Xbox moderátorka údajně propuštěna kvůli její bezpečnosti
Novinka Xbox moderátorka údajně propuštěna kvůli její bezpečnosti

Xbox moderátorka údajně propuštěna kvůli její bezpečnosti

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

8
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Microsoft tvrdí, že je to z důvodu zaměření se na Xbox Wire.

Reklama

Streamerka a influencerka Isadora Basile, která zároveň pracovala jako moderátorka/hosteska (hostess) pro brazilskou pobočku Xboxu, byla po měsíci propuštěna. Zatímco Isadora Basile tvrdí, že toto rozhodnutí přišlo na základě obtěžování, kterého se jí dostávalo, mluvčí společnosti Microsoft sdělil, že toto rozhodnutí nijak nesouvisí s útoky mířenými proti ní.

Basile oznámila svou novou pracovní pozici v září tohoto roku. Od té doby byla terčem obtěžování a obviňování z toho, že není skutečnou hráčkou. Toto obtěžování a obviňování bylo rovněž doprovázeno výhrůžkami zabití a znásilněním. Minulý pátek potom vydala Isadora Basile prohlášení o ukončení svého pracovního poměru u Xboxu skrze svůj Twitter účet.

„Začátkem září, když jsem oznámila svou novou práci v Xbox Brasil, jsem trpěla obtěžováním všeho druhu, od lidí, kteří říkali, že jsem nehrála x nebo y a že nejsem„ hodna“ své práce, až k hrozbám znásilnění / smrtí a agresivitě za odhalení napjatých situací.

Díky pomoci mé rodiny, přítele a přátel jsem se dobře naučila, jak s tím zacházet, ale to neznamená, že se to už neděje.

Vzhledem ke všem těmto obtěžováním se společnost Microsoft rozhodla, že by bylo nejlepší spojení se mnou jako hostujícím ukončit, takže bych nebyla více vystavena situacím, jako jsou tyto, které se staly.

Respektuji rozhodnutí učiněné společností Microsoft. Moje láska k Xboxu a Microsoftu zůstává silná, jako vždy. Děkuji."

Microsoft s vyjádřením ovšem nesouhlasí. Důvodem k propuštění Basile je podle Microsoftu důsledek programových změn. "Netolerujeme obtěžování ani neuctivé chování jakéhokoli druhu a podnikli jsme kroky na podporu Isadory, když jsme byli upozorněni na osobní útoky proti ní. Změny v programu z minulého týdne spolu nesouvisí. Jsou přímým výsledkem naší neustálé snahy oslovit více hráčů ve více jazycích pomocí novinek v reálném čase a komplexních informací dostupných z našeho globálního zpravodajského serveru Xbox Wire,“ uvedl mluvčí společnosti Microsoft pro IGN.

Podobně se vyjádřil Xbox i skrze Twitter, kde poděkovali Isadoře Basile za její práci, ale zdůraznili, že nová strategie přinese oficiální komunikaci a novinky o Xboxu prostřednictvím služby Xbox Wire.

Během svého krátkého působení ve společnosti Microsoft byla Basile moderátorkou/hosteskou série Xbox News na oficiálním kanálu YouTube pro Xbox v Brazílii. Její poslední vystoupení na kanálu bylo zveřejněno 16. října.

Nejedná se přitom o první obtěžování v brazilské Xbox komunitě. V červnu vydala brazilská pobočka Xboxu prohlášení, kterým se distancuje od ovlivňujícího kanálu XboxMilGrau. Důvodem jsou rasistické, sexistické a transfóbní prohlášení, které hostující pracovníci ve svém vysílání učinili. Xbox rovněž požaduje, aby značku odstranili ze svého názvu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama