Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne
Animal Crossing: New Horizons Novinka Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Dnes to bude trocha soubojů, alchymie, farmaření, zombie, vláčky a procházka po Tokiu.

Reklama

Nakonec to dopadlo jako každý týden. Člověk má ze začátku týdne pocit, že se pomalu nic neděje a že bude týdenní přehled prakticky prázdný a ocení jej jen pár zarytých fanoušků okrajových žánrů. A pak přijde noc ze středy na čtvrtek a se zajímavými zprávami se roztrhne pytel. Osobně musím ale japonské vydavatele ocenit za to, že prozatím neznáme moc her, u kterých bylo v Japonsku odsunuto vydání. Víme jen že FuRyu s konečnou odpískali díky Kovid-19 Project One-Room a že se odkládá vydání hry Doraemon: Nobita’s Little Star Wars 2021. Navíc ještě mají japonci čas dělat radost felkým fandům, což dnes dokládá i finální bonus. Nese se v duchu merchandisingu jednoho velmi populárního spin-offu série Shin Megami Tensei.


Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy je od tohoto týdne v prodeji po celém světě. Což také samozřejmě znamená, že Koei Tecmo vypustilo ve středu launch trailer na toto RPG, ve kterém můžete mimo jiné slyšet tématickou skladbu Somewhen, Somewhere od Clammbon. A také se můžete podívat na oficiální anglické screenshoty ze hry Atelier Ryza 2.

Video nám v úvodu předvede Ryzu v hlavním městě, které je mnohem větší než ta města, na která jsme byli zvyklí z ostrova Kurken. Pak se trailer zaměří na aktivity, mezi které patří možnost slaňovat pomocí lana nebo prostřednictvím pískání možnost jezdit na monstrech. A samozřejmě nechybí společníci jako Klaudia, Lent anebo Tao. A nesmíme zapomenout na nějakou tu alchymii s Fi, maskotem hry.

V prodeji je teď plná hra Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy pro Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 a pro PC, ale nezapomeňte, že je na cestě další obsah. Se Season Passem dostanete postupně další oblasti k průzkumu, kostýmy, recepty a skladby. Když si hru koupíte před 8. únorem, dostanete navíc zdarma balíček Summer Fashion Costume Set, což je dalších sedm kostýmů letní módní.


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Společnost Nippon Ichi Software vydala šestý oficiální trailer ke hře Disgaea 6: Defiance of Destiny, který byl pojmenován jednoduše First-Time Disgaea 6. Představí se nám v něm hlavní zombie protagonista Zed, jeho mladší sestra Bieko a také Overlord Ivar a ukážou nám, jak správně využívat nové herní prvky (Auto-Battle a Auto-Repeat) a také základní herní prvky série (After Story) a lokality s extrémní obtížností (Carnage Dimension a Rasetsu Dimension).

Disgaea 6: Defiance of Destiny má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a pro Switch 28. ledna a v létě v Severní Americe a v Evropě pro Switch. V Japonsku je nyní k dispozici demo hry a Nippon Ichi Software již také pro Japonsko v posledním čísle Weekly Famitsu oznámil plán na doplňkový obsah v podobě dalších postav. Cena každé další postavy je stanovena na 500 jenů, což je asi 100 Kč a jen jedna bude zdarma.

25. února vyjde jako DLC Adell, Rozalin, Laharl-chan a Asagi (zdarma). 25. března to budou Mao, Raspberyl, Valvatorez a Pleinair-chan a 29. dubna přibudou Fuka, Desco, Killia a Usalia. Hráči, kteří si koupí úplně všechny postav, dostanou navíc zdarma další barevné mutace pro Asagi, Pleinair-chan a Usalia.


Sakuna: Of Rice and Ruin

Několik dní od uvedení hry Sakuna: Of Rice and Ruin do prodeje, šel tento titul opravdi na dračku. Již 25. listopadu se podařilo překonat hranici půl milionu vyskladněných fyzických kopií hry a prodaných digitáních verzí.

Nicméně je Sakuna: Of Rice and Ruin stále patrně ještě populární, protože její vydavatel Marvelous a vývojáři ze studie Edelweiss potvrdili další milník v celosvětovém prodeji, který tento týden dosáhl hodnoty 850 000 kopií hry.

Sakuna: Of Rice and Ruin vyšla pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 10. listopadu 2020 v Severní Americe, 12. listopadu v Japonsku a 20. listopadu v Evropě a v Austrálii.


The King of FIghters XV

SNK vydali další nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, zaměžené na dalšího z bojovníků hry. Tentokrát jde o hratelnou postavu Benimaru Nikaido, kterého dabuje Atsushi Maezuka. Benimaru Nikaido tvoří s dříve odhalenou dvojicí hratelných postav (Meitenkun a Shun’ei) první kompletní tým nazvaný Team Hero.

V Teamu hero je Benimaru Nikaido, který se narodil v bohaté rodině a byl vychován japonským otcem a americkou matkou. Díky rokům boxerského tréningu umí rozdávat silné kopy. Shun'ei je sice vůči ostatním mladý, ale je to mistr v manipulaci s iluzemi. Krátce poté, co se kolem jeho těla vytvořily z ničeho nic záhadné ruce, se ho jeho rodiče zřekli a Shun'ei se ocitl pod ochrannými křídly legendárního mistra bojových umění Tung Fu Rue, který ho pak naučí, jak ovládnout své nově nalezené schopnostmi. Meitenkun je věčně ospalý mladý bojovník, ale jde pouze o klam, protože jde o mistra techniky skrytého bojového umění Hyakkyokuminminken neboli Eight Extremities Slumber Fist. Za rodinu považuje svého mentora Tung Fu Rue a nejlepšího přítele Shun'ei. Mnoho lidí si myslí, že je Meitenkun Tungova tajná zbraň, protože rozsah jeho síly a bojových technik je pro všechny záhadou.

The King of Fighters XV má v roce 2021 vyjít pro prozatím neohlášené platformy. Více informací snad bude oznámeno příští týden.


NieR Re[in]carnation

Společnost Square Enix chystá na 2. února na 20:00 JST speciální vysílání NieR Re[in]carnation Official Live Stream #0. Sledovat jej budete moci na kanálech YouTube a Niconico.

Během vysílání se bude odpovídat na otázky diváků, diskutovat o plánech na budoucí live streamy a taky bude mít premiéru nejnovější trailer na hru NieR Re[in]carnation.

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Všem zájemcům je doporučeno zasílat své dotazy na Twitter. Pokud máte navíc nějaké nápady na to, co by mohlo být předmětem a co byste chtěli vidět v budoucích epizodách live streamu, použijte hashtagy #リィンカネ生 a #コーナー a pro dotazy na vývojovářský tým zase použijte hashtagy #リィンカネ生 a #コーナー.

Mezi účinkujícími bude producent série NieR Yosuke Saito, kreativní ředitel série NieR Yoko Taro a režisér Daichi Matsukawa.

NieR Re[in]carnation má v Japonsku vyjít pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play 18. února. Plánováno je také vydání na západě.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Acquire se rozhodl udělat trochu víc proma ke hře Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed a vydali první trailer k chystané sérii videí, představující postavy hry. První díl představuje Rui Fumizuki.

Podle oficiálního popisu je Rui Fumizuki krásná dívka s takřka průsvitnou bílou kůží a dlouhými hubenými končetinami. Málokdy se usměje, ale vždycky, když je s hlavním hrdinou hry, chová se a očekává přesně to, co všechny holky jejího věku. Navíc mu po útoků Shadow Souls zachrání život.

Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května. Západní vydání, včetně verze pro PC, je plánováno na letošní rok prostřednictvím společnosti XSEED Games.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works vydal nový trailer k bojovce Guilty Gear: Strive. Vidět v něm můžeme různé herní režimy, ale než se na něj kouknete, podívejte se na nové info o offline režimech Story Mode, GG World a Gallery Mode a Online Mode a na doprovodné screenshoty.

V boji budete mít možnost použít mechaniku Roman Cancel. Ten přeruší váš útok, vyšle rázovou vlnu a zpomalí soupeřův pohyb. Můžete jej použít při útoku k posílení vlastního útoku nebo k obraně, abyste v pohodě přežili útoky soupeře. Další mechanika je Wall Break. jejím základem je posunutí protivníka na okraj arény a spuštění určitého typu útoku, při kterém za ním rozbijete zeď. Tím spustíte efektní scénu a šoupnete jej do jiné arény. Díky tomu protivník utrpí další poškození a na omezenou dobu se vám zvýší útočná síla a některé další statistiky.

Mezi offline režimy Guilty Gear: Strive najdete Story Mode kde se zúročuje více než 20. let série Guilty Gear. Příběh hry Guilty Gear: Strive je zasazen do Spojených států amerických, kde vedl Sol Badguy přímo neuvěřitelný život, ale ještě netuší, jaká bude jeho poslední volba. Dalším režimem je GG World, ve které najdete Chronology (zobrazuje historii série a hlavní události), Glossary (kde si můžete přečíst profily postav a seznámit se se světy jednotlivých her) a Correlation Map (vztahy mezi jednotlivými postavami).

Guilty Gear: Strive nabízí i Galery Mode s ilustracemi postav, lokalit, arén a další materiály z vývoje Guilty Gear: Strive včetně trailerů a skladeb z předchozích titulů série Guilty Gear a používá stejný způsob vyhledávání online hráčů, jaký měla Steam verze předchozího titulu Guilty Gear XX Accent Core Plus R. Jde o Rollback Netcode stírající mezi hráči geografickou vzdálenost.

Mění se ale Online Lobby, kde si můžete přizpůsobit svého avatara a bojujovat proti hráčům z celého světa. Avatara můžete ovládat, užívat si bitvy a komunikovat prostřednictvím emotikonů a chatu s ostatními hráči. Online Lobby hry Guilty Gear: Strive vás přiřadí do určité místnosti v závislosti na vaší úrovni dovedností. Ta je určena nejen výsledkem bitev, ale také analýzou vašich akcí během zápasů.

Guilty Gear: Strive nabízí i funkci Quick Start, která vám umožní přejít přímo z obrazovky nabídky do pohotovostního režimu bitvy.

Na dalších odkazech najdete japonskou a korejskou verzi traileru.

Guilty Gear: Strive má celosvětově vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC 9. dubna. Deluxe a Ultimate Edition budou vydány pro PlayStation 5 a PlayStation 4 tři dny předem, tedy 6. dubna.


The Aliance Alive HD Remastered

Společnost FuRyu již oznámila termín vydání HD remasteru hra The Alliance Alive HD Remastered. Jedná se bohužel o termín pro Japonsko. Prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android prostřednictvím Google Play vyjde 1. února za 3 420 jenů (což je asi 700 Kč). Aktuální předobjednávky jsou se slevou 32 procent.

The Alliance Alive HD Remastered vyšla poprvé pro PlayStation 4 a Switch v říjnu roku 2019 (naše recenze zde) a následovala PC verze vydaná přes Steam v lednu roku 2020. Jak již název napovídá, jedná se o remaster původní hry The Alliance Alive, která vyšla v červnu 2017 pro 3DS. Podle společnosti FuRyu budou obě verze, jak pro iOS tak pro Android, ve stejné kvalitě jako aktuálně dostupné verze pro konzole a pro PC.


Animal Crossing: New Horizons

28. ledna vydala společnost Nintendo bezplatnou aktualizaci hry Animal Crossing: New Horizons. Ta do hry přidala event Festivale, nové reakce, nové oblečení a sezónní předměty.

Festivale Event bude plný tance a létajícího peří, protože 15. února dorazí na náměstí vašeho ostrova tanečník Pavé. V den akce můžete pomocí sítě pochytat barevné peří a vyměnit je s Pavéem za vášnivé taneční číslo. Nové reakce budou taky spjaty s eventem a pomocí balíčku Viva Festival Reaction Set můžete vyjádřit své nadšení z něj.

Nové Festivale oblečení bude dostupné od 1. února v obchodě Able Sisters, ale pouze po omezenou dobu a sezónní předměty budou v prodeji v Nook Stop v Resident Services a v Nook Shopping.

V Americe je navíc od 26. března v prodeji také balíček Animal Crossing Sanrio Collaboration Pack obsahující všech šest amiibo karet série Sanrio Collaboration.

Animal Crossing: New Horizons je nyní k dispozici pro Switch a další aktualizace je plánována na letošní březen. naši recenzi najdete zde.


Wonder Boy: Asha in Monster World

G Choice a vývojáři ze Studia Artdink připravují na 22. dubna vydání hry Wonder Boy: Asha in Monster World pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC, ale prozatím jen v Japonsku. Switch verze bude k dispozici v krabicové podobě ve standardních a speciálních edicích. Speciálka obsahuje kromě hry také dva artbooky (jedna má 80 stran a druhá 40 stran).

Naštěstí došlo k aktualizaci zprávy a Wonder Boy: Asha in Monster World nakonec vyjde "začátkem roku 2021" prostřednictvím vydavatele ININ Games také na západě. Dokonce by měla být v prodeji krabicová verze pro PS4 i Switch.

Původní japonskou verzi traileru najdete zde.

Wonder Boy: Asha in Monster World je kompletní předělávkou slavné hry Wonder Boy IV z roku 1994. Vývoj předělávky byl veden tvůrcem série Wonder Boy Ryuichi Nishizawou a on sám byl při této práci podporován členy původního vývojového týmu: Shinichi Sakamoto (zvuk), Maki Ōzora (design postav) a Takanori Kurihara (kreativní management).


Jump Force

Juroiči, nebo spíše Yoruichi, ze série Blech dorazí do Jump Force 2. února. Bandai Namco se Spike Chunsoftem potvrdili, že majitelé Character Passu 2 získají k postavě přístup od 29. ledna. Za sebe musím uznat, že ne všechny postavy mi jsou v Jump Force na pohled příjemné a jejich 3D vzhled mi prostě nesedí, ale Juroiči se vyloženě povedla.

Jump Force je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a PC přes Steam. Deluxe Edition, která navíc obsahuje Character Pass 1 je dostupná pro Switch. Naši recenzi si můžete přečíst zde a hru zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Ys VI Online: The Ark of Napishtim

Relativně nedávno jsme se mohli dočíst, že vydavatel Restar Games plánuje vypustit mobilní verzi hry Ys VI: The Ark of Napishtim. Tentokrát již můžeme prozradit, že se bude oficiálně jmenovat Ys VI Online: The Ark of Napishtim a v Japonsku vyjde jako free-to-play titul s nákupy v aplikaci letos na jaře.

Jak již můžete z číslovky titulu poznat, nejedná se o úplně novou hru. Ys VI: The Ark of Napishtim totiž poprvé vyšel v Japonsku pro PC již v září roku 2003. Následovala PlayStation 2 verze v únoru 2005 a verze pro PSP dorazila v lednu roku 2006. V dubnu roku 2015 jsme se pak dočkali celosvětového vydání hry pro PC prostřednictvím služby Steam a již v březnu roku 2005 vyšla díky společnosti Taito v Japonsku také mobilní verze.

Ys VI Online: The Ark of Napishtim je první smartphone online verzí tohoto RPG. Předběžná registrace je aktuálně spuštěna na oficiálních teaser stránkách hry a podle množství registrací, obdrží hráči následující bonusy:

  • 50 000 předběžných registrací - 50 000 stříbrných mincí
  • 100 000 předběžných registrací - Gaia Stones (6x)
  • 200 000 předběžných registrací - Chaos Stones (3x)
  • 300 000 předběžných registrací - Lydia Soul Card (1x)
  • 500 000 předběžných registrací - Star Dust (1 500x)
  • 700 000 předběžných registrací - Cookie (2x)
  • Jeden milion předběžných registrací - Alma's Tears (1x)

Hru Ys VI Online: The Ark of Napishtim můžete sledovat také na Twitteru.


Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2

Bandai Namco vydalo 28. ledna celosvětově PlayStation 5 verzi týmové bojové akční hry Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2, která vyšla pro PlayStation 4 v červenci roku 2018 v Japonsku a Asii. V říjnu 2018 následovala aktualizace, která přidala podporu v angličtiny, ale k oficiálnímu západnímu vydání došlo až v říjnu 2019.

PlayStation 5 verze hry Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 se hlavně zaměřuje na vylepšení pro ovladače DualSense. Za prvé jde o adaptivní triggery, které věrně přenáší pocit odporu a tlaku a pak o funkci Bullet Fired. Ta zprostředkovává zvuk nejen z audio systému (repráky v TV anebo jiné repro), ale palbu ze zbraní uslyšíte také prostřednictvím ovladače DualSense. A haptický feedback zase zprostředkovává realistický pocit z dopadů střel.

https://thumbs.gfycat.com/MagnificentFemaleHerald-mobile.mp4

Tato vylepšení haptické zpětné vazby, adaptivních spouštěčů a zvuku pro PlayStation 5 poskytují bohatší zážitek pro každého pilota Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2. Chcete-li zajistit, aby piloti Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 měli co nejlepší zážitek, můžete si tyto funkce přizpůsobit tak, aby vám vyhovovaly: přepínat haptickou zpětnou vazbu, adaptivní spoušť a zvuk ovladače v nastavení systému hry.

Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 pro PS5 nabízí ale také vylepšené doby načítání, přidává novou mapu Military Base, budete moci chatovat s Neidhardtem, Tendou nebo Katarinou v Base Campu v angličtině díky novému anglickému dabingu a pokud používáte stejný účet PlayStation Network, vaše data z PlayStation 4 hry budou přeneseny na PlayStation 5. Takže nebudete muset začínat od nuly.


Root Film

Tak to máme potvrzeno. Mysteriózní adventura Root Film od Kadokawa Games vyjde díky PQube pro PlayStation 4 a Switch na západě a to konkrétně 19. března. Root Film vyšla prozatím pouze v Japonsku a to v červenci loňského roku, kde je také stále možné vyzkoušet demo hry.

Vizuální román Root Film je primárně o natáčení televizního seriálu jménem Shimane Mystery Drama Project, který byl před 10 lety z neznámého důvodu zrušen. K restartu projektu byly vytvořeny tři týmy složené z režiséra, obsazených hereček a 23letého Rintara Yaguma, hlavního hrdiny hry.

Jejich nadšení z možnosti restartu seriálu je ale brzo přerušeno tím nejnepříjemnějším způsobem. Při hledání vhodných lokalit pro natáčení je spáchána tím nejhorším způsobem vražda a vy začnete sledovat děj Root Filmu, obsazený jedinečnými a nezapomenutelnými postavami, navrženými designérem postav Tarou Minaboshim, které vás ještě hlouběji vtáhnou do vzrušujícího tajemství, skrývající se za natáčením Root Filmu. Pro navnadění hráčů má jít o mistrovskou kombinaci vyprávění příběhů a interaktivních prvků, pro které máme tituly od Kadokawa Games rádi.

Mezi nové herní mechanizmy má patřit Intuition (jednoduše intuice). Hráči pak během konverzace získají klíčová slova a po aktivaci Intuice se důležitá slova na obrazovce zvýrazní. Ty pak budou důležitá při dalším vyšetřování a při konfrontacích.

Poté, co shromáždíte dostatek klíčových slov, se můžete směle postavit v režimu Max dalším postavám. Jde o bojovou minihru, ve které budete protivníkům čelit z očí do očí a proto musíte mít předem shromážděno dostatečné množství důkazů pro správný výběr možností, kam se má konverzace ubírat.

Poslední novinkou je systém Zapping. Jde o mechaniku pro řešení hádanek, která vždy odhaluje náhled na daný problém z perspektivy dvou postav současně. Prožívání událostí ze dvou různých hledisek se stane nezbytným nástrojem k nalezení pravdy o zastavení seriálu Shimane Mystery Drama Project.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Tohle je sice ten typ zprávy "jedna paní povídala", ale přeci jen mi její obsah přijde příjemný a více než pravděpodobný. Podle chystaného nejnovějšího čísla časopisu Weekly Shonen Jump, poskytne vydavatelská společnost Aniplex a vývojáři ze studia CyberConnect2 pro časupis nejnovější informace o hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan. Ty mají být otištěny v čísle Weekly Shonen Jumpu, které vyjde 8. února.

Informace z Weekly Shonen Jumpu většinou unikají ve čtvrtek před vydáním. Výše zmíněné "nejnovější vydání" má tedy vyjít až 1. února a jak jak již bylo řečeno, obsahem čísla z 8. února budou nejnovější informace o hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan. Pravděpodobně ale opět uniknou ještě před vydáním, tedy asi 4. února.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 v letošním roce. U nás se můžeme 23. února těšit na první díl mangy v češtině. [Mimochodem, čtete někdo mangy v češtině v papírové podobě nebo vám stačí elektronické fanouškovské překldy? - dotaz autora]


Wizardry Gaiden: Five Ordeals

Společnosti Iid a 59studio aktuálně pracují na portu hry Wizardry pro Steam vydané v červnu roku. Jde o Wizardry Gaiden: Five Ordeals, která bude v Japonsku vydána v první polovině letošního roku.

Verze hry pro Steam vychází z iOS verze hry Wizardry Gaiden: Prisoners of the Battles z roku 2017, ale je doplněná o různé další aspekty, určených pro PC. A vzhledem k tomu, že je port připravován v Unity, půjde pak hru samotnou přenést na další hardware jako jsou konzole a další mobilní zařízení.

Vývojáři do hry také vrací editor scénářů, což byla jedna z klíčových funkcí Wizardry Gaiden: Five Ordeals. Hráči pak budou moci vytvářet obrazy a návrhy, které lze do hry přenést jako příšery.

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

A-Train All Aboard! Tourism

Tak pojďte na vláčky, protože bez mašinek by nebyli Japonci dostatečně japonští. Artdink totiž vydal devítiminutový trailer k simulaci rozvoje měst a železnic A-Train All Aboard! Turismus, ve kterém ale představuje postavy hry.

Pokud toho ještě nemáte dost, můžete se podívat i na úvodní filmeček ze hry.

A-Train All Aboard! Turismus má v Japonsku vyjít 12. března s podporou angličtiny, japonštiny, korejštiny a čínštiny (zjednodušené a tradiční). Fyzická edice bude k dispozici také v Jižní Koreji, Hongkongu a na Tchaj-wanu. Bohužel prozatím není jasné, jestli je v plánu vypustit hru ve stejný den na západě aspoň v digitální verzi.


Buddy Mission: BOND

O hře Buddy Mission: BOND jsme již několikrát psali v předchozích přehledech, tak dnes jen krátce.

V pátek 29. ledna vyšla v Japonsku pro Switch adventura Buddy Mission: BOND a tak její vydavatel, společnost Nintendo, vydala spolu s vývojáři z Koei Tecmo její úvodní filmeček.


Kowloon Highschool Chronicle

Před týdne jsme vás informovali o novém vizuálním románu Kowloon Highschool Chronicle a dne můžeme s potěšením říci, že bude pro Switch v Evropě v prodeji také ve fycké podobě společnost PQube. V prodeji má být od 2 kvartálu, jen nevíme od kdy přesně, jen Arc System Works již dříve oznámil, že hra vyjde na západě digitálně 4. února.

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Kromě standardní edice, která bude k dispozici u vybraných prodejců, půjde v Evropě koupit i limitovaná edice (bohužel asi pouze přes Funstock). Krabicová verze obsahuje kopii hry na paměťové kartě, sběratelskou krabičku s obalem hry a další obsah, který bude oznámen později.

Hlavním hrdinou románu je Kuro Habaki, který se přidal ke společnosti lovců pokladů a hledá relikvie, o nichž se říká, že umí udělat zázraky. Jeho další mise ho zavede na střední školu Kamiyoshi v Tokiu, kde je nedaleký hřbitov a ruiny pod ním obestřen tajemstvím. Habaki se musí spojit se svými spolužáky, aby odhalit tajemné tajemství střední školy.


Paradigma Paradox

Před týdnem jsme si představili vizuální román Paradigm Paradox od společnosti Idea Factory. Dnes se můžete kouknout na úvodní filmeček.

Paradigm Paradox má v Japonsku vyjít pro Switch 27. května.


Another Eden: The Cat Beyond Time and Space

Another Eden: The Cat Beyond Time and Space je free-to-play single playerové RPG vytvořené scénarisou Masatem Katou, kterého asi budete znát jako tvůrce scénáře hry Chrono Trigger. Another Eden ale vyšel na západě pro iOS a Android před 2 roky, přesněji 28. ledna, a v Japonsku již v dubnu roku 2017. Nicméně Wright Flyer Studios teď pro hru odhalili novou postavu jménem Melissa.

Melissu můžete do Another Edenu stahovat od 29. ledna. Tuto novou postavu navrhl veterán mezi ilustrátory a návrháři Kimihiko Fujisaka (třeba Drakengard 3) a má být oslavou druhého výročí vypuštění globální verze hry Another Eden: The Cat Beyond Time and Space.


Little Witch Nobeta

Little Witch Nobeta je 3D akční střílečka, ve které budou hráči prozkoumávat starověké, neznámé hrady a v boji proti duším používat různé magické elementy. Tato hra je sice stvárněna v klasickém japonském uměleckémý stylu, ale i přes tento roztomilý vzhled budou bitvy docela náročné. Podcenění nepřátel povede k nepříjemným střetům a abyste získali v boji výhodu, musíte objevit slabiny nepřátel a naučit se vyhýbat útokům v přesnou dobu.

Vydavatel Simon Creative a vývojáři z Pupuya Games chtěli původně vydat tuto 3D akční střílečku Little Witch Nobeta pouze přes Steam pro PC, ale nově oznámili, že vyjde v dubnu roku 2022 také ve verzi pro "PlayStation" (blíže ještě nebylo specifikováno) a pro Switch. V Japonsku se plánuje fyzické vydání hry také pro PC.

Hru Little Witch Nobeta můžete vyzkoušet od června 2020 v rámci Early Accessu prostřednictvím Steamu. Podporuje možnost nastavení jazyku v angličtině, japonštině a čínštině (zjednodušené i tradiční).

V aktualizaci vývoje najdete zde v angličtině a v japonštině. Společnost Pupuya Games uvedla, že aktuálně chtějí vydat pro celou hru další významnou aktualizaci a že "nebudou přidávat další částečný obsah jen proto, aby uspokojila ty, kteří nemají trpělivost". Měsíšní zprávy o vývoji hry plánují zveřejňovat pravidelně.


Gunbarich

12. února vydá přes Steam pro PC společnost City Connection shoot 'em up střílečku Gunbarich od studia Psikyo. Hra vyjde s podporou angličtiny i japonštiny.

Gunbarich bude již dvanáctou shoot 'em up střílečkou od Psikya, naportovaných na PC. Mez předchozími tituly najdete Strikers 1945, Gunbird, Samurai Aces, Strikers 1945 II, Gunbird 2, Tengai, Strikers 1945 III, Samurai Aces III: Sengoku Cannon, Sol Divide: Sword of Darkness, Dragon Blaze a Zero Gunner 2.


Fantasy Tavern Sextet Vol. 2: Adventurer's Days

Romantický vizuální román Fantasy Tavern Sextet Vol. 2: Adventurer's Days vyšel 14. ledna pro konzoli Switch, vyjde nově 18. února také přes Steam pro PC. Vývojáři ze studia Qureate potvrdili podporu anglického, japonského a čínského (tradičního a zjednodušeného) jazyku.

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Hrdinou Fantasy Tavern Sextetu je mladý kuchař, pracující v zázemí jedné kavárny v Akihabaře. Ten je ale přenesen do jiného fantastického světa, kde existuje magie a pohybují se zde monstra. S jedním z nich je konfrontován hned po přenesení. Monstrum na něj zaútočí, ale protože se nemůže vrátit do Akihabary, zůstane bezbrannou obětí. Na poslední chvíli se ale objeví Lupine, majitelka hospody Stray Sheep a zachrání mu život .

Vzhledem k tomu, že po útoku nemá kam jít, rozhdne se hlavní hrdina pomoci Lupine oživit její hospodu a přivést nové návštěvníky. Doufá, že pokud přijde dostatečné množství dobrodruhů, může jeden z nich vědět, jak se vrátit domů.


Memories Off Historia

Mages. vydali debutový trailer ke dvěma balíčkům série Memories Off Historia. Romantické vizuální romány obsahují celkem číslovaných titulů:

Memories Off Historia Vol. 1:

  • Memories Off (1999)
  • Memories Off 2nd (2000)
  • Omoide ni Kawaru Kimi: Memories Off (2002)
  • Memories Off: Sorekara (2004)

Memories Off Historia Vol. 2:

  • Memories Off 5: Togireta Film (2005)
  • Memories Off 6: T-wave (2008)
  • Memories Off: Yubikiri no Kioku (2010)

Memories Off Historia Vol. 1 a Memories Off Historia Vol. 2 mají v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 25. března.


Silver Star Japan Table Games

Společnost Silver Star Japan vydá v Japonsku 8. dubna pro Switch krabicovou kolekci "deskových" her typu poker, mahjong, šachy a daifugo. Sbírka obsahuje následující čtyři tituly:

  • Asonde Poker ga Tsuyoku Naru! Texas Hold 'Em
  • Honkaku AI Tousai Daifugo
  • Honkaku AI Tousai Ginsei Mahjong
  • Silver Star Chess

Všechny čtyři tituly jsou nyní v Japonsku k dispozici prostřednictvím eShopu Nintenda a Silver Star Chess je v prodeji také na západě ve verzích pro Switch a PlayStation 4.


Winning Post 9 2021

Koei Tecmo vydalo debutový trailer k dostihové simulaci Winning Post 9 2021. I když jste již v minulosti mohli na našich stránkách vidět nějaké tralery na tuto hru, vždy se jednalo o gameplay ukázky, konkrétně o závody Japan Cup a Arima Kinen.

Winning Post 9 2021 je první hrou série, která obsahuje několik rozdílných First Year Scenarios. Tato funkco, přidávající možnost různého úvodu hry, byla mezi fanoušky již dělší dobu žádaná. Dále byl vylepšena nová funkce Rival Showdown, která se v sérii objevila až s příchodem dílů Winning Post 9 a ke změnám došlo i u populárního sysému Descendant Succession System.

Winning Post 9 2021 samozřejmě nenabízí pouze nejnovější dostihové závody pro rok 2021, ale také přidává nejnovější koně, jako je Daring Tact, nebo i novou závodní dráhu v Saúdské Arábii.

Vychází v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a pro PC 15. dubna.


Raiden IV x Mikado Remix

Všem shoot'em upům dnes ještě neodzvonilo. Moss totiž vydali první pořádný trailer ke hře Raiden IV x Mikado Remix. Konkrétně jde o jejich chystanou Switch verzi s remixovanou hudbou na pozadí.

Raiden IV x Mikado Remix má v Japonsku vyjít pro Switch 22. dubna.


R-Type Final 2

Legendární shoot'em up hit R-Type je zpět v podobě hry R-Type Final 2, posledního pokračování série proslulé svými barevnými vizuálními prvky a frenetickou akční střelbou. R-Type Final 2 ještě zrychluje své tempo na současných platformách díky parádní 3D grafiky a modernizovanými herními funkcemi.

Společnost Granzella teď vydala čtvrtý oficiální trailer ke hře R-Type Final 2, která má v Japonsku vyjít pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch 29. dubna. Západní datum vydání, stejně jako datum vydání PC verze přes Steam, GOG, Epic Games a DMM Games, bude oznámeno později.


Utawarerumono: Mask of Deception a Mask of Truth

Ne všechny zprávy jsou bohužel pozitivní a některé moc nepotěší. Na západě totiž byly z PlayStation Store odstraněny PlayStation 4 a PS Vita verze hybridních strategických RPG, kombinovaných s vizuálními romány, Utawarerumono: Mask of Deception a její pokračování Utawarerumono: Mask of Truth.

Zástupce společnosti Atlus, která vydala oba tituly distribuovala na západě, potvrdil, že byly oba tyto tituly vyřazeny z důvodu vypršení platnosti licenčních práv společnosti Atlus. Zároveň nedokázal říct, zda se někdy do digitálního obchodu vrátí.


Princess Connect! Fes 2021 online

Od 20. do 21. února můžete sledovat na YouTube a Twitteru speciální pořad společnosti Cygames jménem Princess Connect! Fes 2021 Online. Pújde o první speciální událost k tomuto anime RPG. Účast již potvrdlo celkem 19 dabérů a tak se fanoušci mohou těšit na dva dny panelů, ve kterých uslyšíme nejen informace u hře, ale také bude možnost získat herní předměty a poslechnout si rozhovory s tvůrci. Celý program najdete v japonštině na tomto odkazu.

Přehled novinek z Japonska ze 4. týdne

Princess Connect! Re: Dive je nyní celosvětově k dispozici prostřednictvím App Store pro iOS a přes Google Play pro Android [Zkoušel ji již někdo? Mám ji od minulého týdne stáhnou a není prostor ke spuštětní. - dotaz autora]


Puyo Day 2021

Společnost Sega pořádá 3. února ve 20:00 JST live stream Puyo Day 2021. Sledovat můžete celý program na YouTube, Niconico a Twitteru.

Vysílání nabídne nejrůznější obsah, včetně známého koutku Live Manzai Demo, „konference živé podpory Puyo Puyo Quest“, na budoucnost hry se můžete těšit v části Puyo Puyo Quest Live Support Conference a část Puyo Puyo Champions bude v doprovodu profesionálních hráčů hry Puyo Puyo. Také zde uslyšíme novinky z aktualizace pro Puyo Puyo Tetris 2, premiérové novinky pro Puyo Puyo Quest a mnoho dalšího.

Mezi přednášejícími jsou potvrzeni MC Hisayoshi Suganuma (dabér postav Suketoudara, Gogotte atd.), mezi hosty je Mie Sonozaki (dabérka postav Arle, Klug atd.), Shiho Kikuchi (dabérka postav Amitie, Zara atd.), Asami Imai (dabérka postavy Ringo) a Mirika Kawa (dabérka postavy Marle) a za společnost Sega zde bude Mizuki Hosoyamada (hlavní producent série Puyo Puyo) a Harigane Skeleton (hlavní plánovač pro Puyo Puyo Quest).


Ova Magica

Teď si trošku odskočíme na úplně opačnou polokouli, než kde se obvykle v tomto přehledu pohybujeme. Vývojáři ze studia ClaudiaTheDev totiž spustili na Kickstarteru kampaň pro svou v srpnu loňského roku ohlášenou simulaci Ova Magica. Hledají finanční prostředky ve výši 20 000 EUR na vydání hry pro PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam pro PC, přičemž chtějí stihnout začátek příštího roku.

Proč o této hře ale píšu v tomto přehledu? Tak předně nese název Ova Magic a já pocházím z Ostravy (Ova ja klasickou zkratkou pro slovo Ostrava) a pak je tady další důvod, ten méně podstatný [trapný pokus o vtip autora - pozn. autora]. Tím je vzhled hry a tvrzení tvůrců, že jim předlohou byly hry jako Stardew Valley a Slime Rancher a nadčasové klasiky jako jsou série Harvest Moon, Story of Seasons, Pokémon, Grandia, Jade Cocoon a Azure Dreams. Což je na obrázcích a ve videu víc než očividné.

Pokud tedy máte zájem, určitě podpořte další farmářkou simulaci.


Prodeje podle Famitsu

Za období od 18. do 24. ledna 2021.

Software

  • Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 92 793 ks (celkem 1 710 394 ks)
  • Ring Fit Adventure (Switch) – 36 489 ks (celkem 2 273 887 ks)
  • Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 27 237 ks (celkem 6 580 855 ks)
  • Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 19 239 ks (celkem 3 620 938 ks)
  • Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 13 316 ks (celkem 4 122 643 ks)
  • Minecraft (Switch) – 11 873 ks (celkem 1 786 687 ks)
  • Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 11 410 ks (celkem 612 794 ks)
  • Splatoon 2 (Switch) – 9 407 ks (celkem 3 753 205 ks)
  • Pokemon Sword/Shield (Switch) – 8 847 ks (celkem 3 938 093 ks)
  • Super Mario Party (Switch) – 7 623 ks (celkem 1 805 240 ks)

Hardware

  1. Switch – 87 385 ks (celkem 14 877 202 ks)
  2. Switch Lite – 23 426 ks (celkem 3 224 391 ks)
  3. PlayStation 5 – 15 312 ks (celkem 245 957 ks)
  4. PlayStation 4 – 3 247 ks (celkem 7 746 690 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 2 036 ks (celkem 55 665 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 439 ks (celkem 1 153 006 ks)
  7. Xbox Series X – 386 ks (celkem 25 566 ks)
  8. Xbox Series S – 38 ks (celkem 6 685 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 16 ks (celkem 1 575 581 ks)

Merchandising

Společnost Arma Bianca bude v Japonsku prodávat speciální hodinky značky Q&Q SmileSolar s tématickým designem ze série Persona. Značka prozatím odhalila tři modely, které vychází ze vzhledu hlavních hrdinů her Persona 3, Persona 4 a Persona 5.

Jedinými rozdíly mezi těmito třemi modely hodinek jsou jejich vzory. Modré hodinky Persona 3 mají na řemínku napsáno "Special Extracurricular Execute Sector" a na volným poutku na řemínku je ikona Evokeru. Žlutý model patří ke hře Persona 4 má na řemínku nápis "I’m yourself, you’re myself" a na poutku najdete charakteristickou ikonou brýlí. Poslední červený model s nápisem "Take Your Heart" a ikonou Jokerovy masky logicky patří k poslední hře Persona 5.

Všechny tři hodinky Persona jsou dodávány se solární baterií, která udrží hodinky v provozu po úplném nabití přibližně 3,5 měsíce. Odolnost proti vodě je 10 barů a polyuretanové řemínky jsou také odolné vůči vlhkosti a mají být velmi pohodlné na nošení.

Předobjednávky těchto hodinek ve stylu série Persona budou k dispozici od 1. února do 24. března 2021. Pokud byste měli potenciální zájem, lze objednávky provést přes AmiAmi, který má mezinárodní sklad. Cena hodinek je 8 778 jenů (tedy asi 1 800 Kč), ale každého modelu bude vyrobeno pouze 500 kusů. Hodinky pak budou dodávány od konce července 2021.

Na konci roku 2020 promluvil Kazuhisa Wada z Atlusu o oslavě 25. výročí Persony, která připadla na letošní rok. Vůbec první titul této série byl vydán na PlayStationu v září roku 1996 a nejnovějším titulem série je spin-off v podobě akčního RPG Persona 5 Strikers, který má pokračovat v příběhu hry Persona 5. Vydána bude celosvětově pro PlayStation 4, Nintendo Switch a přes Steam pro PC 23. února. Konzolové verze ale v Japonsku najdete v prodeji pod názvem Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers. Vy si ji už nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk. Pokud si hru předobjednáte v Digital Deluxe edici (PlayStation 4, Nintendo Switch a Steam), získáte přístup do hry o čtyři dny dříve, tj. 19. února.

Zdroj: Nippon Ichi Software, Acquire, FuRyu, Arc System Works, Idea Factory, Artdink, Ryokutya2089., Nintendo, Wright Flyer Studios, G Choice, Square Enix, Simon Creative, SNK, Sega, Magec., Qureate, lid, Marvelous, Restar Games, Moss, PQube, Granzella

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama