Don't Nod loni ztrojnásobil prodeje
Novinka Don't Nod loni ztrojnásobil prodeje

Don't Nod loni ztrojnásobil prodeje

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Vývojáři se netají ambicemi.

Reklama

Francouzské studio Don't Nod se pochlubilo finančními výsledky za rok 2023. Nejvíce vynikne položka prodejů, které společnost ztrojnásobila. Tržby se vyšplhaly na více než 32 milionů eur a meziročně vzrostly o 6,8 %.

O příjmy z prodejů se postaral především podzimní Jusant. Přesné číslo Don't Nod nezveřejnil, ale hře se zřejmě dařilo velmi dobře. Doplnily ji starší tituly jako Vampyr a série Life is Strange. Konkurence na trhu pak utlumila finanční potenciál a krátkodobé příjmy z kladně hodnocené příběhové adventury Harmony: the Fall of Reverie vydané před půlkou roku.

Od naplněného kalendáře se odvíjelo také odložení v podstatě hotových Banishers: Ghosts of New Eden na letošek. Kvůli tomu zaznamenal Don't Nod mírnou celkovou ztrátu, které ale nelze přikládat velkou váhu.

„Podle plánu jsme v roce 2023 připravili nejbohatší line-up her v historii společnosti Don't Nod pro odvážný model vydávání. Umožnilo nám to prozkoumat nové žánry a rozšířit naše zkušenosti o vydavatelskou činnost. V budoucnu chceme využít zpětnou vazbu získanou v tomto období, zaměřit se na tři žánry, v nichž vynikáme (akční RPG, akční adventury a výpravné adventury, pozn. red.), a mít vyvážený vydavatelský model, abychom maximalizovali příjmy z našich IP a zároveň udrželi naše finanční závazky pod kontrolou,“ říká šéf společnosti Oskar Guilbert.

Don't Nod nadále počítá nejméně se dvěma vydanými hrami ročně. Letos má po Banishers v plánu vydání Lost Records: Bloom & Rage, prvního titulu své montrealské pobočky. Celkem ale vyvíjí pět vlastních titulů a další dva zaštiťuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama