Broken Roads Novinka Vyšel „australský Fallout“ jménem Broken Roads

Vyšel „australský Fallout“ jménem Broken Roads

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Očekávané RPG zatím hráče značně rozděluje.

Reklama

Vývojáři ze studia Drop Bear Bytes vydali izometrické RPG Broken Roads, které hráče vezme do postapokalyptické Austrálie. Autoři před vydáním nijak neskrývali inspiraci původními díly série Fallout nebo hrami jako Wasteland a Disco Elysium. Kromě postapokalyptického zasazení, izometrického pohledu a důrazu na příběh zástupci studia před vydáním lákali také na přítomnost morálních voleb, které měly ovlivnit směřování příběhu a osudy jednotlivých postav.

Navzdory vysokým očekáváním, které do titulu vkládali především fanoušci klasických RPG, se Broken Roads zatím dočkalo značně rozporuplného přijetí. Hodnocení 58 % na agregátoru Metacritic a 28 % na Steamu rozhodně není něco, na co by vývojáři mohli být pyšní. Kritika se točí například kolem zpracování soubojů, nevýrazného příběhu a celkově nedomyšlených mechanik. V kladech je naopak často uváděn zmiňovaný systém morálních voleb.

Broken Roads je k dispozici na PC (Steam) i konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S za 30 eur. Výše v náhledu se můžete podívat na launch trailer.

Vyšel „australský Fallout“ jménem Broken Roads
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama