Grammy za nejlepší herní soundtrack si odnesl Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok
Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok Novinka Grammy za nejlepší herní soundtrack si odnesl Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok

Grammy za nejlepší herní soundtrack si odnesl Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Poprvé v samostatné herní kategorii.

Reklama

V noci z 5. na 6. února se uskutečnil 65. ročník udělování hudebních ocenění Grammy. Vůbec poprvé se předávala cena v kategorii Nejlepší hudba pro videohry a jiná interaktivní média. Odnesla si ji skladatelka Stephanie Economou za soundtrack k rozšíření Dawn of Ragnarok pro Assassin's Creed: Valhalla.

Vedle vítězného soundtracku pro akční RPG od Ubisoftu byly nominovány další čtyři hudební počiny, respektive lidé, kteří za nimi stojí: Richard Jacques za Marvel's Guardians of the Galaxy, Austin Wintory za Aliens: Fireteam Elite, Christopher Tin za Old World a Bear McCreary za Call of Duty: Vanguard. Poslední jmenovaný získal na loňských The Game Awards cenu za hudbu ke God of War: Ragnarök.

I když se videoherní kategorie objevila na Grammy poprvé, viedeoherní hudba nikoli. Už dříve se nominoval soundtrack Journey od letos nominovaného Austina Wintoryho v kategorii vizuálních médií a úvodní píseň Baba Yetu k Civilization IV rovněž od letošního nominanta Christophera Tina byla obsažena v jeho nominovaném albu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama