Přehled esport novinek z 5. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek z 5. týdne

Přehled esport novinek z 5. týdne

David Bernard

David Bernard

2

IEM Katowice 2023 a smůla pro SINNERS.

Reklama

IEM Katowice se blíží

Tento týden proběhlo kvalifikační kolo největšího CS:GO šampionátu ve střední a východní Evropě - IEM Katowice 2023. V tzv. Play-in se spolu ve vyřazovacích zápasech utkalo o postup 24 týmů. Níže si můžete prohlédnout kvalifikačního pavouka.

Přehled esport novinek z 5. týdne

Hlavní zápasy se odehrají již příští víkend, tedy 10. až 12. února, a to ve Spodek Arena v polských Katowicích. Na výše kvalifikované čekají hvězdné týmy CS:GO, jakými jsou např. FaZe, NaVi, Outsiders, G2, Heroic, Liquid, Vitality a MOUZ. ESL, organizátor turnaje, nabízí prize pool v hodnotě jednoho milionu dolarů. To už je pořádná suma. Vítězové si odnesou 400 tisíc dolarů, což je v přepočtu cca devět milionů korun.

SINNERS provází smůla

Cesta tuzemského CS:GO celku SINNERS, končí těsně před postupovými branami na IEM Rio. Po dvou připsaných výhrách se po prohře s polskými 9INE loučí s nadějí na účast na jednom z největších světových turnajů kultovní FPS. V prvním utkání se SINNERS postavili proti bulharskému týmu 500, který přestříleli se skóre 16:13 a postoupili tak to kvalifikačního čtvrtfinále. Tam na ně již čekal celek Sengal, který našince pořádně potrápil. V jednu chvíli vedli Sengal 15:11. "Hříšníci" se ale nevzdávali a zápas se tak přesunul do prodloužení. Hned z kraje to pro SINNERS nevypadalo o moc lépe, jelikož si Sengal připsal hned tři vítězná kola v řadě. Po změně stran se ale karta obrátila a šlo se do druhého prodloužení, ve kterém si SINNERS připsali vítězství s výsledným skóre 22:19.

Přehled esport novinek z 5. týdne

Tento výsledek zaručil SINNERS postup do semifinále otevřené kvalifikace, které bylo posledním potřebným krokem pro účast v uzavřené kvalifikaci. Po vypětí, které provázelo celé utkání proti týmu Sengal, se vyčerpaní SINNERS postavili již zmíněným 9INE, což jim bylo osudným a na mapách nuke a vertigo prohráli 7:16. Sen o postupu se tak rozplynul. 9INE si tak zajistili postup do uzavřené kvalifikace, kde na ně čekají velká jména typu ENCE, BIG či Sprout. Příště se snad SINNERS bude dařit lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama