Cyberpunk 2077 se znovu odkládá
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 se znovu odkládá

Cyberpunk 2077 se znovu odkládá

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

119
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Do Night City se v listopadu nedostaneme.

Reklama

Vývojářská společnost CD Projekt Red, přinesla svým fanouškům velmi smutnou zprávu. Vydání jejich nejnovějšího titulu, který mnoho z hráčů očekává, tedy Cyberpunk 2077, se opět odkládá. Tentokrát se naštěstí jedná o pouze 21 dní. Nové datum vydaní je stanoveno na 10. prosince.

Cyberpunk 2077 se znovu odkládá

"Ahoj všichni,

dnes jsme se rozhodli přesunout datum vydaní Cyberpunku 2077 o 21 dní. Nové datum vydaní je tedy 10. prosince.

Určitě je teď ve vás spoustu emocí a otázek, takže především přijměte prosím naši pokornou omluvu.

Největší výzvou je pro nás v současnosti dodat hru na současné konzole, next-gen konzole a PC ve stejnou dobu, což pro nás znamená připravit a otestovat devět verzí této hry, zatímco pracujeme z domu. Od té doby, co se Cyberpunk 2077 vyvinul, se kdesi na té cestě stal next-ge titulem a my se musíme ujistit, že všechno bude v pořádku fungovat a každá verze poběží hladce. Jsme si vědomi toho, že pro někoho se to může zdát nereálné, aby se za 21 dní podařilo dosáhnout rozdílu v tak obrovské a komplexní hře, ale věřte, že to reálné je.

Někteří z vás by se také mohli divit, co tato slova znamenají ve světle toho, jak říkáme, že jsme před časem dosáhli gold master. Dosáhnout certifikace, nebo 'going gold', znamená, že hra je připravena, lze ji dokončit a má v sobě veškerý obsah. Ale to neznamená, že na ní přestaneme pracovat a zvyšovat hranici její kvality. Naopak, v této době dochází k mnoha vylepšením, která budou následně distribuována prostřednictvím Day 0 patche. Toto je časové období, které jsme přepočítali.

Cítíme, že máme v rukou úžasnou hru a jsme ochotni učinit každé rozhodnutí, i ta nejtěžší, pokud to nakonec povede k tomu, že získáte videohru, do které se zamilujete."

Vydání FPS RPG hry Cyberpunk 2077, jež je lákavá právě svou kyberpunkovou tématikou, už bylo několikrát odloženo. Už dříve jsme vás informovali o povinných přesčasech, které byly nařízeny zaměstnancům CD Projekt Red. Před třemi týdny naopak CD Projekt Red přišel se zprávou o tom, že Cyberpunk 2077 dosáhl tzv. "gold" stavu a je tedy připraven k vydání. Zdali vývojářům skutečně pomůže třítýdenní odložení k vylepšení hry do podoby videoherního klenotu se pravděpodobně ukáže až s příchodem 10. prosince.

Zajímavostí rovněž je, že sami zaměstnanci a vývojáři ze společnosti CD Projekt Red se o této nové informaci dozvěděli ve stejnou dobu, jako fanoušci. CD Projekt Red údajně poslal interní email o odkladu hry svým zaměstnancům ve stejnou chvíli, kdy zveřejnili i příspěvky o této skutečnosti na sociálních sítích.

Hernímu novináři Jasonu Schreierovi se svěřilo i několik vývojářů z CD Projekt Red o tom, jak se poslední dobou zvyšuje pracovní doba, přičemž na některých se to podepisuje jak fyzicky tak psychicky.

"Podívejte, jeden vývojář z CD Projkt Red mi nedávno sdělil, že měli za sebou 100 hodinový týden. Jiný (bývalý) vývojář mi řekl, že tam viděli několik ze svých přátel a ti vypadali 'fyzicky nemocní'."

Cyberpunk bude tedy nově vycházet 10. prosince, a to na platformách PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X a S, Google Stadia, Xbox One a PC. Hru si můžete objednat v Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama