Novinka Další technické podrobnosti o Xbox Series S

Další technické podrobnosti o Xbox Series S

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

14
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Microsoft slibuje pravý next-gen, avšak s nižším rozlišením.

Reklama

Next-gen zážitek v nejmenší konzoli, kterou jsme kdy vytvořili. Touhle větou láká Microsoft na svou nadcházející konzoli Xbox Series S, která je levnější a méně výkonnější variantou jejich vlajkové lodi Xbox Series X. Microsoft nově zveřejnil video, kde rozebírá technické specifikace, ale i třeba rychlost načítání her.

Víme tedy, že Xbox Series X je především určen pro hraní ve 4K rozlišení. Hry na Xbox Series S si budeme moct užít v nativním rozlišení 1440p, ovšem s možným upscalingem do 4K. Při rozlišení 1440p budou hry na Xbox Series S fungovat v 60fps, přičemž podporováno je i 120fps. Microsoft se tak rozhodl na základě zjištění, že více jejich zákazníků preferuje vyšší framerate, nežli rozlišení. Framerate 120fps výrobci ve videu prezentují na hře Gears 5.

Dále si můžeme všimnout skoku v oblasti načítání her. Ve videu je ukázka demonstrována na hře The Outer Worlds, kdy na současné konzoli Xbox One S se tato hra načítá 53 sekund, zatímco Xbox Series S to zvládne za 12 sekund. Nechybí ovšem ani funkce Quick Resume. Ta hráčům umožňuje rychle přepínat mezi několika rozehranými tituly.

Další technické podrobnosti o Xbox Series S

Xbox Series S nabídne úložiště o velikosti 512 GB. To si můžete ovšem rozšířit díky Seagate Storage Expansion Card o velikosti 1 TB. Z externího HDD si rovněž budete moct pouštět hry, ale jedná se pouze o ty, které nebyly vylepšeny na next-gen verzi.

Microsoft rovněž ujišťuje, že obě konzole budou sdílet stejné vývojářské nástroje a prostředí. To by mělo umožnit autorům her snáz podporovat různá zařízení, ale také využít co nejlépe jejich potenciál.

Níže si můžete přečíst bližší specifikace obou konzolí Xbox Series X a Xbox Series S.

Xbox Series S a Xbox Series X vychází 10. listopadu. Cenovka u Series S startuje na 7999 Kč a u Series X na 12 999 Kč.

Další technické podrobnosti o Xbox Series S

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama