

Reklama

V blogovém příspěvku na oficiálních stránkách Stardew Valley byly zveřejněny podrobnosti o multiplayeru, který rozšíří tuhle populární hru. K plnohodnotnému spuštění hry více hráčů dojde na začátku příštího roku na PC. K testování ale dojde dříve, beta proběhne přes Steam na konci letošního roku. Konzolové verze si na multiplayer počkají o něco déle.

Jak bude multiplayer fungovat? Hráčům bude umožněno na své farmě postavit až tři místnosti pro další hráče, kteří si je budou moci nadále zvelebovat. Společně budete moci obhospodařovat farmu, chytat ryby, bojovat nebo se účastnit festivalů. Zkrátka téměř vše, co můžete sami dělat v singleplayeru. Zajímavě zní také možnost sňatku s jiným hráčem.

Pokud budete chtít hrát s někým v multiplayeru, postačí pozvánka skrz Steam nebo podobnou metodou na konzolích. Jen je škoda, že vývojáři neplánují lokální multiplayer nebo split-screen. Každopádně, aby mohl multiplayer ve Stardew Valley fungovat, muselo studio přepsat 15 000 řádků kódu a téměř každý zdrojový soubor musel být změněn.

Ve Stardew Valley se stanete majitelem staré farmy, o kterou se staráte a zvelebujete ji. Na začátku budete mít pouze pár dolarů a téměř žádné nástroje a vůbec žádné zkušenosti. Farmu si postupně zrekonstrujete a zařídíte pro váš pohodlný život. Postupně se naučíte pěstovat nejrůznější plodiny, protože v každém ročním období rostou různé a mají nejrůznější požadavky. Jak se bude farma rozvíjet, můžete si pořídit také nejrůznější domácí a chovná zvířata a vaší farmu postupně velebit a rozšiřovat. Do získávání nových předmětů a dovedností se můžete pustit i jinak A to průzkumem světa Stardew Valley a jeho obyvatel.

První obrázky z multiplayeru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama