Autoři Baldur's Gate 3 pracují hned na dvou nových hrách
Baldur's Gate Novinka Autoři Baldur's Gate 3 pracují hned na dvou nových hrách

Autoři Baldur's Gate 3 pracují hned na dvou nových hrách

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Fanoušci studia Larian se mají na co těšit.

Reklama

Vývojáři ze studia Larian, kteří se do paměti hráčů nejvýrazněji zapsali v loňském roce vydaným fantasy RPG Baldur's Gate 3, vcelku otevřeně hovoří o své budoucnosti. Vedení studia už dříve prozradilo, že chce nadále zůstat nezávislé a pracovat na svých vlastních projektech. Navzdory úspěchu třetího Baldur's Gate se proto hráči od Larianu v dohledné době nedočkají rozšíření ani pokračování.

Je však nutné připomenout, že práva na značku vlastní vydavatelství Wizards of the Coast, které další hry z této série může svěřit jinému studiu. Čemu se ale bude věnovat zmíněný Larian? Na tuto otázku dostali hráči odpověď v nově zveřejněné zprávě na Steamu, ve které vývojáři kromě detailů nové aktualizace poodhalili své budoucí plány. Konkrétně jsme se dozvěděli, že chce studio opět pracovat na své vlastní značce. Ve vývoji přitom nemá být pouze jeden, ale hned dva tituly.

Další podrobnosti jsme se zatím nedozvěděli. Hráči nejčastěji spekulují nad úplně novou IP nebo pokračováním série Divinity. Je však pravděpodobné, že jsou práce na obou nespecifikovaných projektech teprve na začátku. Samotný šéf studia Swen Vincke na konto nových her uvedl, že z pohledu příběhu, vizuálního zpracování i herních mechanik půjde o dosud nejpropracovanější díla od Larianu. Jedním dechem ale realisticky dodal, že si v tuto chvíli není jistý, zda se ambiciózní vize a plány podaří naplnit.

Baldur's Gate 3 je k dispozici na PC i konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Autoři Baldur's Gate 3 pracují hned na dvou nových hrách
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama