Ve třech epizodách VR zážitku pro Oculus Quest navštívíme sídlo Dartha Vadera
Novinka Ve třech epizodách VR zážitku pro Oculus Quest navštívíme sídlo Dartha Vadera

Ve třech epizodách VR zážitku pro Oculus Quest navštívíme sídlo Dartha Vadera

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy Windows PC

ILMxLAB připravuje další VR projekt ze světa Star Wars. Na hře se podílí i studio Ninja Theory.

Reklama

Díky týmu ILMxLAB jsme se v minulosti dočkali hned několika VR projektů zasazených do světa Star Wars, ať už jde o Trials on Tatooine, Droid Repair Bay nebo poněkud rozsáhlejší (a lokálnější) atrakci Secrets of the Empire. Ale tím možnosti navštívit předalekou galaxii ve virtuální realitě nekončí. Během představení bezdrátového VR headsetu Oculus Quest bylo mimo jiné odhaleno, že exkluzivně pro toto zařízení postupně vyjdou tři epizody zážitku nazvaného Vader Immortal.

Jak už napovídá název, Vader Immortal nabídne možnost setkat se ve virtuální realitě se samotným Darthem Vaderem, nejklasičtějším záporákem světa Star Wars. Slavného Sitha navštívíme přímo v jeho sídle, kterým je hrad na vulkanické planetě Mustafar, jenž bylo poprvé možné vidět ve filmu Rogue One: Star Wars Story. Časově jsou tedy epizody projektu Vader Immortal zasazeny do období mezi Pomstou Sithů, v níž jsme pro změnu poprvé viděli Mustafar, a Novou nadějí. Příběh bude samozřejmě plně součástí kánonu Star Wars, byť zatím není jasné, o čem vlastně bude. S jistotou se dá říct snad jen to, že v něm bude figurovat boj se světelným mečem a že bude nějak souviset s událostmi Secrets of the Empire.

Vader Immortal vzniká za spolupráce ILMxLAB, Lucasfilmu, Oculus Studios a překvapivě také studia Ninja Theory, autorů Hellblade: Senua's Sacrifice. V oznámení se rovněž hovoří o tom, že má ve vývoji prsty Skywalker Sound nebo Epic Games, takže vše bude s největší pravděpodobností pohánět engine Unreal 4. O scénář a produkci se stará David S. Goyer, který se podílel nejen na Secrets of the Empire, ale třeba i na filmu Temný rytíř. První ze tří epizod bude k dostání v průběhu příštího roku a tvůrci si od ní slibují další krok v oblasti spojení virtuální reality a Star Wars.

Oculus Quest je nový headset pro virtuální realitu. Prodávat se bude za 400 dolarů (cca 8800 Kč) a jde o dražší a lepší variantu dříve představeného Oculus Go, který stojí 200 dolarů. Quest využívá pohybové senzory, není nutné žádné externí zařízení pro sledování pohybu a pozice hráče. Důležité jsou ještě dvě věci, Quest bude bez kabelu. Při hraní by vám tak nemělo nic překážet. Ta druhá je ještě lepší. Za 400 dolarů získáte kompletní set, k němuž nebude potřeba žádný počítač. Nebudete tak muset investovat další desítky tisíc korun do drahého PC hardwaru.

Oculus Quest se bude prodávat během jara příštího roku a bude podporovat ovladače Touch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama