Oculus byl oficiálně přejmenován
Novinka Oculus byl oficiálně přejmenován

Oculus byl oficiálně přejmenován

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy Windows PC

Studio mění názvy jako na běžícím páse.

Reklama

Facebook učinil další krok, kterým sjednocují všechny jejich VR a AR studia pod jednu značku. Nově se tedy studio Oculus, Spark AR a služba na videohovory Portal stanou součástí Facebook Reality Labs (FRL). Změna jména ovšem není jediná. Před pár dny totiž oznámili relativně kontroverzní novinku, která vyvolala relativně velkou vlnu kritiky. K použití Oculus VR headsetu se totiž nejprve budete muset přihlásit na Facebook i přesto, že firma v minulosti slíbila, že to tak nebude.

Facebook měl v minulosti dost problému v oblasti ochrany soukromí. Nelze se tedy divit spoustě uživatelů, kteří společnosti příliš nevěří a varují ostatní před zneužitím jejich soukromých dat. Nová verze Oculus je údajně ve vývoji, a proto bude zajímavé sledovat, co tato rozhodnutí udělají s budoucími prodeji.

Jméno změní i pravidelná konference z Oculus Connect na Facebok Connect. Společnost Facebook na této akci pravidelně oznamuje nové VR/AR produkty a služby. Událost proběhne i letos, konkrétně 16.září, v online verzi.

Oculus byl oficiálně přejmenován
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama