Přehled novinek z Japonska 17. týdne
Dragon Quest Builders 2 Novinka Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

18
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Co přineslo uplynulých sedm dní?

Reklama

Dnešní přehled novinek z Japonska by se klidně mohl jmenovat "Přehled novinek z Japonska, z Číny, Koreje a dalších zemí", protože nadílka novinek pochází opravdu z různých zemí. Nejdříve se ale podívejte na výčet kratších oznámení, na které již nebyl v přehledu níže prostor.

Kuchařská hra Everyday Today's MENU for EMIYA Family vychází na západě pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 2. června.

ForwardWorks ukončuje 30. června v Japonsku provoz hry Arc the Lad R, ale Boltrend Games vydají 11. května Arc the Lad R pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play na západě.

V Japonsku vyjde hra Susanoh: Japanese Mythology RPG od Hachikuma Games a Onigiri Seisakusho pro Switch 22. července. Nejnovější vydání Weekly Famitsu potvrdilo jako vydavatele společnost Mebius a zároveň ale mlčí o původně plánované PS4 verzi.

16. září vychází v Japonsku v únoru ohlášená Switch verze hudební adventury BanG Dream! Girls Band Party fyzicky i digitálně.


Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

Nejprve začneme několika milníky. Koei Tecmo a Gust si zapsali s RPG Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy překonání 360 000 vyskladněných a prodaných kopií hry.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy vyšla v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch loni v prosinci a na západě společně s PC verzí (přes Steam) letos v lednu.


Persona 5 Strikers

Další pěknou částku si připsal Atlus s celkovým počtem celosvětově vyskladněných krabicových a prodaných digitálních kopií hry Persona 5 Strikers. Číslo totiž přesáhlo 1,3 milionu kusů.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Persona 5 Strikers poprvé v Japonsku vyšla pro PlayStation 4 a Switch loni 20. února a 18. června 2020 v Asii a západ společně s PC verzí následoval letos 23. února.


Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster

Poslední úspěch se týká celkového množství vyskladněných fyzických kusů a digitálních prodejů hry Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster. Atlus uveřejnil že jde o krásné číslo 250 000 kopií.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster vyšla v Japonsku a Asii pro PlayStation 4 a Switch loni 29. října a má na západě vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro 25. května. Uvidíme, jak to s čísly ještě zahýbe, protože u nás v redakci jde o velmi očekávanou věc.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

V minulém týdnu Aniplex potvrdil dvě další hratelné postavy Sabita a Makomo ke hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan od studia CyberConnect2 a níže se na ně můžete podívat na nových gameplay záběrech a také na screenshotech. Sabita a Makomo budou hratelní v režimu Versus.

Mladý chlapec a dívka, Sabito a Makomo, nosí liščí masky a s Tanjirou Kamadou se setkali při tréninku na hoře Sagiri. Tato dvojice, kterou také trénoval Sakonji Urokodaki, bojuje pomocí Water Breathing.

Sabito

Makomo

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC ještě v letošním roce.


Genshin Impact

miHoYo vydali PlayStation 5 verzi hry Genshin Impact a také aktualizaci verze 1.5, která přidává nové hratelné postavy (Eula a Yanfei), systém Serenitea Pot, nové vybavení, nové domény, nové příšery, nové události, nové úkoly a mnoho dalšího.

Data hry Genshin Impact jsou sdílena napříč konzolemi PlayStation 5 a PlayStation 4, takže pokud jste hráli na PlayStationu 4, můžete v klidu pokračovat ve svém postupu na PlayStationu 5, nebo i naopak. Stačí se přihlásit ke stejnému účtu PlayStation Network.

Kompletní informace k aktualizaci 1.5 neleznete zde.

Trailer můžete shlédnout také v japonštině nebo korejštině.

Genshin Impact je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4, pro PC, pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play. Plánována je také verze pro Switch.


Guilty Gear: Strive

Druhý otevřený beta test hry Guilty Gear: Strive proběhne v době od 13. května v 20:00. PT do 16. května do 7:59 PT na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4. Vydavatel a vývojář hry Arc System Works nabízí v při testování kromě všech postav ze seznamu z prvního otevřeného beta testu, také Anji Mito a I-NO. K dispozici je také anglický dabing.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Dostupné režimy budou Versus (hrajte proti CPU nebo jinému hráči), Tutorial (se základy hry), Training (procvičení vlastních pohybů atp.) a Network (hrajete proti ostatním hráčům z celého světa, během beta testu nebudou k dispozici Player Matche).

Kdo má předchozího klienta Open Beta Testu, si nemusí stahovat nového, stávající klient Open Beta Test #2 bude aktualizován. Cross-play je k dispozici mezi konzolemi PlayStation 4 a PlayStation 5. K přehrávání offline režimů je nutné online připojení a k hraní online režimů otevřené bety není nutné členství PlayStation Plus.

Guilty Gear: Strive má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC 11. června. Deluxe a Ultimate edice vám zajistí dřívější přístup k hraní a to již 8. června.


The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki

Switch a přes Steam distribuována PC verze hry The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki od studia Falcom, vyjde v Japonsku a Asii prostřednictvím vydavatele Clouded Leopard Entertainment 26. srpna. Pro PlayStation 4 vyšla hra loni 27. srpna.

The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki je nejnovějším pokračování série Trails, které obsahuje stěžejní bod pro dokončení celé série. Hra navíc obsahuje herní systémy, které hráčům umožňují přepínat mezi třemi různými postavami a zobrazují tím pádem příběh ze tří samostatných pohledů ve stejné časové ose.

The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki nabízí více než 50 hratelných postav a rozsáhlé scénáře, které vás seznámí prakticky s každou důležitou postavou. Verze hry pro Switch a Steam obsahuje exkluzivní kostýmy a předměty, které byly původně vydány pro PlayStation 4 verzi.

Níže se můžete podívat na nový trailer v japonštině (tradiční čínštinu a korejštinu najdete v odkazech) a na sadu screenshotů.


Ni no Kuni: Cross Worlds

Level-5 a Netmarble vydali nový příběhový trailer k mobilní hře Ni no Kuni: Cross Worlds.

Předběžná registrace je aktuálně k dispozici pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play ale pouze v Japonsku, Jižní Koreji a na Tchaj-wanu a na oficiálních internetových stránkách hry.

Datum vydání ještě nebylo oznámeno, ale App Store uvádí že to má být 30. června.


Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Rada pro hodnocení zábavního softwaru (ESBR) ohodnotila hru Ni no Kuni II: Revenant Kingdom Prince's Edition. Jde o Switch verzi titulu Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (naše recenze zde) vyšla pro PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC v březnu 2018. Tato Switch verze ale bude teprve oficiálně oznámena.


Gate of Nightmares

V minulém týdnu jsme si představili mobilní fantasy RPG Gate of Nightmares a dnes se můžete podívat na první ingame obrázky, které Square Enix vypustil. Opravdu je vzhled hry velmi charakteristický a design Hiry Mašimy je nezaměnitelný.


Miitopia

Nintendo vydalo demo hry Miitopia pro Switch. Sahovat jej můžete prostřednictvím eShopu Nintenda.

V tomto demu z první oblasti si budete moci vytvářet a přizpůsobovat své Mii postavy parukami a líčením a i když může být zábavné hrát za Mii postavu, která vypadá jako vy, dovolí vám Miitopia obsadit do hry své přátele, rodinu nebo prakticky kohokoli. S využitím Nintendo Switch Online budete moci sdílet a stahovat Mii postavy s přáteli a také stahovat oblíbené Mii postavy z Miitopie, verze pro Nintendo 3DS.

Uložená data z dema půjde po zakoupení plné hry přenést.

Se svými přáteli, rodinou nebo prakticky kýmkoli koho si vyberete, se můžete vydat do veselého dobrodružství a zlikvidovat přitom Dark Lorda, který vám krade obličeje. Své Mii postavy můžete vytvářet a přizpůsobovat si je podle různých vzorů, od svých oblíbených osobností až po nenáviděné učitele matematiky a přiřaďte jim ve hře Miitopia role a osobnostní rysy. Můžete jim dokonce přidat paruky a make-up, aby vaše postavy získaly trochu více charakteru.

Ve vybraných hostincích můžete mezi vašimi vybranými Mii postavami podporovat přátelství, budovat mezi nimi vztahy a sledovat některé osobité interakce. Možná uslyšíte nějaké drby o své babičce nebo najdete v hostinci svého nejlepšího přítele anebo matku. Postavy se také mohou časem naučit další dovednosti jako je „podat ruku“ a pomáhat si během bitvy navzájem.

Miitopia má na Switch vyjít 21. května. Vy ji už nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


The King of Fighters XV

Tak jako obvykle vydali SNK nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, představující další hratelnou postavu a to Chrisu (dabing Rui Yamasaki).

A tak jako obvykle, každá třetí postava odhaluje jeden celý tým, tentokrát Chris odhaluje, že spolu s Yashirem Nanakase a Shermie tvoří čtvrtý tým, Team Orochi, kteří jsou dohromady členové rockové skupiny C.Y.S.

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro stále neohlášené platformy.


Samurai Warriors 5

Dengeki Online a Famitsu společně uveřejnily hands-on gameplay videa ze hraní Samurai Warriors 5. Dohromady jde o krásných 22 minut nových záběrů.

Dengeki Online

Famitsu

Samurai Warriors 5 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 24. června. Na západě se lokalizované verze dočkáe pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 27. července.


Lost Soul Aside

Ultizero Games během PlayStation China Press Conference 2021 oznámili, že akční nářez Lost Soul Aside vyjde společně s PlayStation 4 verzí také pro PlayStation 5.

Níže se podívejte na jeden ze starších trailerů.


Rune Factory 5

Pětiminutová procházka Rigberthem připravil vydavatel Marvelous, kterou prezentuje hru Rune Factory 5 od studia Hakama. Jde o nový trailer nazvaný A Tour with Chief Livia! A Five-Minute Stroll through Rigberth.

Rune Factory 5 má v Japonsku vyjít pro Switch 20. května a ještě někdy letos i na západě


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Nippon Ichi Software připravil v Japonsku třetí sadu stahovatelného a hratelného obsahu pro hru Disgaea 6: Defiance of Destiny. Jde o postavy Fuka Kazamatsuri a Desco z Disgaeay 4: Promise Unforgotten a Killiu a Usalii z Disgaeay 5: Alliance of Vengeance za 550 jenů každý.

Navíc je k dispozici také dříve ohlášená bezplatná aktualizace, která do hry přidává "finální post-game obsah" Transcendents Dimension.

Disgaea 6: Defiance of Destiny je nyní v Japonsku k dispozici pro PlayStation 4 a Switch a na západě vyjde pro Switch 29. června.


Dragon Quest Builders 2

Square Enix vydá 4. května Xbox verzi stavitelského RPG Dragon Quest Builders 2. Hra bude podle nově uveřejněného seznamu na Microsoft Store dostupná pro Xbox One také prostřednictvím Xbox Game Pass a v prodeji také bude ve verzi pro PC.

Dragon Quest Builders 2 je kritikou velmi dobře přijaté RPG od tvůrců série Dragon Quest Judžiho Horii, návrháře postav Akiry Torijamy a skladatele Koičiho Sugijamy.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Hráči se nemusí nechat vyvést z míry dvojkou v názvu hry, protože navzdory viditelnému pokračování, se jedná o úplně samostatný titul s novými postavami, rozsáhlým světem, neomezeným množstvím kombinací pro stavění a s novým příběhem, který hraje do not dlouholetým fanouškům série, ale i nováčkům. Tato verze hry Dragon Quest Builders 2 obsahuje přídavky Hotto Stuff Pack, Modernist Pack, Aquarium Pack, Designer's Sunglasses, Historic Headwear, Dragonlord's Throne a mnoho dalších.

Dragon Quest Builders 2 vyšla poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch v prosinci roku 2018 a v červenci roku 2019 pak na celém světě. PC verze vydaná přes Steam je celosvětově dostupná od prosince 2019.


The Wicked King and the Noble Hero

Společnost Nippon Ichi Software vydali nový trailer jménem Read About k pohádkové adventuře The Wicked King and the Noble Hero. Trailer je namluvila Reina Konda, který celému příběhu dává krásný vypravěčský punc. Kromě traileru se níže můžete podívat na sérii nový screenshotů, prozrazující něco víc o prostředí hry, herních systémech, jako jsou slabé stránky nepřátel, ukážou taky několik úkolů, které budete plnit.

The Wicked King and the Noble Hero má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června a já se již nemůžu dočkat, až bude ohlášena západní verze hry.


Xuan-Yuan Sword VII

Na západě nakonec vyjde někdy v létě titul Xuan-Yuan Sword VII a to pro PlayStation 4 a Xbox One. Vydání si na starost vzala společnost Eastasiasoft a za vývojem stojí studia Softstar Entertainment, DOMO Studio a Yooreka Studio. Hra bude podporovat anglické, francouzské, německé, španělské a ruské titulky. V Severní Americe a v Evropě by se pak Maximum Games měli postarat o fyzické vydání.

Toto pokračování již vyšlo a to celosvětově prostřednictvím Steamu pro PC a pro PlayStation 4 v Asii 29. října 2020, 10. prosince se konzolová verze dostala i do Japonska.

Xuan-Yuan Sword VII je prozatím nejnovějším dílem dlouholeté ságy a je ideálním vstupním bodem pro všechny hráče, protože nabízí samostatný příběh a dynamický boj, odehrávající se v reálném čase. Xuan-Yuan Sword VII se odehrává v Číně těsně před koncem vlády západních Hanů. Hráči se ocitnou v roli šermíře Taishi Zhaa, který sleduje stopu vedoucí z krypty markýze Liu, který sliboval prosperitu, ale přinesl pouze hladomor a bídu. Aby ochránil svou rodinu a našel skutečnou pravdu o této pohromě, vydává se Taishi Zhao na cestu mytologickou říší plnou mimozemských bytostí usilujících mu o smrt.

Taishi Zhao nakonec ovládne celou řadu bojových technik. Vyzbrojen svitkem Elysium dokáže zpomalit čas, pohltit příšery nebo změnit prostředí. Umí si vylepšit brnění a zbraně, rozvíjet pasivní dovednosti a učit se nové techniky.


The War of Genesis: Remnants of Gray

Vydavatel LINE Games vydal speciální "First Playable Teaser" video ze hry The War of Genesis: Remnants of Grey od ReG Studia. Jde o korejské strategické RPG, ohlášené již v červnu loňského roku a které má pro Switch vyjít v roce 2022. Uvažuje se také o verzi pro pro PlayStation a Xbox.


Utawarerumono: ZAN 2

Během 1,5 letého výročního live streamu Utawarerumono: Lost Flag, ukázal Aquaplus druhý trailer ke svému chystanému akčnímu RPG Utawarerumono: ZAN 2 od Tamsoftu.

Slíbený trailer najdete v čase od 1:32:01 do 1:39:15.

Utawarerumono: ZAN 2 vyjde v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 22. července.


Corpse Factory

Dnes nekonec budeme cestovat i mimo Asii. River Crow Studio z australského Melbourne totiž hodlá vydat v lednu příštího roku psychologický thriller v podobě vizuálního románu Corpse Factory. vyjde ve verzích pro Switch a PC a v současné době je přes Steam k dispozici PC demo. A proč se zde o hře zmiňuji je asi zcela jasné hned při prvním pohledu na jakýkoli screenshot nebo trailer.

Ústředním motivem hry jsou internetové stránky Corpse Girl, na kterých údajně můžete požádat o smrt někoho známého. Stačí pouze uploadnout fotografii navrhované oběti. Jakmile je obrázek nahrán, stránky slibují, že oběť během několika dní umře.

Oběti webu ale ještě předtím než zemřou, dostanou fotografii své vlastní mrtvoly. Fotografie jsou opatřeny časovým razítkem s datem. Reálnost webu je ale přinejlepším sporná a zdá se, že jde o další urban legendu a téma pro konverzace.

A přesto začnou lidé po celém městě umírat dost zvláštním způsobem a stránky se okamžitě vrací do centra pozornosti. Všechny nedávné oběti byly nalezeny s fotografií vlastní mrtvoly v ruce, obdržených jen několik hodin před svou smrtí.

Corpse Factory je vizuální román, ve kterém napětí graduje celou dobu vyprávění příběhu. Je to zčásti horor a zčásti psychologický thriller. Příběh je vyprávěn lineárně, s několika klíčovými rozhodnutími, která ovlivní konec hry.


Amaman 2

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

16. září vydá v Japonsku společnost Entergram pro PlayStation 4 romantický vizuální román Amamane 2 od studia Prekano. Cena je stanovena na 2 728 jenů za standardní edici a 7 128 jenů za limitku, která obsahuje tapisérii velikosti B2 s artworky od Kinoto Masuiši, povídku a soundtrack ze hry.

Amamane 2 prozatím vyšla v Japonsku pro PC v září 2020.

Daiki Matsuzaki byl esem baseballového týmu, ale díky traumatu způsobeného zraněním již nemůže nadhazovat. Podporovat ho začne přítelkyně z dětství Yuri Nanami, což se časem projeví i fyzickým kontaktem. Yuri a Matsuzaki se k sobě postupně čím dál tím více přitahují, ale láska i baseball jsou pro ně stejně důležité.

Oficiální stránky najdete zde.


Kami-sama no You na Kimi e

Entergram ještě 26. srpna vydá v Japonsku další romantický vizuální román a to Kami-sama no You na Kimi e od studia CUBE. Vyjde pro PlayStation 4 a Switch za 8 778 jenů a kromě standardní edice bude v prodeji i limitka za 13 170 jenů, obsahující tři tapisérie.

Kami-sama no You na Kimi e vyšla v Japonsku poprvé pro PC v březnu roku 2020.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Hlavním hrdinou je mladý hacker Shimae Kaito. Přestože je Kaito pouze studentem, prolomil nejpokročilejší bezpečnostní systém a získal oprávnění správce k C-AI (Central AI), která řídí většinu UI, která řídí většinu infrastruktury nezbytné pro každodenní život lidstva.

Kaito tak získal pravomoc dělat cokoli. Proto vydal příkaz: "Chci potkat dívku která mě miluje. Musí mít velké a roztomilé oči, být laskavá a zkazit mě. A mít velká prsa!"

Odpověď se vrátila: "Nebyly nalezeny žádné kvalifikované osoby. Zobrazuji výsledky: 0 z 0."

Kaito byl sice skleslý, ale UI aktivovala továrnu na roboty a postavila umělu bytost přesně podle jeho specifikací. O několik dní později se u jeho dveří objevila dívka Tsukuyomi, která vypadala přesně tak, jak to popsal. Měla nadlidské fyzické schopnosti a Kaita nesmírně milovala. Jenže jako umělé inteligenci jí chyběl veškerý zdravý rozum. Takže když zjistila, že nedosahuje ideálu Kaita, rozhodla se vyjádřit svou lásku tím nejdokonalejším možným způsobem. Uvěřila, že je Kaito bůh.

Oficiální stránky naleznete zde.


Kakenuke Seishun Sparking!

26. srpna ještě v Japonsku vyjde za 6 578 jenů pod Entergramem jeden romantický vizuální román od studia Saga Planets a to Kakenuke Seishun Sparking! Vyjde pro PlayStation 4 a Switch a kromě standardní edice bude v prodeji limitka za 10 970 jenů s figurkou Riri Kashimy, tapiserií s Hibiki Kohinatou a Nagiko Kaidou velikosti B2.

Kakenuke Seishun Sparking! poprvé v Japonsku vyšla pro PC v srpnu roku 2020.

Hlavním protagonistou je Toono Yuu, studující na Kazami Academy. Je to extrémní realista, ve škole mu jde vše dobře a veškerý svůj volný čas tráví každý den vyděláváním peněz ve své práci. Jeho koníčkem je vlastně jen kontrola svého zůstatku na bankovním účtu. Jeho kamarádka Hibiki se spolužačkou Riri, se ale rozhodnou zkusit ho přivést do klubu Act Club a trochu mu změnit jeho život.

Oficiální stránky naleznete zde.


Earth Defense Force 6

D3 Publisher vypustil debutový trailer na Earth Defense Force 6 od vývojářů ze Sandlotu.

Earth Defense Force 6 má vyjít v Japonsku na prozatím neohlášených platformách koncem letošního roku.


Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space a Earth Defense Force 2017

Společnost D3 Publisher a studio Sandlot připravuje na vydání Switch verze her Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space a Earth Defense Force 2017. Prvně jmenovaná má podle časopisu Weekly Famitsu vyjít v Japonsku pro Switch 15. července za cenu 3 980 jenů (asi 790Kč), EDF 2017 následovat koncem tohoto roku. Obě hry jsou porty s podobnými specifikacemi jako dříve vydané PS Vita verze.

Podle producenta Nobujuki Okadžimy, chtěla společnost D3 Publisher na Switch dostat původní verzi SIMPLE 2000 Series Vol. 31: THE Earth Defense Force, ale časem to vyloženě vzdali, protože to bylo technicky příliš obtížné.

Níže se můžete podívat na první ukázky ze Switch verze hry Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space prezentované na Famitsu.com.

D3 Publisher pak ještě koncem týdne vydal první ukázku z Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space ve verzi pro Switch.


Yuoni

Hororová survival hra Yuoni nakonec vyjde v Japonsku fyzicky i digitálně pro PlayStation 5 a PlayStation 4 o prázdninách a to 19. srpna. Serveru Gematsu potvrdil vydavatel hry Chorus Worldwide, že bude mít anglickou podporou. Takže pokud máte zájem, předobjednávky jsou již nyní k dispozici u Amazonu Japan a Yodobashi.

V Japonsku se také plánuje vydání digitálních verzí hry pro Xbox Series, Xbox One a přes Steam pro PC, ale Chorus Worldwide nebyli schopni datum vydání těchto verzí potvrdit. Stejně tak nepotvrdili ani možné vydání hry na západě.

Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series poběží ve 4K rozlišení a při 60 snímcích za sekundu.

Yuoni je hororová akční hra z pohledu první osoby, která je zasazeny do Japonska roku 1990. V roli Ai budete ve světě permanentního soumraku hrát v uzavřené základní škole různé dětské hry. Ai visí každý den život na vlásku, protože na vás den za dnem útočí hrůzu budící stínové entity. Nakonec začnou příšery přecházet do skutečného světa, kde Ai zjistí, že i ona je...


Deathsmiles I & II

City Connection během akce Shooting Game Daikanshasai 2021 oznámili, že vydají v Japonsku 16. prosince ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One a Switch hry Deathsmiles I & II.

Půjde o kolekci, která bude obsahovta hry Deathsmiles (obsahuje verze Arcade, Version 1.1 a Normal), Deathsmiles Mega Black Label (obsahuje verze Arcade, Version 1.1 a Normal) a Deathsmiles II (obsahuje verze Arcade, Deathsmiles IIX a Arrange). Ke všem hrám byly navíc přidány další nové funkce.

Původní Deathsmiles přitom vyšla poprvé v Japonsku pro arkády již v říjnu roku 2007, poté se v dubnu 2009 dostaly na Xbox 360, na iOS v červenci 2011, na Android v červenci 2013 a v březnu 2016 na PC. Deathsmiles II pak byly na arkády uvedeny v květnu roku 2009 a na Xbox 360 se dostaly v květnu roku 2011.


Dungeon & Fighter: OVERKILL

Studio Neople ohlásilo nový vstup značky Dungeon & Fighter na scénu. Jedná se o 3D akční RPG s podtitulem OVERKILL, určené primárně pro PC. Dungeon & Fighter: OVERKILL má vlastně hráčům nabídnout "alternativní pohled" na celou sérii a jediné co víme určitě, že je vytvořen na Unreal Enginu 4.

Další informace, včetně harmonogramu vydání a regionální dostupnosti, budou podle vydavatelské společnosti Nexon oznámeny později.

Níže se můžete podívat na video, vytvořené kombinací klipů z oficiálních internetových stránek hry, které jsou navíc většinou bez zvuku. Nebo se podívat na první sadu screenshotů a artworků této korejské hry.


Danmaku Gensou

KLab a šanghajské studio Dobala Games společně vyvíjí spin-off Touhou Projectu. Půjde o oficiální hru, protože od Team Shanghai Alice získali oficiální licence. Hra má vyjít celosvětově, o vydání se postarají společnosti 37 Interactive Entertainment (verze pro iOS) a Gave Game (verze pro Android). V Číně již byla spuštěna předběžná registrace.

Oficiální název ve zjednodušené čínštině je 弾 幕 幻想 (Danmu Huanxiang), který lze v japonštině přečíst jako Danmaku Genso, ale o jeho anglické verzi se ještě musí rozhodnout.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

弾 幕 幻想 je klasickou side-scrolling akční střílečkou, ve které budou hráči střílet nepřátele a vytvářet a upravovat své postavy. Příběh hry začíná v době, kdy je v Gensokyo opět narušen mír, protože zde vtrhne podivná magická bytost a způsobí, že se rozzuří yokaiové a všechno zničí. Dívky se budou muset vydat na cestu, objevit zdroj tohoto narušení a zachránit Gensokyo před katastrofou.


Capcom Arcade Stadium

PlayStation 4, Xbox One a PC (Steam) verze Capcom Arcade Stadium vyjdou 25. května. Capcom ještě oznámil, že pokud si kolekci koupíte před 8. červnem, získáte zdarma nově ohlášenou sadu Display Frames Set 1.

Capcom v budoucnu rozšíří Capcom Arcade Stadium o další arkádové klasiky, ale informace týkající se konkrétních titulů a načasování vydání, budou uveřejněny teprve někdy později. Oznámen byl také nový režim Invincibility. Jeho cena bude asi 1 dolar a hráčům umožní přežít smrtící rány a vyhnout se tak se obrazovce Game Over.

Kolekce klasik od Capcomu vyšla poprvé pro Switch 17. února a obsahovala zdarma titul 1943: The Battle of Midway. K dispozici jsou také tři doplňky, každý s 10 tituly:

  • Pack 1: Dawn of the Arcade (hry z období od 1984 do 1988): Vulgus, Pirate Ship Higemaru, 1942, Tatakai no Banka, Legendary Wings, Bionic Commando, Forgotten Worlds a Ghouls ‘n Ghosts.
  • Pack 2: Arcade Revolution (hry z období od 1989 do 1992): Strider, Dynasty Wars, Final Fight, 1941: Counter Attack, Senjo no Okami II, Mega Twins, Carrier Air Wing, Street Fighter II: The World Warrior, Captain Commando a Varth: Operation Thunderstorm.
  • Pack 3: Arcade Evolution (hry z období od 1992 do 2001): Warriors of Fate, Street Fighter II’: Hyper Fighting, Super Street Fighter II Turbo, Powered Gera: Strategic Variant Armor Equipment, Cyberbots: Fullmetal Madness, 19XX: The War Against Destiny, Battle Circuit, Giga Wing, 1944: The Loop Master a Progea.

Arcaea

18. května vydá společnost Lowiro Switch verzi hudební hry Arcaea. Vyjde prostřednictvím eShopu Nintenda za 39,99 dolarů. Arcaea je aktuálně k dispozici pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.

Pro pohyb, dotyky, posouvání se a procházení světem Arcaea můžete vůbec poprvé použít ovladače Joy-Con.


Final Fantasy VII: The First Soldier

Square Enix má na 7. května na 20:00 JST naplánovaný live stream Final Fantasy VII: The First Soldier Official Live Stream #0. Sledovat jej můžete na YouTube v japonštině a na Twitchi v japonštině s anglickým komentářem.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Vysílání bude obsahovat nejnovější informace a první live ukázky z hraní hry Final Fantasy VII: The First Soldier a na konci streamu také nové informace o Final Fantasy VII Remake Intergrade.

Mezi přednášejícími patří MC Taiga Kiši (game caster), asistentem bude Kasumi Ahizawa (gamer talent), mezi hosty bude Butter (pro gamer/FAV gaming) a Tenkomori-O (Ojidori Daimjou) a za vývojářský tým Shouichi Ishikawa (producent ze Square Enixu) a Tetsuja Nomura (kreativní režisér ze Square Enixu).

Square Enix v souvisloti s tímto oznámení spustil oficiální anglické a japonské Twitter účty hry Final Fantasy VII: The First Soldier a také oficiální Discord.

Final Fantasy VII: The First Soldier vyjde ještě v letošním roce pro iOS a Android.


Metal Max 30th Anniversary

Společnost Kadokawa Games uspořádá k 30. výročí série Metal Max speciální live streamy Metal Max 30th Anniversary Eve a Metal Max 30th Anniversary. Proběhnou 23. a 24. května.

Stream Metal Max 30th Anniversary Eve bude vysílán 23. května od 20:00 do 22:00 JST. Na programu budou ohlédnutí zpět za vznikem série, prozradí se dosud nevyřčené detaily z příběhu a seznámeni budeme i s historií zrození Metal Maxe. Mezi přednášejícími jsou Hiroši Mijaoka (tvůrce série), Satoši Kadokura (dvorní skladatel) a ELFI/Kaya (produkce hudby pro Metal Max Xeno: Reborn). Budete jej moci sledovat na YouTube.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Live stream Metal Max 30th Anniversary bude vysílán 24. května od 20:00 do 22:30 JST. Moderuje jej Danšoku Dino a nabídne nejnovější informace o připravovaných titulech Metal Max: Wild West, Project Wolf a Metal Dogs, bude obsahovat živé hudební vystoupení a další. Budete jej moci sledovat na YouTube a na kanále Niconico.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Původní Metal Max vyšel v Japonsku pro Famicom již 24. května 1991.


Ochranné známky

Společnost Sega si 9. dubna podala v Japonsku ochranné známky "Shin Chronicle" (nebo možná "Sin" anebo "Syn") a "Ultimate Showdown", jako obvykle byly oficiálně uveřejněny se zpožděním. Druhá známka je spojena s nedávno uniklými informacemi o hře Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown.

Konami si pak podala ochrannou známku "Shin Contra", což je hra z října roku 2002 vydaná pro PlayStation 2. Na západě byla vydána jako Contra: Shattered Soldier.

Square Enix si podal ochrannou známku "Dungeon Encounters".

A JP Games, společnost založená režisérem Final Fantasy XV Hadžime Tabatou, si podala ochranné známky "Extra Power Changer" a "Pegasus World Kit"“. Společnost ale v současné době pracuje na paralympijském sportovním RPG jménem Pegasus Dream Tour, které má vyjít ještě v letošním roce.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Grisaia Phantom Trigger 01 to 05 (Switch) – vychází celosvětově digitálně
    Přehled novinek z Japonska 17. týdne
  • New Pokemon Snap (Switch) – vychází celosvětově
  • Returnal (PS5)– vychází celosvětově
  • R-Type Final 2 (PS4, Switch, Limited Edition - vychází i na západě (PS4, Xbox Series/One, Switch)
  • Star Renegades (PS4, Switch) – k dispozici celosvětově digitálně

Digitálně

  • The Big Journey (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Everyday Today's Menu for the Emiya Family (Switch)
  • Fly TOGETHER! (Switch) – vychází celosvětově
  • Genshin Impact (PS5) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives+: City Connection Rocket (Switch)
  • Kanda Alice mo Suiri Suru. (Switch)
  • Legend of Keepers: Career of a Dungeon Manager (Switch ,PC [Steam, Epic Games Store, GOG]) – vychází celosvětově
  • R-Type Final 2 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store, GOG]) – vychází celosvětově
  • Sekai no Chuushin de, AI wa Tatakau (Switch)
  • Silver Chains (PS4, Switch) – k dispozici celosvětově
  • Solitaire Spider Minimal (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Star Renegades (PC [DMM Games]) – k dispozici celosvětově
  • Submerged (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Super Glitch Dash (Switch) – vychází celosvětově
  • Taisen Idol Mahjong: Final Romance 2 (Switch)
  • Taiwan Monster Fruit: Prologue (Switch) – vychází celosvětově

Recenze Famitsu Vol. 1692

  • Famicom Detective Club: The Missing Heir / The Girl Who Stands Behind (Switch) – 7/8/8/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 19. do 25. dubna 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. NieR Replicant ver.1.22474487139… (PlayStation 4) – 108 838 (novinka)
  2. Monster Hunter Rise (Switch) – 86 258 ks (1 970 371 ks)
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 16 020 ks (674 662 ks)
  4. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 12 415 ks (2 125 061 ks)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 287 ks (2 522 709 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 10 331 ks (3 793 952 ks)
  7. Minecraft (Switch) – 9 224 ks (1 910 581 ks)
  8. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 8 269 ks (6 743 432 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 770 ks (4 249 496 ks)
  10. Atelier Mysterious Trilogy DX Premium Box (Switch) – 6 022 ks (novinka)

Hardware

  1. Switch – 74 433 ks (1 581 422 ks)
  2. Switch Lite – 31 400 ks (3 706 151 ks)
  3. PlayStation 5 – 16 838 ks (550 91 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 319 ks (107 867 ks)
  5. PlayStation 4 – 818 ks (7 780 555 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 564 ks (1 162 560 ks)
  7. Xbox Series X – 67 ks (31 252 ks)
  8. Xbox Series S – 39 ks (10 138 ks)

Nejkrásnější chrámy - 六角 堂/Rokkakudo

Symbolem lásky je v tomto nádherném chrámu vrba. Tvrdí se, že v období Heian hledal císař ženu, která by se stala jeho císařovnou. Bylo mu ve snu řečeno, aby navštívil vrbu v chrámu Rokkakudo. Vydal se do chrámu a našel tam velmi krásnou ženu, kterou si pak vzal. Říká se, že pokud zde vrbě sdělíte své přání, odpoví vám božská milost. Někteří lidé si odsud odnáší kouzla ve tvaru holubů.

Stránky chrámu najdete zde, ale pouze v japonsštině.

六角 堂 najdete asni 3 minuty chůze od stanice metra Karasuma-Ojke. Adresa je 248 Donomae, Higashinotoin-dori Rokkaku-nishi hairu, Nakagyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

Zdroj: Aniplex, ResetEra., City Connection, Square Enix, Ryokutya2089., Nexon, chizai-watch.com, River Crow Studio, KLab, Eastasiasoft, Capcom, Arc System Works, Nintendo, Entergram, Level-5, Gust, Atlus, Koei Tecmo, LINE Games, Ultizero Games, SNK, Nippon Ichi Software, Marvelous, Aquaplus, Chorus Worldwide, Lowiro, Nippon Ichi Software, Kadokawa Games, Level-5,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama