Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvyšuje
Novinka Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvyšuje

Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvyšuje

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Nově toto předplatné ani nebude potřeba pro hraní free-to-play her.

Reklama

Včera jsme vás ve článku o Xbox Live Gold hrách pro měsíc únor informovali o tom, že se Xbox rozhodl pro zvýšení ceny pro tuto službu, která je potřeba ke hraní her online.

Tato nová cena znamenala, že by zákazníci zaplatili za šest měsíců 59,99 amerických dolarů (zhruba 1 290 Kč), což byla původně cena pro roční předplatné. Úprava ceny posléze měla reflektovat změny na regionálních trzích.

Na internetu se od fanoušků/uživatelů po tomto oznámení objevila opravdu velká nevole, kdy se jim toto poměrně velké navýšení rozhodně nelíbilo.

Jeff Grubb to posléze třeba vnímal jako způsob, jak lidi dotlačit ke koupi Xbox Game Pass Ultimate, které toto předplatné v sobě obsahuje a navíc dává přístup ke knihovně vybraných her. Posléze si ještě dělal legraci z toho, že Gold je potřeba pro hraní free-to-play her, tudíž třeba roční hraní Fortnite vyjde na 120 dolarů ročně (2 580 Kč).

Tato zásadní nevole posléze byla natolik veliká, že se nakonec Xbox omluvil a své rozhodnutí o zvýšení ceny vzal zpět.

Navíc ale, aby si své fanoušky získal zpět, tak se uchýlil k dalšímu kroku, jímž je zrušení nutnosti potřeby Xbox Live Gold pro hraní free-to-play her. K této změně dojde v následujících měsících, kdy o ní Xbox ještě bude informovat.

Překlad oficiální zprávy:

"Dnes jsme to pokazili a vy jste nám to dali vědět. Spojování a hraní s přáteli je životně důležitou součástí hraní a nepodařilo se nám splnit očekávání hráčů, kteří s tím každý den počítají. Ve výsledku jste se rozhodli nezměnit ceny Xbox Live Gold.

Tento okamžik také přeměňujeme na příležitost, aby Xbox Live více odpovídal tomu, jak vidíme hráče v centru jejich zkušeností. U free-to-play her již k jejich hraní nebudete potřebovat Xbox Live Gold. Usilovně pracujeme na tom, abychom tuto změnu v nadcházejících měsících doručili co nejdříve.

Pokud jste již členem Xbox Live Gold, vaše cena při obnově zůstane stejná. Noví i stávající členové si mohou nadále užívat Xbox Live Gold za stejné ceny, jaké platí dnes. V USA to tedy je 9,99 $ za 1 měsíc, 24,99 $, za 3 měsíce, 39,99 $ za 6 měsíců a 59,99 $ za 12 měsíců.

Děkujeme."

Pro nás to tedy znamená, že oficiální cena na stránkách Microsoftu zůstává, což je 149 Kč za měsíc a 499 Kč za 3 měsíce, stejně jako doporučená cena u dalších možností předplatného, jenž lze zakoupit mimo oficiální stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama