Fallout 3 remake v enginu Falloutu 4 si nezahrajeme
Novinka Fallout 3 remake v enginu Falloutu 4 si nezahrajeme

Fallout 3 remake v enginu Falloutu 4 si nezahrajeme

Michal Burian

Michal Burian

13
Platformy Windows PC

Tvůrci ambiciózní modifikace narazili na problém s licencí dabingu.

Reklama

Ambiciózní fanouškovskou modifikaci Capital Wasteland, která měla kompletně přenést Fallout 3 do enginu moderního Falloutu 4, si nezahrajeme. Tým byl nucen vývoj zastavit. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí jsou práva na dabing. Na něm se podílela celá řada známých hollywoodských herců.

Než začnete nadávat na majitele značky Falloutu, tak společnost Bethesda za nic nemůže. Ta dokonce s tvůrci modifikace úzce spolupracovala a bylo to právě její právní oddělení, které upozornilo na možné problémy s právy pro dabing. Bethesda totiž práva pro dabing Falloutu 3 nevlastní, pouze si je zaplatila pro konkrétní hru od agentury zastupující herce. Agentura by se mohla domáhat svých práv a chtít po autorech modifikace peníze nebo Capital Wasteland vymazat z internetu.

Samozřejmě by mohl vzniknout Capital Wasteland mod bez originálního dabingu, ale to by postrádal atmosféru, což autoři nechtějí dopustit a rozhodli se pro zrušení.

„Nejprve jsme se zdráhali zastavit práci a rozhodli jsme se, že začneme hledat herce pro dabing. Rychle jsme si uvědomili, že budeme muset nahradit ikonky jako jsou Liam Neeson’s, Malcolm McDowell’s, Ron Perlmann’s a samozřejmě fenomenální Eric Todd Dellum’s. Bez některých těchto herců by ale Fallout 3 ztratil své kouzlo,“ napsal v oficiálním prohlášení vedoucí projektu Capital Wasteland, přezdívaný NafNaf95.

„Pokud se v budoucnu situace změní a my budeme moci legálně pokračovat v práci, se svolením Bethesdy a Zenimaxu, tak v ní pokračovat budeme. Omlouvám se, že jsme nedokázali splnit náš sen.“

Některé fanouškovské projekty problém s dabingem obejdou tím, že je po hráčích vyžadují, aby vlastnili původní hru. To ale v případě Capital Wasteland není možné, dodal NafNaf95.

Naštěstí vývoj modu Fallout 4: New Vegas není tímto ohrožen. Jeho komunita stihla na sociální síti Facebook vydat prohlášení. V něm se píše, že se práce na modifikaci nezastavily a problém s dabingem se jich netýká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama