Je to oficiální: Playstation vynechá E3
Novinka Je to oficiální: Playstation vynechá E3

Je to oficiální: Playstation vynechá E3

Martin Zavřel

Martin Zavřel

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Co Sony plánuje místo toho?

Reklama

Sony potvrdila, že se ani letos nezúčastní největšího amerického herního veletrhu E3:

"SIE se po pečlivém zvážení rozhodla nepodílet se na E3 2020," řekl reprezentant Sony Interactive Entertainment. "Máme velký respekt vůči ESA jako organizaci, nicméně nemáme pocit, že vize E3 2020 je tím správným jevištěm pro to, na co se letos chceme zaměřit."

"Během roku 2020 budeme pokračovat v naší globální strategii účastí na stovkách akcí pro zákazníky napříč planetou. Chceme se postarat, aby se fanoušci cítili součástí Playstation rodiny a měli přístup ke svému oblíbenému obsahu. Máme nachystanou fantastickou řadu titulů pro PS4 a s nadcházejícím startem PS5 se opravdu těšíme na slavnostní rok s našimi fanoušky".

Sony tedy neplánuje jen jednu velkou vlastní konferenci (podle spekulací z několika zdrojů se má odehrát již začátkem února), ale také řadu lokálních akcí, kde bude předvádět svoje konzole a hry lokálním fanouškům. Pokud těchto akcí budou opravdu stovky, jak se vyjádřil zástupce Sony, je dobrá šance, že se dočkáme i u nás. Obzvláště pokud má PS5 opravdu vyjít již v říjnu, jak tvrdí další spekulace (to by pravděpodobně umožnilo konzoli být například na podzimním pražském veletrhu For Games). Nicméně oficiálně bylo zatím potvrzeno pouze "Holiday 2020", což znamená vánoce.

E3 se bez účasti Sony musela obejít už loni a mnozí se shodují na tom, že celá akce byla díky tomu citelně slabší (i když svou roli v tom nepochybně hraje také zpomalení herního průmyslu během "klidu před bouří", nastávajícího před příchodem nové generace konzolí, kdy už řada velkých studií v utajení pracuje na titulech pro zatím neoznámené platformy).

Je to oficiální: Playstation vynechá E3

Organizace ESA, pořádající E3, samozřejmě přispěchala s vlastním vyjádřením:

"E3 je značková událost oslavující videoherní průmysl a představující jeho lidi, značky a inovace, definující zábavu milovanou miliardami lidí po celém světě. E3 2020 bude vzrušující, energická show nabízející nové zážitky, partnery, prostory, aktivity a program, který zaujme nové návštěvníky i veterány. Zájem vystavovatelů o naše nové aktivity přitahuje pozornost značek, které vnímají E3 jako klíčovou příležitost oslovit videoherní fanoušky z celého světa."

Bohužel moc dobře víme, co tyto nové aktivity představují - minulý rok se dostala na veřejnost uniklá prezentace s nabídkou pro obchodní partnery, kde ESA představila svůj plán založit E3 více na účasti celebrit (jako je Keanu Reeves) a influencerů (jako je Ninja), s ještě větší přístupností pro veřejnost.

Jelikož jsem se už loni musel na výstavišti v Los Angeles prodírat skrz tisícihlavé davy veřejnosti, tahle představa mě upřímně děsí. E3 bývala relativně klidná a organizovaná událost, kde se potkávali novináři s vývojáři a všichni se navzájem chovali velmi vstřícně. Nyní se to změnilo spíše na davové šílenství, připomínající nálety během předvánočních slev v supermarketech. A jakkoliv nemám nic proti celebritám nebo influencerům, přeci jen mě spíš zajímají ty hry, prosím.

Je to oficiální: Playstation vynechá E3

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama