Bývalí vývojáři DriveClubu a Motorstormu chystají sci-fi hru
Novinka Bývalí vývojáři DriveClubu a Motorstormu chystají sci-fi hru

Bývalí vývojáři DriveClubu a Motorstormu chystají sci-fi hru

Michal Burian

Michal Burian

Využívají k tomu technologii Unreal Engine 4 a spolupracují s ex-tvůrcem Mass Effectu 3.

Reklama

PlayStation 4 závody DriveClub jsou podle mého nedoceněné. Ano, v době vydání, psal se 7. říjen 2014, měly spoustu chyb a problémů, ale časem se z nich stala hodně povedená hra. Bylo tak překvapením, když společnost Sony o necelé dva roky později zavřela britské studio Evolution, které vytvořilo právě DriveClub a v minulosti sérii Motorstorm. Velká část vývojářů našla uplatnění v Codemasters, kde chystají Onrush, mix Motorstormu a Trackmanie. Zbytek se vrhl do nového dobrodružství v podobě založení firmy Wushu Studios.

Od září 2017 parta nadšenců (šéfuje jim Alan McDermott, zatímco hlavním designérem je Nigel Kershaw) připravuje svůj nový projekt. Při práci využívají Unreal Engine 4, chtějí se odklonit od AAA her a přinést hráčům zajímavé mechaniky, unikátní koncept a zábavnou, osvěžující hratelnost. A o co půjde? Tentokrát chtějí stvořit sci-fi hru, netradiční a osvěžující sci-fi hru.

Možná půjde o něco ve stylu Mass Effectu, ale v menším měřítku. S Wushu Studios totiž spolupracuje Alex Figini, bývalý concept art v BioWare, podílel se na Mass Effectu 3.

Na závěr je nutné zmínit jednu věc. Před Wushu Studios byla jiná společnost, jmenovala se Secret Sorcery a v ní tenhle tým vytvořil Tethered, titul pro virtuální realitu, který vyšel pro PC a PlayStation VR. Nová sci-fi hra ale nebude VR, vývoj her pro virtuální realitu je totiž dost finančně nákladný a ne vždy se vyplatí.

Ve Wushu Studios v současné době pracuje 11 lidí. Časem by se měl tým rozšířit. Na Twitteru ještě uvedli, že budou na GDC hledat případného partnera, nejspíš vydavatelskou společnost.

Zdroj: GameSpot.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama