Microsoft předpovídá, do kdy potrvá nedostatek dodávek konzolí Xbox Series X/S
Novinka Microsoft předpovídá, do kdy potrvá nedostatek dodávek konzolí Xbox Series X/S

Microsoft předpovídá, do kdy potrvá nedostatek dodávek konzolí Xbox Series X/S

Martin Pritula

Martin Pritula

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Herní průmysl se podle finančního ředitele Xboxu těší nevídanému zájmu.

Reklama

Tak jako tomu bylo u předobjednávek konkurenčního PlayStationu 5, i konzole Xbox Series X/S se velmi rychle vyprodaly, ačkoliv, pravda, u tuzemských prodejců je slabší Xbox stále k dispozici, což je zřejmě zapříčiněno tím, že tato konzole míří na mainstream zákazníky, kteří konzoli nepotřebují ihned a zájem o ní se tak projeví až v delším časovém horizontu.

V zahraničí už to ale tak slavné není a ze skladů většiny obchodů už zmizel i Xbox Series S. Je tedy očividné, že je o všechny konzole velký zájem, a pokud si konzoli nechcete předobjednat, nejspíše se k ní ještě několik měsíců nedostanete. Na to, jak dlouho dodávky Xboxů pravděpodobně nebudou stačit nabídne se nyní vyjádřil finanční ředitel Xboxu Tim Stuart.

Dle něj nyní zájem o hraní her prudce vzrostl, což zapříčinilo, že nedostatek dodávek ještě nějakou tu dobu potrvá. Výroba konzolí pokračuje i nadále v maximální možné rychlosti, díky čemuž očekává, že ke střetu nabídky a poptávky dojde na konci první čtvrtiny příštího roku.

Pokud vás tak zajímá, kdy bude možné konzoli získat i bez předobjednávky, mohlo by se vám to podařit přibližně ke konci dubna příštího roku.

Za nedostatek konzolí se nedávno omluvil i šéf Xboxu Phil Specner:

Znovu a znovu slýchám, že je příliš obtížné sehnat konzole v den vydání. Víte, opravdu se za to omlouvám. Jejich výroba nyní probíhá téměř dva měsíce a snažíme se jich dostat do obchodů co nejvíce. Poptávka je ale příliš vysoká.

Na závěr dodám, že obě konzole Xbox vyšly bez jakéhokoliv zásadního launch titulu od first-party studií. Původně jím mělo být Halo Infinite, u nějž ovšem došlo k odkladu na příští rok. Spoustu nových informací o této hře bychom se měli dozvědět v následujících týdnech. Na The Game Awards ji ale nespatříme.

Xbox Series S, hry a příslušenství si můžete zakoupit v Xzone.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama