Devolver loni prodělal „přestavbu“, letos chce opět růst
Novinka Devolver loni prodělal „přestavbu“, letos chce opět růst

Devolver loni prodělal „přestavbu“, letos chce opět růst

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vydavatel odmítl zařadit hry do předplatných.

Reklama

Devolver Digital má za sebou náročný, ale stabilní rok. Po velké předloňské ztrátě ve výši 92 milionů dolarů zaznamenal v roce 2023 její snížení o 86 % na 12,6 milionů. Tržby, které dosáhly s meziročním poklesem 31 % na 92 milionů dolarů, doháněl vydavatel v druhé polovině roku.

Nižší tržby přičítá Devolver povaze jedenácti vydaných her, z nichž pouze tři označuje za „velké“ – Terra Nil, Wizard with a Gun a The Talos Principle 2. To vedlo také k neobvykle vysokému podílu tržeb (83 %) ze starších her jako Cult of the Lamb a Inscryption. Vydavatel odmítl nabídky zařadit své tituly do předplatitelských služeb z důvodu podhodnocení značek.

Nemalé finance vynaložila společnost na restrukturalizaci svého týmu Good Sheperd a na nákup studia System Era, které stojí za populárním survivalem Astroneer. Zaplatila za něj asi 24 milionů dolarů.

Z loňska odložil Devolver na letošní rok hry The Plucky Squire, Anger Foot, Pepper Grinder a Stick It to the Stickman. Vydání se má dočkat také atmosferická adventura Neva od autorů Gris. Celkem má letos dorazit deset titulů, v letech 2025 a 2026 více než dalších dvacet. V aktuálním roce očekává Devolver Digital finanční růst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama