Ukázka dotykového ovládaní u xCloud
Novinka Ukázka dotykového ovládaní u xCloud

Ukázka dotykového ovládaní u xCloud

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři zveřejnili ukázku dotykového ovládání v Gears 5.

Reklama

Už příští měsíc se společnost Microsoft chystá spustit svou novou službu pro streamování her, xCloud, která bude součástí Xbox Game Pass Ultimate. Nyní se naskytly další podrobnosti, které odhalují, jak bude dotykové ovládání se službou pracovat. Detaily dotykového ovládání Microsoft zveřejnil už minulý rok, avšak společnost nyní pracuje s Xbox Game Studios vývojáři, jako jsou The Coalition a Ninja Theory, za účelem převedení tohoto ovládání i pro Xbox hry.

Jarret Bradley, vývojář z The Coalition, předvedl během streamu Microsoft Game Stack ukázku toho, jak dotykové ovládání bude fungovat v Gears 5. The Coalition vytvořila rozvržení tak, aby bylo pomocí tlačítek zastoupeno vše, co můžete ve hře dělat. Příkladem můžou být tlačítka pro zaměření, střelbu, přebití, a kontrolu vozidel.

Vývojáři také vytvořili vrstvy, kdy můžete pomocí tlačítek vyvolat různé pohledy při změně zbraní. D-Pad potom není vždycky na obrazovce zobrazen. Ovládací prvky také zmizí, když se objeví cutscény. Dále byla přidána funkce gyroskopického zaměřování, což by mělo umožnit používat telefon, nebo tablet pro zaměřování při střelbě.

Vývojáři z The Coalition se zatím vrátili zpět ke Gears 5 a pečlivě hru optimalizovali pro dotykové ovládaní. Microsoft ovšem doufá, že vývojáři budou s tímto ovládáním počítat už od začátku vývoje.

Ukázka dotykového ovládaní u xCloud

V současnosti dovoluje Microsoft nynějším xCloud testerům přístup k otestování dotykového ovládání u hry Hellblade: Senua's Sacrifice. Další hry s dotykovým ovládaním by měly vyjít hned, jakmile bude xCloud dostupný jako součást Xbox Game Pass Ultimate, tedy v září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama