Dojmy z erotického hororu Lust from Beyond
Preview Článek Dojmy z erotického hororu Lust from Beyond

Dojmy z erotického hororu Lust from Beyond

Ota Stránský

Ota Stránský

11
Platformy Windows PC

Zahráli jsme si demoverzi erotického hororu inspirovaného prací Lovecrafta a Gigera.

Reklama

Ve viktoriánském sídle se stáváte členem Kultu Extáze, sekty o několika lidech. S ostatními členy procházíte obřady včetně následných orgií, a to vše proto, abyste se dostali do Země Extáze – Lusst’ghaa. Na korektnost se zde nehraje a erotika v Lust from Beyond neznamená občasně odhalené poprsí, jako jsme zvyklí u odvážnějších AAA her. Nezřídka jde o explicitní scény a i přes to, že máte na výběr také cenzurovanou verzi, hra není vhodná pro mládež do 18 let.

Hra Lust from Beyond je sequelem dřívější hry studia Movie Games, Lust for Darkness. Ta je hodnocena víceméně kladně a vývojáři slibují, že se navíc poučili z chyb a nová hra bude o to lepší. Navíc upozorňují, že obě hry stojí samy o sobě a pouze se odehrávají ve stejném světě, takže nemusíte doplňovat vzdělání ve starším projektu studia.

Pro svou novou hru si polští autoři zvolili formu komunitního financování na Kickstarteru. A protože erotika táhne, původní cíl 15 tisíc kanadských dolarů se podařil splnit během prvních desíti hodin od spuštění kampaně. Dnes již částka přesáhla 89 tisíc, což vývojářům otevírá další možnosti. Již nyní se tedy můžeme těšit na vedlejší příběhy, nové lokace, mnoho jazykových mutací (ne však čeština) či interaktivní sexuální scény. Kampaň končí 4. června v podvečer a do té doby můžete hru podpořit. Za zhruba 12 dolarů obdržíte po vydání Steam klíč. Pokud máte zájem o další bonusy, budete muset autory podpořit 15 dolary a více. Chcete-li vyzkoušet i starší hru studia, Lust for Darkness, stačí k vašemu příhozu přidat zhruba 7$. Tuto hru dostanete také ve formě Steam klíče.

Jak už jsem zmiňoval, vaším úkolem je dostat se do země Lusst’ghaa. K tomuto cíli se propracováváte standardními adventurními prvky. Sbíráte předměty z jedné místnosti a následně je používáte v místnosti jiné. To vše za doprovodu starých známých lekaček. Tím nechci hru odsuzovat, demoverze slouží spíše jako hratelný teaser, a chápu, že je nutné „nacpat“ tam vše, čím je potřeba se pochlubit. A tak vás čeká hledání ingrediencí, hádanka a nutné monstrum, které kolem vás probíhá v ty nejméně vhodné chvíle.

Hratelné demo neslouží jako zkrácená verze plné hry. Jde o krátký a ukončený příběh hrdiny, který se v plné hře neobjeví a demoverze slouží spíše jako propagační materiál pro Kickstarter hry. Začínáte ve světě, který ze zmiňovaných inspirací připomíná právě dílo H. R. Gigera a jeho Vetřelce. Po krátkém čvachtavém průchodu se s děsem probouzíte ve viktoriánském sídle a po noční můře vám zůstala jizva na ruce. Na základě pár rozhovorů a dokumentů rychle pochopíte, o co se jedná a jaká je vaše role v tomhle domě. Jako vyvolený se musíte zúčastnit obřadu, který vás dovede do Země Extáze.

Hra je poměrně lineární, a pokud rádi objevujete různá zákoutí, můžete si prohlížet mnohé interaktivní předměty či většinou neinteraktivní erotické pomůcky všeho druhu. Při svých toulkách domem narazíte i na pár postav, například na siamská dvojčata, která si krátí dlouhou chvíli partií šachu. S většinou postav si můžete povídat a zde mě překvapil moderní americký dabing, který mi vzhledem k zasazení příběhu do viktoriánského sídla moc nesedí.

Přechody mezi světy jsou atmosféricky odlišné, a zatímco v sídle se obáváte vlastních kroků, krve protékající skrz zavřené dveře či třeba temné půdy, kam bez lucerny nevkročíte, ve světě za portálem se cítíte jako v líhni Vetřelců. Je mi líto, že jsem během průchodu hrou nenašel více odkazů na pana Beksińskiho, jehož obrazy mnou rezonují nejvíce a navíc nejde o tak obvyklou tematiku jako například u H. P. Lovecrafta či H. R. Gigera. Všechny tři pány autoři zmiňují ve své kampani jako inspiraci.

Jak už jsem zmiňoval, erotiky je ve hře hodně, a nejde o chvilkové mihnutí nahých těl. Autoři se od minula poučili a zejména kvůli streamerům přidali cenzurovanou verzi hry, která veškerý explicitní obsah rozpixeluje. Kupodivu i necenzurovaná verze zatím prochází, a několik týdnů můžete celý gameplay dema zhlédnout níže.

Vzhledem ke stále přibývajícímu obsahu není stále určeno přesné datum, kdy hra vyjde. Autory můžete podpořit na Kickstarteru do dnešního podvečera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama