Britské úřady navrhují Microsoftu, aby odprodal Call of Duty
Call of Duty Novinka Britské úřady navrhují Microsoftu, aby odprodal Call of Duty

Britské úřady navrhují Microsoftu, aby odprodal Call of Duty

Filip Svoboda

Filip Svoboda

12

Píší to v předběžné zprávě k akvizici Activision Blizzardu.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) vydal předběžnou zprávu k plánované akvizici Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Dochází k závěru, že obchod by „mohl vést k vyšším cenám, menšímu výběru nebo úbytku inovací pro hráče ve Spojeném království“ a navrhuje vyjmout z něj přinejmenším značku Call of Duty.

Řešením by podle CMA byla pouze částečná akvizice Activision Blizzardu. To by znamenalo odprodej značky Call od Duty, případně odprodej společnosti Activision nebo společností Activision a Blizzard, přičemž by Microsoftu zbyl mobilní King.

CMA si je vědom závazku Microsoftu vydávat Call of Duty multiplatformě – vedle PC a vlastních konzolí Xbox také na PlayStation a Nintendo Switch – a mohl by ho považovat za dostatečné řešení. Taková situace by ale vyžadovala dlouholeté vymáhání závazku a preferovanou možností CMA zůstává částečný nákup.

„Náš závazek poskytnout dlouhodobě 100% rovný přístup ke hře Call of Duty společnostem Sony, Nintendo, Steam a dalším zachovává výhody plynoucí z tohoto obchodu pro hráče a vývojáře a zvyšuje konkurenci na trhu,“ řekla pro VGC viceprezidentka Microsoftu Rima Alaily, „deset let rovnosti. Pokud jde o obsah, ceny, funkce, kvalitu i hratelnost.“

Microsoft nedávno obdržel obdobné připomínky k akvizici od Evropské komise, věří ale, že domluva s ní bude snažší. Pokud by se mu podařilo dojít k uspokojivé dohodě s evropskými úřady, mohlo by mu to pomoci i v soudním sporu, který vyvolala americká Federální obchodní komise.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama