Google a Nvidia měly vyjádřit obavy z nákupu Activision Blizzardu
Novinka Google a Nvidia měly vyjádřit obavy z nákupu Activision Blizzardu

Google a Nvidia měly vyjádřit obavy z nákupu Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

23

Firmy údajně kontaktovaly úřady, které Microsoft žalují.

Reklama

Podle zdrojů agentury Bloomberg měly společnosti Alphabet (mateřská firma Googlu) a Nvidia přímo kontaktovat americkou Federální obchodní komisi (FTC), která v současnosti žaluje Microsoft ve věci plánované akvizice Activsion Blizzardu.

Obě firmy měly vyjádřit obavy ohledně chystaného obchodu. Konkrétně by podle nich mohl Microsoft získat neférovou výhodu v oblastech cloudu, předplatného a mobilních obchodů. Je to paradoxně právě Google, který stane před soudem za údajné platby společnostem (včetně Activision Blizzardu), výměnou za to, že mu nebudou v oblasti mobilních obchodů konkurovat.

Nvidia měla podle jednoho ze zdrojů klást důraz na dostupnost her pro co nejširší publikum, ale neměla se zároveň vyjádřit přímo proti samotné akvizici.

Podle FTC Microsoft již prokázal, že může a bude zadržovat obsah svých herních konkurentů, a jako příklad uvádí Starfield a Redfall od Bethesdy. Argumenty amerických úřadů ale zpochybnila ve vyjádření například Evropská komise. Zatím se zdá, že spor by neměl vést k zablokování obchodu, ale pravděpodobně ho protáhne. Strany se totiž u soudu poprvé potkají až v srpnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama