Baldur's Gate 3 ovládlo ceny BAFTA
Novinka Baldur's Gate 3 ovládlo ceny BAFTA

Baldur's Gate 3 ovládlo ceny BAFTA

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Po dvou soškách mají Alan Wake 2 nebo Viewfinder.

Reklama

Vývojáři z Larian Studios si odnesli nejvíce sošek z herní varianty cen Britské filmové akademie – BAFTA Game Awards. Baldur's Gate 3 navíc bodovalo v kategoriích nejlepší hry a diváckého hlasování. Hry Alan Wake 2, Viewfinder a Super Mario Bros. Wonder si připsaly po dvou oceněních.

Baldur's Gate 3 mělo podle akademie také nejlepší příběh, nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli předvedl Andrew Wincott jako „ďábel“ Raphael a emotivním děkovným proslovem zaujal Borislav Slavov, který si přišel převzít cenu za nejlepší herní hudbu v loňském roce.

Alan Wake 2 zvítězil v kategorii Artistic Achievment (volně přeloženo jako umělecký dojem či přístup) a podle britské akademie měl také nejlepší audio. Viewfinder se stal britskou hrou roku a nejlepším novým IP.

Super Mario Bros. Wonder uspěli jako multiplayerová hra a pro Nintendo tradičně také jako hra rodinná. Japonský vydavatel se může těšit i za loňskou Zeldu, která zaujala porotu technickým zpracováním.

Bodovaly také tituly Cyberpunk 2077, Dave the Diver nebo Hi-Fi Rush. Ocenění za nejlepší herecký výkon si vysloužil Nadji Jeter, Miles Morales v Marvel's Spider-Man 2. Speciální cenu si odnesl charitativní projekt Special Effect, který pomáhá hrát handicapovaným lidem a především dětem.

Celý seznam vítězů najdete na webových stránkách BAFTA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama