Hellblade 2 nedohrálo téměř 90 % hráčů
Hellblade 2 Novinka Hellblade 2 nedohrálo téměř 90 % hráčů

Hellblade 2 nedohrálo téměř 90 % hráčů

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

26
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Prvního bosse překonala pouhá polovina.

Reklama

Studio Ninja Theory vydalo v květnu příběhovou akční adventuru Senua’s Saga: Hellblade 2. Hra se od většiny hráčů i novinářů dočkala pozitivního přijetí, což dokládá například hodnocení 81 % na agregátoru Metacritic. Kromě audiovizuálního zpracování a filmově pojatého příběhu je chválena především celková atmosféra a herecké výkony jednotlivých postav. Mezi negativa bývá naopak často zmiňována kratší herní doba, která se podle údajů na webu HowLongToBeat nejčastěji pohybuje mezi sedmi a devíti hodinami.

Navzdory kratší herní době se ale velká část hráčů k závěrečným titulkům nedostala. Magazín TrueAchievements při detailním pohledu na achievementy konkrétně zjistil, že hru v současnosti na Xboxu nedokončilo 87 % hráčů. Do seznamu jsou navíc započítáni pouze uživatelé, kteří hru alespoň jednou spustili. Dále vyšlo najevo, že prvního bosse překonalo pouze 52 % hráčů. Že velká část uživatelů hry nedohrává, není nic nového ani překvapivého. Tento trend je dobře patrný zejména u rozsáhlých titulů, které si vyžádají desítky a v některých případech i stovky hodin času.

V případě relativně krátkého Hellblade 2 je to však určité překvapení. Kromě zatím poměrně odstupu od samotného vydání má na výsledky zřejmě určitý vliv uvedení v Game Passu. Právě prostřednictvím předplatného se hra zpřístupnila početné skupině hráčů, kteří si ji ze zájmu třeba pouze chvíli vyzkoušeli a poté odložili. Podrobnosti o Senua’s Saga: Hellblade 2 najdete v naší recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama