Xbox Series X je silnější než 99% herních PC
Novinka Xbox Series X je silnější než 99% herních PC

Xbox Series X je silnější než 99% herních PC

Martin Pritula

Martin Pritula

57
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Informace pochází z průzkumu Steamu.

Reklama

Rivalita mezi majiteli konzolí je asi tak nekonečná, jako rivalita mezi uživateli IOS a Android. U konzolí se řeší výkon, exkluzivní tituly, ovladač i vzhled konzole. Poněkud opodál poté obvykle stojí PC, jehož uživatelé často berou tuto platformu, jako tu nejvýkonnější na trhu.

Včera jsme se dozvěděli podrobné informace o chystaném Xbox Series X. Grafický výkon 12 TFLOPS s ray tracing technologií je opravdu nadstandartní a proto se nabízí otázka, jak si Xbox Series X vede ve srovnání právě s PC.

Podle průzkumu, který Steam průběžně provádí, se dozvídáme, že mezi PC hráči je stále nejčastější grafická karta GTX 1060. Grafické karty s podporou RTX vlastní méně než 5% hráčů. Toto číslo je ale stále poměrně velké, protože jakmile započítáme pouze GPU, které jsou silnější než GPU Xbox Series X, zjistíme, že pouhé jedno procento herních PC má silnější grafickou kartu, než chystaný Xbox.

Zde je potřeba zmínit, že RTX karty jsou na trhu skutečně dlouho a nadcházející generace by měla poskytovat až o 50% vyšší výkon. I tak je však tato statistika zajímavá a jen podtrhuje fakt, že procento PC hráčů se skutečně silným HW je velmi malé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama