Divinity Original Sin v deskovkové podobě
Divinity: Original Sin Novinka Divinity Original Sin v deskovkové podobě

Divinity Original Sin v deskovkové podobě

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Na Kickstarteru můžete podpořit vznik deskovky na motivy jednoho z nejlepších RPG této dekády.

Reklama

Společnost Larian Studios v roce 2014 vydala svoji další hru ze série Divinity, která tentokrát nesla podtitul Original Sin. Ta všude možně sklízela ocenění za nejlepší RPG hru roku (a mnohdy i jako nejlepší hra roku celkově), což dalo za vznik pokračování, jenž vyšlo v roce 2017. To opět získalo neskutečné ovace, jelikož vylepšovalo snad vše z dílu předchozího a přineslo ještě zajímavější kooperativní kampaň.

A nyní se tvůrci pokouší společně s Lynnvander Studios přenést tento skvělý zážitek i na naše stoly v podobě příběhové deskovky. Ta včera odstartovala kampaň na crowdfundingové stránce Kickstarter, kde již nyní nasbírala více než dvojnásobek své požadované částky.

Divinity Original Sin v deskovkové podobě

Samotná deskoherní podoba by měla klást velký důraz na příběh a vaše volby v něm, jelikož je založená na Chronicle systému. Ten je jistou odnoží systému Legacy, v němž si hráči postupně odemykají jednotlivé prvky hry a většinou je i ničí, což dělá Legacy hry hratelné jen jednou. To by se ale v Chronicle systému stávat nemělo a hrou by se mělo dát projít vícekrát.

Vaše volby ve hře mohou dokonce ovlivnit i budoucí deskovkové hry ze světa Divinity, kdy v každé kopii naleznete jednorázový klíč, díky němuž se můžete zaregistrovat na stránkách tvůrce hry a tam zadávat vaše rozhodnutí.

Titul posléze bude možné hrát buď v sólu nebo až se třemi dalšími přáteli. V základu se dočkáme čtyřech hrdinů, jenž budou mít svůj vlastní origin (Ifan Ben-Mezd a The Red Prince z Original Sin 2 a dva zcela nové charaktery Farzanah a Vali), avšak ve stretch gólech se již odemknuly další dva charaktery a další dva čekají na hranici 400 000 USD, respektive 500 000 USD.

Tato partička se bude rozhodovat, kam vyrazí na své další dobrodružství a jak bude interagovat se světem kolem nich. V bojích pak nebudou chybět ani vlivy různých elementů přesně tak, jak to máme rádi z videoherní předlohy.

Níže můžete zhlédnout docela hezké video, které tuto deskovku a její kampaň představuje.

A pokud se rozhodnete hru na Kickstarteru podpořit a díky tomu ji i získat, můžete to udělat hned ve třech cenových kategoriích.

První (standardní) verze stojí 120 amerických dolarů (2800 Kč) a získáte v ní základní verzi hry a samozřejmě všechny odemknuté stretch góly. Další možností je Premium edice (165 usd = 3800 Kč), která vám navíc získá speciální figurky všech bossů, 16 kostek navíc, set železných mincí a lepší váčky na komponenty z ovčí kůže. No a poslední Extended edice (220 usd = 5100 Kč) vám kromě všeho předchozího získá dva unikátní balíčky vedlejších questů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama