Spencer: Podporujeme fyzická média, ale musíme se přizpůsobit zákazníkům
Novinka Spencer: Podporujeme fyzická média, ale musíme se přizpůsobit zákazníkům

Spencer: Podporujeme fyzická média, ale musíme se přizpůsobit zákazníkům

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Xbox se nechystá zbavovat fyzických kopií her.

Reklama

Phil Spencer komentoval v rozhovoru s novinářem Stephenem Totilem vztah Xboxu k vydávání fyzických kopií her. Adresoval tak spekulace o podobě vylepšeného Xboxu Series X nebo minimalizace týmu pro fyzické vydávání v rámci lednového propouštění. Oddělení ovšem nemělo být zcela zrušeno.

Podle Spencera neplánuje Microsoft v nejbližší době přestat vydávat hry fyzicky, ale zároveň se řídí poptávkou hráčů: „Podporujeme fyzická média, ale nemáme potřebu je prosazovat neúměrně poptávce zákazníků. Vydáváme hry fyzicky i digitálně a opravdu jen následujeme přání zákazníků. Myslím, že naším úkolem je dodávat to, co chce většina zákazníků. Právě teď většina zákazníků kupuje hry digitálně.“

Šéf Microsoft Gaming nepřímo reaguje také na uniklou podobu blížícího se refreshe Xboxu, který by se měl zbavit mechaniky. Aktuálnost informací ale nepotvrzuje, už několikrát upozornil, že obsah dokumentů a plány společnosti se mohly měnit.

„Herní konzole se staly téměř poslední spotřební elektronikou, která má mechaniku. To je opravdu problém, pokud jde o počet výrobců mechanik a s tím spojené náklady. (...) Když máte méně dodavatelů a méně odběratelů, má to vliv na cenu mechaniky,“ říká Spencer.

„Chci ale říct, že naše strategie nezávisí na tom, zda lidi půjdou kompletně digitální cestou. Zbavovat se fyzických kopií pro nás není zrovna strategické,“ dodává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama