Brutální horor The Beast Inside
Novinka Brutální horor The Beast Inside

Brutální horor The Beast Inside

Michal Jonáš

Michal Jonáš

5
Platformy Windows PC

Resident Evil 7: Biohazard dostal silnou konkurenci.

Reklama

Po úspěšné kickstarterové kampani právě vyšel velmi zajímavý hororový přežívací thriller The Beast Inside od jen tříletého mladého polského studia MovieGames z Varšavy. Tvůrci sice za sebou mají již 15 menších her, ale ani v jednom případě se nedalo mluvit o nějakém extra kvalitním kousku. Znát od nich můžete např. Plane Mechanic Simulator nebo 303 Squadron: Battle of Britain.

I vzhledem k tomu, že na svoji novinku měli dostatek času, dostatek vývojářů a dostatek financí, je The Beast Inside již daleko sebevědomější hrou, jež si oprávněně dělá zálusk na pokoření Resident Evil 7, který má velmi podobnou zápletku a zasazení jako The Beast Inside. S tvorbou atraktivního prostředí jim navíc pomáhalo další polské studio Illusion Ray, jež se specializuje na CGI animace.

 

Brutální horor The Beast Inside

 

Ve hře se zhostíte role rovnou dvou postav ve dvou alternativních časových linkách. Adam Stevenson (35 let) je kryptoanalytik pracující pro CIA v současnější rovině hry, zatímco Nicolas Hyde (27 let) je tajemný muž s nějakým strašlivým osudem, jenž žil století před Adamem na stejném místě, kde se oba protnou. Příběh začíná, když se Adam se svojí ženou Emmou (27 let) vydá ze svého domova v Bostonu na opuštěný venkov, aby byl stranou a v bezpečí přes sovětskými agenty, kteří po něm slídí, jelikož v CIA pracuje na dešifrování sovětské komunikace za dob studené války.

Adam si vybral starý a opuštěný hotel u městečka Blackstone na dokonalé samotě, kam ho CIA uklidila a kde si myslí, že našel to příjemné místo k práci i odpočinku. Jednoho dne ale Adam najde deník jistého Nicolase a jak ho otevře, znovu oživnou strašlivá zvěrstva a tajemství, která se ve vile a jejím okolí odehrávala o sto let dříve. Souvisejí nějak historické události z dob americké občanské války s těmi současnými z války studené?

 

Brutální horor The Beast Inside

 

Tvůrci ani nezastírají, že se pro tvorbu The Beast Inside inspirovali právě u Resident Evilu 7, v sérii Silent Hill, Amnesia a také u Firewatche. Navíc hra není jen horor samotný, ale také logický titul plný šifer, hádanek a hlavolamů, protože Adam se jimi přece profesionálně zabývá. Dějová linka s Adamem prochází rokem 1979, zatímco hororový život Nicolase probíhá v roce 1864, tedy za období americké občanské války.

Hra využívá plně interaktivního polootevřeného prostředí v pohledu z první osoby a proti nepřátelům můžete jak utíkat či se schovat, tak i bojovat střelnými zbraněmi a vším co najdete po ruce. Unikátní je na hře její grafika. Je postavena na Unreal 4 enginu, ale nebyla od začátku modelována, ale veškeré prostředí je jako reálné zdigitalizované a oskenované pomocí fotogrammetrické techniky, takže grafika má být maximálně fotorealistická.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RqqEqk-Dj-8[/embed]

 

Hra je k dostání výhradně na PC ze Steamu, kde má velmi kladné hráčské recenze, a stojí se současnou 10% slevou 18,89 EUR (cca 480,-), což je na papírové kvality tohoto hororu až překvapivě nízká cena! Navíc si ze Steamu můžete zdarma stáhnout i demo a The Beast Inside si nejdříve vyzkoušet. Co myslíte, měli bychom se na hru hlouběji podívat, i když bojim, bojim? Slyšíme, že ano, takže již zítra bude maso!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama