Farming Simulator 19 i Call of Cthulhu v češtině na PC a PS4
Call of Cthulhu Novinka Farming Simulator 19 i Call of Cthulhu v češtině na PC a PS4

Farming Simulator 19 i Call of Cthulhu v češtině na PC a PS4

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Společně se Space Hulk: Tactics. Na Xboxu One čeština nebude.

Reklama

Aktualizováno (původně vydáno v 8:83): Tohle je zajímavé. Od společnosti Focus Home vyjdou do konce letošního roku tři hry s lokalizací. Původně to vypadalo, že tyhle tři tituly budou v češtině pouze na PC. Nově se k nim ale přidala PlayStation 4 verze. Na Xboxu One žádná čeština bohužel nebude z důvodu horších prodejů konzole na našem trhu. Pravděpodobně se tak firmě Focus Home nevyplatí investovat do poplatku, který by musela zaplatit Microsoftu za další lokalizaci na Xboxu One.

A o jaké hry jde? V češtině si na PC a PlayStationu 4 budete moci zahrát Farming Simulator 19 (vychází 20. listopadu), detektivní horor Call of Cthulhu (30. října) a strategii Space Hulk: Tactics (9. října). Překlad této trojice her nemá na starost distributorská společnost Comgad, nýbrž někdo jiný. Buď přímo Focus Home, případně nějaká externí firma.

Zprávu o lokalizaci přinesl FB profil Čeština ve videohrách, který si všiml, že obchody uvádějí české titulky u PC i PS4 verzí. Zingu následně vše potvrdil obchod Xzone.cz a poté jsme se dozvěděli více informací.

Každopádně je tohle dobrá zpráva. V minulosti byly češtiny hlavně na počítačích, který byl dominantní platformou v České republice a na Slovensku. PS4 se začíná prosazovat, což by mohlo vést k dalším a dalším lokalizacím. Uvidíme, zda se v budoucnu přidá i Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama