Šéf PlayStationu letěl do Bruselu údajně vyjádřit své obavy z akvizice Activisionu
Call of Duty Novinka Šéf PlayStationu letěl do Bruselu údajně vyjádřit své obavy z akvizice Activisionu

Šéf PlayStationu letěl do Bruselu údajně vyjádřit své obavy z akvizice Activisionu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

I přes všechny prohlášení ze strany Xboxu neklid na straně konkurence trvá.

Reklama

Ve společnosti PlayStation už řadu týdnů panuje neklid spojený se skutečností, že Microsoft chce zakoupit Activision Blizzard. Proti akvizici aktivně vystupuje. Podle magazínu Dealreporter se šéf PlayStationu Jim Ryan údajně dokonce odhodlal k cestě do Bruselu, kde bude orgán pro hospodářskou soutěž zanedlouho projednávat schválení transakce v hodnotě 68,7 miliardy dolarů, jež pošle ve finále všechny značky spojené s Activision Blizzard do stáje Microsoftu. Tedy pokud dojde k jejímu schválení. Evropská komise má před sebou nyní první fázi trvající až do 8. listopadu. Během této doby by měla provést analýzu a vyhodnotit, zda je vše v pořádku.

Pokud neobjeví výrazné nedostatky, odstartuje druhá detailnější fáze rozboru. Hlavním argumentem PlayStationu je v tomto případě možnost ztráty neskutečně výnosné značky Call of Duty. Ta sice není dlouhodobě exkluzivitou pro konzoli této společnosti, avšak dosud měla řadu exkluzivních bonusů pro hráče, kteří na ní hrají. Šéf Xboxu Phil Spencer tuto možnost zcela popírá a pracuje s myšlenkou co nejvíce spojovat hráče, s níž souvisí třeba i skutečnost, že právě CoD nechá na všech stávajících platformách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama