Přehled novinek z Japonska 29. týdne
Soulcalibur VI Novinka Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Různorodě zaměřený přehled novinek s velkým množstvím oznámení.

Reklama

Prázdniny se pomalu šinou do poloviny a okurková sezóna se dostává do plného proudu. Což je vidět nejen na zahrádkách, kde se okurkám letos opravdu daří, ale také na množství zpráv pro dnešní přehled. Třeba úplně chybí krátké zprávy. Na druhou stranu mne celkem překvapily žebříčky prodejů hardwaru, kdy i velké konzole přeskočilo obstarožní kapesní 2DSko.

Přes nedostatek krátkých zpráv, bude ale dnešní úvod delší než obvykle. V pátek 23. července totiž začaly v Japonsku v Tokiu letní olympijské hry. Vzhledem k tomu, jakým svátkem jsou pro Japonsko olympijské hry, vždyť ty v roce 1964 pomohly nastartovat ekonomický růst země a také byly znakem důvěry západu vůči spojenci Německa za druhé světové války, připravil Google tématicky zaměřené logo. Jenže oproti klasickým tématickým logům společnosti Google, jde tentokrát i parádní 16-bitovou hru Doodle Champion Island Games. Najdete ji samozřejmě na domovské stránce Googlu a v archivu.

Doodle Champion Island Games nabízí celkem sedm her inspirovaných sporty, které se objeví na letních olympijských hrách v Tokiu. Hráči mohou ovládat, a sledovat osudy, kočky Lucky, se kterou se postupně zúčastníte každé z nich. Tímto způsobem můžete získávat body pro "svůj tým" a postoupit v žebříčku výše. Na výběr je postupně lukostřelba, plavání, lezení, maraton, ragby, skateboarding a stolní tenis. Příjemné je, že je hra kompletně v češtině.

Níže se můžete podívat na úvodní film z Google olympijských her Doodle Champion Island Games, který vytvořilo Studio 4°C. Znát jej můžete ze spolupráce na hrách Catherine, Rogue Galaxy a Tokyo Mirage Sessions #FE.

A aby toho nebylo málo, můžete se podívat i na tvorbu tohoto konkrétního svátečního loga Googlu. Pro zajímavost v něm můžete vidět, jak velká může vlastně ve skutečnosti být jedna z miniher Doodle Champion Island Games a jak velká může tedy být hra od Googlu. Součástí videa je i Studio 4°C, které promluvilo o tvorbě animace a proč byla kočka Lucky vybrána jako hrdinka hry.

Letní olympijské hry 2021 v Tokiu potrvají až do 8. srpna, ale dnešní přehled na vás již čeká níže.


Tales of Arise

Na 29. července na 20:00 JST plánuje společnost Bandai Namco další live stream ze hry Tales of Arise. Sledovat jej budete moci na YouTube (viz níže).

V pořadu bude obsahovat první ukázky parodií, které mají odhalit neočekávané stránky postav a hráči si díky nim užijí dialogy mezi jednotlivými členy skupiny. A dále budou prezentovány herní podsystémy série Tales of jako je kempování a rybaření. Zároveň budou zodpovězeny otázky fanoušků.

Mezi přednášejícími budou dabérka Kisary Haruna Ikezawa a producent hry Tales of Arise Yuusuke Tomizawa.

Tales of Arise vychází celosvětově 10. září pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC. V Japonsku vychází hra pro konzole již 9. září.


Dragon Quest XII: The Flames of Fate

Hra Dragon Quest XII: The Flames of Fate byla oficiálně oznámena letos v květnu. V posledním čísle časopisu Weekly Famitsu prozradil prezident a generální ředitel společnosti Square Enix Yosuke Matsuda, že bude tento díl formovat celou série Dragon Quest dalších 10 až 20 let.

"Vyvíjíme Dragon Quest XII s výhledem na příštích 10 až 20 let série Dragon Quest," řekl Matsuda. "Existují části hry, které zůstávají v souladu s tradičním obrazem Dragon Questu, ale najdete tady také nové důležité prvky. Koneckonců, jakožto značku, ji musíme pořád inovovat."


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydal sérii screenshotů ze hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, představující vedlejší postavy Waltera Krona, Lucrezii Isselee a Mare. Zároveň si můžeme prohlédnout vesnici Creil, město Longlai a podívat se na 30 sekundovou internetovou reklamu.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 již 30. září.


Blue Reflection: Second Light

Vydavatel Koei Tecmo vypustilo nové informace a screenshoty ze hry Blue Reflection: Second Light od Gustu. Zároveň byl odhalen japonský box art hry, herní oblast Kokorotope, nové postavy Shiho Kasuga a jednu záhadnou, projevující se ve skupinovém chatu jako RefleNavi. Nejprve se ale podívejte na nádherný japonský box art.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Herní oblast Kokorotope je tajemný prostor, ve kterém se objevují náhodně umístěné objekty a předměty ze skutečného světa a mohlo by to být místo, kde se dají najít "fragmenty paměti". Jakmile se jich totiž Ao a její kamarádky dotkly, začaly se pomalu vracet vzpomínky Kokoro Utsubya. Předměty tedy mohou mít něco společného se vzpomínkami Kokoro. Navíc když si vzpomene na něco důležitého, objeví se nová dívka jménem Shiho. Co je ale přesně Kokorotope za svět, zůstává záhadou.

Shiho Kasuga (dabing Emiri Suyama) je laskavá a vážná studentka, která dává pozor na ostatní. Shiho je také jednou z klíčových osob propojujících příběhy Blue Reflection Sun (iOS, Android) a Blue ReflectioN: Second Light.

V den, kdy se zjevil Kokorotope, se ve zprávách dívek na jejich smartphonech začaly objevovat zprávy od někoho jménem RefleNavi. RefleNavi dává Ao a jejich kamarádkám informace potřebné k životu zde, ale viditelně sleduje i vlastní zájmy.

Blue Reflection: Second Light má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. října a později bude následovat PC verze, vydána přes Steam. V plánu je vydání hry na západě.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

V pátek pak vyšla pro PlayStation 4 a Switch pod Marvelous Europe povedená městská upíří akce Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed. Jde o vylepšený remaster původní PSP hry Akiba's Trip Plus, ale pro nás je důležité, že jde o vůbec první vydání tohoto prvního série Akiba's Trip v Evropě a Austrálii.

Remasterované akční RPG letos slaví v Japonsku desáté výročí, a kromě klasické návštěvy Akihabary, mohou hráči proniknout do temného podsvětí neonové čtvrti a v jejím srdci odhalit obrovské upírské spiknutí. Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed dorazil s přepracovanými vizuály, anglickými titulky a úplně novým anglickým dabingem, který si můžete zapnout místo původního japonského zvuku.


Utawarerumono: ZAN 2

Tento týden vyšlo druhé Utawarerumono: ZAN od Tamsoftu a protože k tomu došlo pouze v Japonsku, můžeme se tak nanejvýš podívat na v pořadí čtvrtý trailer od Aquaplusu. V tomto novém videu k akčnímu RPG Utawarerumono: ZAN 2 můžeme vidět i scénář Warrior Legend: Birth of a Clan Chief.

Utawarerumono: ZAN 2 vyšlo pro PlayStation 5 a PlayStation 4 22. července.


Guilty Gear: Strive

Společnost Arc System Works představila novou postavu jménem Goldlewis Dickinson, která se do hry Guilty Gear: Strive dostane pro majitelé Season Passu 1 již 27. července a pro všechny ostatní 30. července.

Goldlewis je vůbec prvním ministrem obrany v historii Spojených států, který je zároveň aktivním vojenským důstojníkem. Díky svému vynikajícímu úsudku a schopnosti vést, které získal díky svým rozsáhlým bojovým zkušenostem, je velmi populární a hodně lidí mu důvěřuje.

Představení

Startedr Guide

Guilty Gear: Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


The King of Fighters XV

Zní to trochu neuvěřitelně, ale SNK vydali nový trailer a screenshoty k bojovce The King of Fighters XV, na kterých představují další postavu. Jde totiž o dinosaura jménem King of Dinosaurs (dabing Hikaru Hanada).

The King of Fighters XV má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, obchodu Epic Games a Microsoft Store pro PC v 1. čtvrtletí příštího roku.


Project Magnum

Vydavatel Nexon Korea ohlásil společně s vývojáři ze studia NAT Games novou střílečku Project Magnum (jméno se patrně ještě změní), spadající do kategorie looter shooter. Vydání je naplánováno celosvětově pro blíže nespecifikované konzole a pro PC.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Project Magnum sází na podobnou kombinaci žánrů jako série Borderlands a kombinuje v sobě RPG a střílečku, ale tentokrát z pohledu třetí osoby. Sází na nádherné vizuální prvky a atraktivní, originální postavy, zasazené do aktuálního celosvětově oblíbeného stylu boje hráče proti prostředí ve sci-fi stylu.

Hra má nabídnout vzrušující bitvy, ve kterých budete používat různé dovednosti, akce a zbraně a užít si máme také dostatečně hodně bitev mezi hráči a prostředím, což v tomto případě znamená bossfighty.

Project Magnum má být k dispozici celosvětově ve většině zemích, ale další informace, třeba ohledně vydání hry, budou oznámeny později.


Danganronpa Decadence

Spike Chunsoft vydal nový trailer ke kolekci čtyř her série Danganronpa, která vychází jako Danganronpa Decadence. Zároveň odhalil také key art bonusové hry ve stylu deskovek Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. V tomto bonusu najdete hvězdnou sestavu postav z každé Danganronpy.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Danganronpa Decadence obsahuje tři hlavní tituly v legendární série Danganronpa, tedy hry Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition, Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition a Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition (recenze původní verze).

Danganronpa Decadence má v Japonsku vyjít pro Switch 4. listopadu 3. prosince v Severní Americe a v Evropě.


Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon

Aniplex vypustil třetí oficiální trailer ke hře Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon od Type-Moonu a byl také představen finální box art a dvě nové postavy: Noel (dabing Ai Kayano) je učitelka, která přestoupila do školy Shiki a učí tělocvik a angličtinu, a Mario Giallo Bestino (dabing Ayane Sakura), což je mladý úřadující kněz, který se do Japonska přesunul z centrály Svaté církve.

Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 26. srpna.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina vydali nový trailer ke hře Melty Blood: Type Lumina, představující další hratelnou postavu a to Koumu Kishimu.

Kouma Kishima dokáže svými útoky ničit obranu a zároveň je díky své super zbroji chránit před těmi jejich. Prý se může pochlubit nepřekonatelnou silou v boji zblízka. Jde o šéfa klanu Kishima, odnož rodiny Tohno. A je napůl démon. Díky smíšené krvi je jeho démonická část velmi silná, takže je jen stěží člověkem. Obvykle je velmi tichý a tak se rozhodne žít v odlehlých horách jako poustevník, kde se snaží dosáhnout duchovního osvícení. Jeho chování v bitvě odráží jeho vrozenou sílu a démonickou krev.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Další představený bojovník ze hry Melty Blood: Type Lumina je Arcueid Brunestud. Podle slov tvůrců jde o postavu, účinnou především na krátkou vzdálenost, schopnou rychle se vrhnout vpřed a přemoci soupeře účinnými speciálními pohyby.

Arcueid Brunestud královskou zástupkyní upírské rasy známou jako True Ancestors/Praví předkové. Potom, co byla traumatizována jednou blíž nespecifikovanou událostí, projevila se u ní její naivně nevinná osobnost. Nyní žije jako svobodomyslná, téměř dětinsky naivní princezna.

Je ale neuvěřitelně silná a přestože jde o upírku, dokáže přežít i na přímém slunečním světle. Nemá ale touhu ohrožovat lidskou rasu a místo toho loví další upíry, patřící do společnosti Dead Apostles/Mrtví apoštolové. Při pronásledování svého největšího nepřítele, dorazí do Souye kde žije Shiki a dojde k jejich osudovému setkání.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina vychází celosvětově 30. září pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Shinigami: Shibito Magire

Společnost Experience zahájila provoz teaser stránek ke hře Shinigami: Shibito Magire což je oficiální název pro třetí díl série hororových adventur Spirit Hunter. Původně se hra měla jmenovat pouze Shibito Magire.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Kromě toho ještě vývojáři spustili hlasování ohledně dabérů dvou postav, které se ve hře také objeví. Ukázky dabingu namluvili pro každou postavu čtyři různí dabéři, které si můžete poslechnout zde a potom pro některého z nich hlasovat na Twitteru tady a tady.

Shinigami: Shibito Magire má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. března 2022.


Fuuraiki 4

Studio Fog připravuje pro cestovatelskou adventuru Fuuraiki 4 další rozšiřující obsah. Stahovatelné DLC přidá nové oblasti z prefektur, sousedících s prefekturou Gifu, což budou postupně DLC Shizuoka a Nagano, Toyama a Ishikawa, Fukui a Shiga a Mie a Aichi. Každá část nového rozšíření nabídne dvě prefektury. Ukázky z nich můžete vidět níže na screenshotech.

Podle Nippon Ichi Software má nový stahovatelný obsah znamenat začátek nové "cesty", vedoucí k návštěvě slavných míst, které se liší od přirozeně živé prefektury Gifu.

Fuuraiki 4 je v Japonsku nyní k dispozici pro PlayStation 4 a Switch.


DYSCHRONIA: Chronos Alternate

MyDearest ohlásili novou hru jménem DYSCHRONIA: Chronos Alternate. Má jít o nejnovější díl série Chronos (Tokyo Chronos, ALTDEUS: Beyond Chronos) pro prozatím neohlášené platformy virtuální reality. Titul má vyjít počátkem příštího roku.

Podívejte se níže na první videoukázku a obrázky, nebo navštivte oficiální stránky hry.

Anglický trailer najdete zde.


Astria Ascending

Vydavatel Dear Villagers a vývojáři z Artisan Studios vydali nový trailer k RPG Astria Ascending, který se ale kompletně zaměřuje na minihru J-Ster.

V minihře J-Ster na vás čekají strategická rozhodnutí, při kterých budete otáčet soupeřovy žetony. Z nepřátel, se kterými se během hry setkáte, můžete udělat žetony a také je ukrást soupeřům a rozšířit tím tak svou sbírku.

Astria Ascending má vyjít 30. září pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a obchodu Epic Games pro PC.


My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! - Pirates that Stir the Waters

V Japonsku vyjde 23. prosince ve standardní i limitované edici hry My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! - Pirates that Stir the Waters.

O hře toho moc nevíme, ale můžete se níže podívat na aktuální trailer anebo kouknout na teaser stránky a oficiální Twitter účet hry, který Idea Factory spustili.


Série Yu-Gi-Oh!

Yu-Gi-Oh! Master Duel

Konami oznámila několik nových her ze série Yu-Gi-Oh! a tou první má být Master Duel. Ještě nevíme, kdy přesně vyjde, ale připravuje se ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC (přes Steam), pro iOS a Android.

Podle hlavního producenta společnosti Konami Kenichi Kataoky má jít o oficiální karetní sběratelskou hru v rozlišení 4K, díky kterému uvidíte velmi dobře text na kartách a "budete ohromeni zvukovými efekty, které hru oživují".

Yu-Gi-Oh! Master Duel má nabídnout ideální rovnováhu mezi prezentací a tempem soubojů, protože v karetních hrách je často obtížné pochopit, o co přesně jde. V nabídce hry bude i srozumitelný tutoriál a v budoucnu se budou konat oficiální turnaje.

Oficiální stránky hry najdete zde.

Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyo Battle Royale!!

Konami pak má letos koncem roku vydat v Severní Americe a v Evropě pro Switch hru Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyo Battle Royale!!, která má v Japonsku vyjít již 12. srpna.

Nabízí odlehčený styl boje v Rush Duel, sbírat karty, vytvářet si vlastní balíčky a bojovat jak s kamarády, tak online s hráči po celém světě.

Yu-Gi-Oh! Cross Duel

Nakonec Konami oznámilo ještě hru Yu-Gi-Oh! Cross Duel. Ta je určena jen pro čtyři hráče a pro iOS a Android mobilní platformu. Další informace, třeba datum vydání, ještě nebyly oznámeny.


Atlus

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

V nejnovější vydání Weekly Famitsu najdeme také rozhovor s výkonným ředitelem společnosti Atlus Naoto Hiraokou, který se podělil o pár drobků kolem aktuálních vyvíjených titulů.

  • Níže vypíchneme ty nejdůležitější informace:
  • Kromě projektu k 25. výročí Persona, má Atlus připraveno několik dalších překvapení.
  • Atlus by rád uspořádal tematické Persona akce kdekoli to bude možné. Nejen v Japonsku, ale také v zámoří.
  • Pokračujeme v úsilí ohledně titulů studia Vanillaware a dalších intelektuální vlastnictví Atlusu. [Nový projekt s Vanillaware byl naznačen v březnu roku 2019.]
  • "Pracujeme na různých titulech, oznámených i ještě neohlášených, a doufáme, že je vydáme co nejdříve. Doufáme také, že vám v budoucnu přineseme několik zajímavých překvapení."
  • V současné době existuje asi pět nebo šest projektů, které jsou ve vývoji. Nebo prý asi až 10, pokud mezi ně započítáme i Vanillaware a další externí společnosti, se kterými Atlus spolupracuje. Plus pokračuje technologický výzkum a vývoj.
  • Projekt Re Fantasy prozatím postupuje pomalu krok po kroku a prý se s dalším odhalením čeká na to "správné načasování."
  • Huraoku také doufá, že bude moci co nejdříve prozradit nové zprávy o Etrian Odyssey.
  • Zároveň jsou ve vývoji další velké neohlášené projekty, které mají všechny fanoušky překvapit. Máme ale být ještě trpěliví.

Série Disgaea

Nippon Ichi Software uveřejnil množství celosvětově vyskladněných fyzických kopií série Disgaea a k nim přidal i prodeje digitálních kopií. Toto číslo nově přesáhlo pět milionů kusů. V souvislosti s tím jsou v Japonsku po určitou dobu některé tituly série Disgaea ve slevě.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Pro PlayStation 4 a Switch budou za 50% ceny tituly Disgaea 1 Complete (PS4, Switch), Disgaea 4 Complete+ (PS4, Switch), Disgaea 5: Alliance of Vengeance (PS4)/Disgaea 5 Complete (Switch) a Disgaea 6: Defiance of Destiny (PS4, Switch) a to na PlayStation Store od 21. července do 4. srpna a na Nintendo eShopu od 21. července do 3. srpna.

App Store a Google Play bude v době od 21. do 28. července nabízet Disgaea 1 Complete+ se slevou 51%.

Prodeje posledního dílu série, tedy hry Disgaea 6: Defiance of Destiny, pokračují podle společnosti NIS America velice dobře a stejně tak je tento díl velmi dobře hodnocený jak fanoušky, tak kritiky. Proto vydavatel připravil nové video, kde shrnuje různá ocenění.


Super Bomberman R Online

Celkový počet stažení free-to-play online battle royale hry Super Bomberman R online, přesáhl podle Konami tři miliony.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Všichni hráči, kteří si hru Super Bomberman R Online zahrají do 25. července, získají jako odměnu 500 Bomber Coinů (herní měna), které lze použít k nákupu dalších hratelných postav, kostýmů, bomb skinů a další výbavy.

Super Bomberman R Online vyšel poprvé pro Stadia 1. září 2020 a následně 27. května 2021 pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


Doki Doki Literature Club Plus

Vydavatel Serenity Forge, který má na starosti distribuci hry Doki Doki Literature Club Plus od vývojářského týmu Salvato, prodal za první dva týdny od vydání hry 500 000 kopií, což patrně nikdo nečekal.

"Jsme nadšení z úspěchu Doki Doki Literature Club Plus," uvedl v tiskové zprávě spoluzakladatel Serenity Forge Zhenghua Yang. "Kromě vydávání přes digitální kanály jsme se v posledních několika letech zaměřili i na expanzi do fyzické distribuce, protože vidíme v této oblasti příležitost. Stále se ale hlavně soustředíme na digitální distribuci, protože právě té dává většina fanoušků při nákupu svých her přednost, ale maloobchodní úspěch Doki Doki Literature Club Plus je důkazem naší strategie a také odrazem toho, jak mají naši fanoušci tuto hru rádi."

Tvůrce hry Doki Doki Literature Club Plus Dan Salvato dodal: "Měl jsem příležitost zaslechnout zkušenosti fanoušků s Doki Doki Literature Clubem Plus, kdy mluvili zejména o nových vedlejších příbězích. Všichni jsme se propojili dohromady prostřednictvím členů klubu a jejich každodenních výzev. Inspiruje nás to k tomu, abychom mohli čelit svým vlastním výzvám a být svým nejlepším já. Jsem za to věčně vděčný."

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Doki Doki Literature Club Plus vyšel pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam a Serenity Forge pro PC 30. června. Verze pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch jsou k dispozici také v krabicové verzi.


Soulcalibur VI

Poslední dnešní hrou, které překonala nějaký významný milník, je Soulcalibur VI, kterého se podle Bandai Namca prodalo celosvětově více než dva miliony kopií.

Soulcalibur VI vyšel pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 19. října 2018.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Oni Ama: Watashi ni Amaete, Onii-chan (PS4)
  • Overcooked! All You Can Eat (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Renai, Karichaimashita (PS4, Switch)
  • Sengoku Koihime: Otome Kenran Sengoku Emaki (PS4, Switch)
  • Sweet Clown: Gozen San-ji no Okashi na Doukeshi (Switch)
  • Utawarerumono: ZAN 2 (PS5, PS4)

Pouze digitálně

  • Alba: A Wildlife Adventure (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Cris Tales (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově, v Severní Americe a Evropě (PS5, Xbox Series/One, PS4, Switch)
  • Death's Door (Xbox Series, Xbox One, PC) – vychází celosvětově
  • ENDER LILIES: Quietus of the Knights (PS4) – vychází celosvětově
  • Fatal Twelve (Switch) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives 36: Beach Volley Girl Shizuku 3: Sekai Taikai-Hen (Switch)
  • G-Mode Archives 37: Moe Slot Beach no Shizuku (Switch)
  • Knights and Bikes (Xbox One, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Last Stop (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC) – vychází celosvětově
  • Oni Ama: Watashi ni Amaete, Onii-chan (Switch)
  • Orcs Must Die! 3 (PS4)

Recenze z Famitsu Vol. 1703

  • Shin Hayarigami 3 (PS4, Switch) – 8/7/8/8 [31/40]
  • Susanoh: Japanese Mythology RPG (Switch) – 7/8/7/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 12. do 18. července 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Switch) – 159 089 ks (novinka)
  2. Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Switch) – 107 319 ks (novinka)
  3. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – 32 111 ks (169 787 ks)
  4. eBaseball Pro Baseball Spirits 2021: Grand Slam (Switch) – 20 711 ks (127 308 ks)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 164 ks (2 694 102 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 11 565 ks (2 056 556 ks)
  7. Game Builder Garage (Switch) – 10 634 ks (168 387 ks)
  8. Mario Golf: Super Rush (Switch) – 10 339 ks (139 787 ks)
  9. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 945 ks (3 919 253 ks)
  10. Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space (Switch) – 9 379 ks (novinka)

Hardware Sales

  1. Switch – 53 530 ks (16 600 519 ks)
  2. Switch Lite – 11 577 ks (3 959 196 ks)
  3. PlayStation 5 – 8 640 ks (753 017 ks)
  4. Xbox Series X – 1 503 ks (46 796 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 1 467 ks (146 431 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 584 ks (1 168 563 ks)
  7. PlayStation 4 – 295 ks (7 797 482 ks)
  8. Xbox Series S – 371 ks (16 238 ks)

Nejkrásnější chrámy - 西野神社/Nishino Jinja

Pokud hledáte tu opravdovou lásku, toho skutečně vhodného člověka, se kterým strávíte zbytek života, jeďte na Hokkaido a navštivte svatyni 西野神社. Je totiž proslavená jako jedna z nejmocnějších svatyní, co se týče věcí kolem lássky na celý život. Jedním ze tří zde "žijících" božstev je bohyně, jejíž specializací je hledání vhodných partnerů, snadný porod a výchova dětí. Ve svatyni také najdete velké množství nejrůznějších talimanů a kouzel k zakoupení. Najdete ji asi 15 minut jízdy autem od Hossamu Chuo.

Stránky svatyně jsou pouze v japonštině, adresa je 3-1-1 Heiwa 1jo, Nishi-ku, Sapporo-shi, Hokkaido.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Aquaplusu, Idea Factory, MyDearest, Aniplex, Project Lumina, SNK, Falcom, Arc System Works, Nippon Ichi Software, Bandai Namco, Experience, Fog, Koei Tecmo, Nexon Korea, Marvelous Europe, Google, Dear Villagers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama