Epic Games kupují tvůrce Rocket League
Rocket League Novinka Epic Games kupují tvůrce Rocket League

Epic Games kupují tvůrce Rocket League

Michal Burian

Michal Burian

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Populární hra zůstane k dispozici na Steamu. Ovšem není jasné, zda i pro nové hráče.

Reklama

Společnost Epic Games se dohodla na akvizici studia Psyonix, které stojí za populární hrou Rocket League. Dohoda bude uzavřena nejpozději začátkem června letošního roku a vývojáři se těší na možnost sloužit své komunitě ještě odhodlanějšími a lepšími způsoby.

„V krátkodobém horizontu se vůbec nic nemění. Jsme stále odhodlání přinášet časté aktualizace Rocket League, které přidají nové funkce, nový obsah a nové způsoby hraní. V dlouhodobém horizontu očekáváme, že se Rocket League bude prodávat v obchodě Epic Games Store a že využijeme nový vztah k růstu hry způsobem, který jsme sami nemohli učinit,“ uvádí Psyonix na blogu Rocket League.

PC verze Rocket League se bude na Epic Games Store prodávat koncem letošního roku. Pak ale došlo k větě, které jsme se obávali: „Do té doby bude možné koupit hru na Steamu. Poté bude stažena z prodeje obchodu, ale i nadále budeme pokračovat v podpoře hry na Steamu pro všechny stávající majitele.“

To je vcelku očekávaný postup. Ovšem následuje kličkovaná a mlžení. Když se novináři obrátili na zástupce obou společností, tak USGamer dostal od Psyonixu odpovědět, že nebyly oznámeny plány na zastavení prodeje hry na Steamu. Mluvčí Epicu dodal: „Rocket League zůstává k dispozici novým zákazníkům ve službě Steam. Dlouhodobé plány budou oznámeny v budoucnu.“

Jinými slovy, zatím nic oznámeno není, i když na blogu se o zastavení prodejů na Steamu píše, a dlouhodobé plány se dozvíme někdy později. Nechci předjímat, ale vypadá to, že Rocket League v budoucnu nebude možné koupit na Steamu – aktualizace pro současné hráče pochopitelně zůstanou.

Otázkou zůstává, jak Epic Games Store nabídne podporu modifikací. Vše je řešeno přes Steam Workshop.

Firma Psyonix v současné době zaměstnává 132 lidí v kancelářích v San Diegu a tým má v plánu nadále růst.

Rocket League vyšlo na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama