Přehled esport novinek z 11. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek z 11. týdne

Přehled esport novinek z 11. týdne

David Bernard

David Bernard

Nové partnersví se SteelSeries a ženský turnaj na světovém šampionátu.

Reklama

Dobrá zpráva pro SINNERS

Tuzemští SINNERS neměli poslední dobou zrovna na růžích ustláno. Několikrát jim těsně unikl postup na prestižní šampionát a nálada v týmu díky tomu pravděpodobně nebyla příliš dobrá. Dobrou zprávou pro herní celek je ale nově navázaná spolupráce s dánskou společností SteelSeries, která vyrábí herní periferie. SINNERS se stávají dalším oficiálním partnerským týmem a řadí se tak ke známým jménům jakými jsou např. organizace OG či FaZe Clan. Sebastian "beastik" Daňo - IGL CS:GO sekce SINNERS se k nově navázanému přátelství vyjádřil následovně:

„Jsem moc rád, že máme možnost spolupracovat se značkou SteelSeries. Hodně mě baví jejich software Sonar, kde si můžu vyladit in-game zvuk přesně jak potřebuji a jejich myška Aerox 3 Wireless byla jasná volba hned po prvním vyzkoušení.”

SINNERS se stávají oficiálním partnerským týmem SteelSeries.

Milan Hýbl, který v celku zastává pozici Business Development Managera je ze vzniku nového vztahu nadšený:

„Pokud jde o hardware partnery a esportové týmy, je to vždy složité. Výkon hráče je vždy na prvním místě, a proto jsem byl příjemně překvapen, jak byli kluci nadšení, když jsem jim řekl o potenciálním partnerství se SteelSeries. Náš CS:GO tým testoval téměř každý SteelSeries produkt, který může firma ze sekce periferií nabídnout a každý si přišel na své. Proto si SteelSeries tolik vážíme, dělají totiž gear pro opravdové hráče. Jsem si jistý, že společně dosáhneme velkých věcí, zvláště teď, když jsou kluci plně vybaveni.“

K příležitosti nově uzavřeného partnerství, vydali tuzemští střelci vtipně laděné video.

Ženský turnaj na IESF 2023 World Esports Championships

Minulý týden jsme vás informovali o nadcházejícím Mistrovství světa, které se ke konci léta uskuteční v Rumunsku. Detailnější informace pomalu prosakují na povrch a již teď je zcela jasné, že se bude jednat o opravdu obrovskou esportovou událost. Jasy - rumunské město, ve kterém žije cca 400 000 obyvatel, bude na přelomu srpna a září hostit letošní ročník IESF World Esports Championships. Zhruba 700 hráčů z více jak 120 zemí světa se utká o titul, slávu a prize pool čítající 500 000 euro. Mezinárodní esportová federace (IESF) tvrdí, že se bude jednat o největší počet hráčů, které kdy esportová akce zažila.

Přehled esport novinek z 11. týdne

Na čtyřech stagích bude možné sledovat utkání v šestici titulů: Counter‑Strike: Global Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends a PUBG Mobile. Poprvé v historii světového mistrovství se navíc uskuteční výhradně ženský šampionát v CS:GO.

Přehled esport novinek z 11. týdne

Prezident IESF - Vlad Marinescu prostřednictvím tiskové zprávy tuto jedinečnou událost komentoval následovně:

„Mezinárodní esportová federace usiluje o inkluzi a rozmanitost v esportu. Ženské týmy jsou nezbytnou součástí mistrovství světa v esportu a my jsme rádi, že můžeme letos sledovat i jejich zápasy. Nejhodnotnější CS:GO hráčkou na světě je v současnosti Ana Dumbravă. Ta pochází z Moldavska, které leží nedaleko Jasy. Jsem si proto jistý, že bude inspirací a odrazovým můstkem pro ženské týmy z celého světa, které se do soutěže zapojí a budou reprezentovat jednu z více než 120 zemí"

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama