Microsoft představil nové uživatelské rozhraní Xboxu
Novinka Microsoft představil nové uživatelské rozhraní Xboxu

Microsoft představil nové uživatelské rozhraní Xboxu

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

To má být rychlejší a přehlednější než kdy dříve.

Reklama

O novém uživatelském rozhraní Xboxu se vedly debaty už delší dobu. Nyní Microsoft představil budoucí rozhraní skrze video upoutávku a článek na svém blogu. Součástí změny bude i proměna obchodu, který už insideři testují. Samotný dashboard potom bude součástí jak nadcházející konzole Xbox Series X, tak i Xboxu One, PC a mobilní aplikace.

Od svého původního rozhraní se Microsoft nějak výrazně neodpoutal. Grafika stále sází na čtvercové provedení a výběr vlastního barevného portfolia. Novinkou jsou animace na pozadí, které budou záležitostí Xboxu Series X. Vzhled tak zůstává podobný, což přiznává sám Microsoft, ale je rychlejší a více zaměřený. „Nový vzhled a dojem z konzole Xbox je navržen tak, aby byl rychlejší, přístupnější a vizuálně přitažlivější,“ napsal Chris Novak, ředitel výzkumu a designu v Xboxu.

Xbox také slibuje o 50% rychlejší načtení úvodní obrazovky při spuštění konzole a při návratu ze hry o 30%. Tato zlepšení přitom budou využívat o 40% méně paměti, než bylo předtím požadováno.

Jak už jsem se zmínil, změnou prošel i Microsoft Store, jehož novější verze byla teprve nedávno představena. Obsah je lépe organizovaný díky postranní nabídce, která údajně umožňuje rychleji načítat a přepínat mezi položkami. „Čas spuštění aplikace jsme zkrátili na dvě sekundy a aktualizovaná navigace zrychluje a usnadňuje nalezení toho, co hledáte,“ napsal Novak.

Nová mobilní Xbox aplikace hráčům umožní snadnější a rychlejší propojení s Xbox účtem, včetně propojení se stávající sítí přátel. „Pomocí nové mobilní aplikace mohou přátelé Xboxu rychle odesílat zprávy, nebo zahajovat skupinové hry. Související aktivity, jako jsou skupinové hry a chaty, jsme sloučili do jediné karty v Průvodci konzolí Xbox, takže je snazší zjistit, co se děje s vašimi přáteli a komunitami,“ uvedl Novak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama