V Blizzardu a Bethesdě vznikají rozsáhlé odbory
Novinka V Blizzardu a Bethesdě vznikají rozsáhlé odbory

V Blizzardu a Bethesdě vznikají rozsáhlé odbory

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vstupuje do nich 750 zaměstnanců.

Reklama

Zaměstnanci Blizzardu a Bethesdy založili dvojici odborových organizací. V obou případech jde o takzvané wall-to-wall odbory napříč odděleními, čímž se odlišují třeba od testerských odborů ZeniMaxu, které vznikly na začátku loňského roku.

Vývojáři World of Warcraft v Blizzardu založili takzvanou World of Warcraft Gamemakers Guild (WoWGG). Jde o větší z obou organizací, má přes 500 členů. Microsoft dává sdružování zaměstnanců v odborech i na základě dřívějších dohod volný průchod, jde o velký rozdíl oproti někdejšímu vedení Activision Blizzardu.

„Chceme jednak zlepšit naše pracovní podmínky, jednak ochránit to, co máme na společnosti Blizzard rádi, abychom se mohli cítit bezpečně a mohli svůj talent a vášeň vložit do vývoje World of Warcraft,“ říká pro Game Developer softwarový inženýr Kevin Vigue. WoWGG se chce zaměřit na prevenci výpovědí, zlepšení práce z domova, transparentní komunikaci ohledně povýšení a platové podmínky.

V Bethesda Games Studios se do nových odborů připojilo 241 zaměstnanců. Obě organizace spadají tradičně pod Communication Workers of America. Vývojáři se inspirovali ve Spojených státech dosud největšími herními wall-to-wall odbory, které vznikly ve společnosti Sega.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama