S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odhalil herní dobu a další podrobnosti
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odhalil herní dobu a další podrobnosti

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odhalil herní dobu a další podrobnosti

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

14
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Hra se v současnosti nachází v betě.

Reklama

Vývojáři z ukrajinského studia GSC Game World v rozhovoru pro magazín Gamersky odhalili několik zajímavých informací o již delší dobu připravované postapokalyptické akci S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Dozvěděli jsme se například orientační herní dobu, která by v případě hlavní příběhové linky měla činit přibližně čtyřicet hodin. K dispozici má být ale celá řada vedlejších úkolů a doplňkových aktivit, ve kterých nebudou chybět volby, jež mohou určitým způsobem následně ovlivnit i hlavní příběhovou linku. Samotný příběh má mít přitom hned čtyři odlišné konce.

Zástupci studia dále prozradili několik podrobností o technické stránce. Na konzoli Xbox Series X mají být k dispozici dva grafické režimy zaměřené na grafiku a výkon. V případě Performance režimu autoři cílí na 60 FPS. Další detaily o grafických režimech na konzolích budou zveřejněny později. V rámci PC verze se autoři zaměřují na to, aby bylo možné hru na minimální detaily hrát i na grafické kartě na úrovni Nvidie GTX 1060.

Titul se má v tuto chvíli nacházet ve stádiu bety, přičemž vývojáři připouští, že finální optimalizace ještě nějaký čas zabere. Autoři si navzdory očividně náročné optimalizaci pochvalují práci s Unreal Enginem 5, který dle jejich slov vyniká především z hlediska práce s nasvícením a s tím souvisejícími přechody mezi dnech a nocí či zpracováním různých povětrnostních podmínek.

Závěrem se autoři zmínili také o přítomnosti automatického i manuálního ukládání a existenci stealth mechanik. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl by měl dle dosavadních informací vyjít začátkem příštího roku na PC (Steam) a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama