Jak vybrat vhodnou podložku pod herní myš?
Novinka Jak vybrat vhodnou podložku pod herní myš?

Jak vybrat vhodnou podložku pod herní myš?

Inzerce

Inzerce

Platformy Windows PC

Správná herní podložka by měla splňovat hned několik kritérií.

Reklama

Podložka pod myš už dnes není nezbytnou počítačovou výbavou. Pokud vlastníte optickou nebo laserovou myš, nejspíše si vystačíte s rovnou plochou stolu. Přesto byste podložku pod myš neměli hned zavrhovat. Její používání totiž zlepšuje přesnost kurzoru a stabilitu myši, což při hraní her jistě oceníte.

 

Co chtít od herní podložky pod myš?

Správná herní podložka pod myš by měla splňovat hned několik kritérií. Zatímco u kancelářské práce je důležité dbát na ergonomické tvarování podložky a opěrku pod zápěstí, u herní podložky se zaměřte spíše na její velikost a protiskluzovou úpravu.

Jak vybrat vhodnou podložku pod herní myš?

 

Na velikosti záleží

Rozměry podložky pod myš se vždy primárně odvozují od velikosti vaší dlaně a velikosti samotné myši. Při hraní her ale platí – čím větší, tím lepší. To poslední, co během hraní chcete, je být v pohybu kurzorem limitován velikostí podložky pod myš. Skvělou variantou jsou proto speciální podložky, které umístíte nejen pod myš, ale i pod klávesnici. Díky nim můžete při hraní využít většinu vaší stolní desky a za poskytnutý komfort vám kromě zápěstí poděkují i lokty.

Přesnost na prvním místě

U podložky si vždy pohlídejte, zda disponuje speciální povrchovou úpravou, která zajišťuje přesný pohyb kurzoru myši. Už se vám tak nestane, že by si v nejdůležitější moment celé hry kurzor kamsi odskočil. Abyste tuto vlastnost ocenili, nemusíte být koneckonců pouze hráči počítačových her – hodit se bude i grafikům nebo projektantům. Jednoduše všude tam, kde hlavní roli hraje přesnost.

Chtějte víc!

Všechny výše zmíněné vlastnosti by měly být pro herní podložku standardem. Možná od ní ale vyžadujete ještě něco navíc – například podsvícení, které vám zpříjemní noční paření, nebo připojení přes USB, abyste se nezamotali do zbytečných kabelů.

Ještě nemáte svou vlastní podložku pod herní myš? Inspirujte se na Heurece, kde naleznete širokou nabídku mnoha e-shopů. Porovnejte vybrané produkty mezi sebou a přihlédněte i k hodnocení a recenzím ověřených uživatelů, kteří se s vámi podělí o svou osobní zkušenost.

 

Jak vybrat vhodnou podložku pod herní myš?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama